reklama
Doxa
Fanka BB :)
Pamiętam jak kedyś farbami się umalował, tuż po tym jak mu malowali buzię na jakiejś zabawie :-)
Tak pamiętam jako jedyny się wtedy wymalował, włosy z resztą też :-)
Drzewko ależ pięknie Weronika mówi! Gratulacje!!!!
magdusiek
Październikowa Mama 2005
U nas coraz więcej zdań, słów potok, szczególnie przy usypianiu, zwierzenie leca na całego :-) Fajnie, ze drudzy dziadkowie tez to usłysza inaczej niż przez telefon i zobacza jak ludek się rozwija, choc mam obawy że moga paśc na serce jak zobaczą niektóre akcje Natalki ;-)
Doxa
Kasiek u nas podobnie, nowe zwierzątka jak najbardziej słowami, ale te pierwsze typi pies czy owca to nadal "auau" czy "meee" ;-) Ale generalnie nowe słowa każdego dnia, proste zdania też ... czasem tylko jak się ropędzi po swojemu to nie mam pojęcia o co chodzi ;-)
Magdusiek to fakt, dziadkowie mogą paść! Bądź przygotowana!
Magdusiek to fakt, dziadkowie mogą paść! Bądź przygotowana!
magdusiek
Październikowa Mama 2005
My sie wczoraj tak patzrylismy na Natalie pod kątem kogoś kto ostatni raz ją widział w maju i mało nie zszedł... no cóz, będzie ciekawie :-)
U nas pies to piesek, kot to kot albo kotek, niekóre psy sa nazywane imionami własnymi i jak np, widzi berneńczyka to mowi "Zoomik" bo tak nazywął się kpeis przyjaciół.
Ale ogólnie dużo mówi. Wczoraj o 20:00 wyciągneła nas na spavcer i całą droge opowiadała dziadkowi co widzi (bo dziadek tamz nią zwykle nie chodzi). Ja szłam obok i myślałam, ze pęknę ze smeichu.
U nas pies to piesek, kot to kot albo kotek, niekóre psy sa nazywane imionami własnymi i jak np, widzi berneńczyka to mowi "Zoomik" bo tak nazywął się kpeis przyjaciół.
Ale ogólnie dużo mówi. Wczoraj o 20:00 wyciągneła nas na spavcer i całą droge opowiadała dziadkowi co widzi (bo dziadek tamz nią zwykle nie chodzi). Ja szłam obok i myślałam, ze pęknę ze smeichu.
Magduś,moi teściowie Nadie widzą nie co dzień ale i nie ma dużych przerw w widzeniach,a ciągle coś odkrywają. dziś np. teściowa nie mogła przezyc , że ona szybko biega po domku, że włazi na wszystkie krzesła w tempie błyskawicy, i że ciągle gada ( choć tego ostatniego ja jakośnie zauważam) ;-). Więc rodzice Kamila padna znając temperament Nataliki.
tusiekn
Wow Drzewko pieknie Weronika mowi. Teraz sie patrze a Filipek ma juz miesiac, czas leci.
U nas slownictwo takie sobie. Na topie sa slonie i jaja. No i moj syn chyba bedzzie policjantem, ma faze na auta policyjne lub strazackie i w kolko tylko ijo ijo ijo. Dzisiaj ze sklepu wyszedl z koljnym wozem.
Na pytanie z czym lubi kanapki "sen" a jak ktos dzwoni to biegnie do drzwi i wola "kto tam". Wieczorem u nas tez leca rozne zwierzenia, i codziennie jak zasypiamy to nam mowi ze sie cieszy ze jestesmy, az nam sie lezki kreca w oczach.
U nas slownictwo takie sobie. Na topie sa slonie i jaja. No i moj syn chyba bedzzie policjantem, ma faze na auta policyjne lub strazackie i w kolko tylko ijo ijo ijo. Dzisiaj ze sklepu wyszedl z koljnym wozem.
Na pytanie z czym lubi kanapki "sen" a jak ktos dzwoni to biegnie do drzwi i wola "kto tam". Wieczorem u nas tez leca rozne zwierzenia, i codziennie jak zasypiamy to nam mowi ze sie cieszy ze jestesmy, az nam sie lezki kreca w oczach.
reklama
W sprawach nocnikowych- dziś moje dziecko w nocy zrobiło siusiu na nocnik- samo wstało- potem rano, pielucha pozostała sucha!!!
a wczraj w kościele zawołala i poszłysmy an dwór ,na trawkę, a Nadulka - mama tu psy siusiu
a wczraj w kościele zawołala i poszłysmy an dwór ,na trawkę, a Nadulka - mama tu psy siusiu
Podziel się: