reklama
*syla*
kobieta pracująca...
Vertigo, zawsze lepiej byc witana opowieciami dziecka, niz wiadrem i butami... uwierz... ;-)
nie no dopiero tu weszłam, Teddy, znowu daje czadu
*syla*
kobieta pracująca...
A Nadia ciągle mało mówi, owszem pojawiaja sie ciągle nowe słowa, ale to wciąż mało.
A nad morzem podeszła dfo nas dziewczynka i zapytała: " czy chciałabys sie ze mną pobawić dziewczynko?" , no i okazało się , że mała jest tylko miesiąc strsza od Naduli. Dla mnie szok , mówiła jak co najmniej 4 latek i to bardzo sprawny;-)
Kasiek, to się nasze dogadają Tylko moja ostatnio pcha inne dzieci Mam nadzieję że Nadusia nie będziej mojej dłużna, jakby co.;-)
*syla*
kobieta pracująca...
Czym bawią sie teraz Wasze maluchy? bo ja ostatnio mam problem z doborem zabawek dla mojego dziecka. jedne wydaja mi sie za infantylne a drugie za poważne
Iga, kosmetykami mamusi, straciłam już kilka cieni i pudrów...zostały wydrapane w kącie pokoju po cichaczu.;-)
No i jeszcze w klowna się chyba lubi bawić, bo jak kiedyś zobaczyłam moje dziecko po przeglądzie mojej kosmetyczki to....lepiej nie mówić., ale i tak nie lubiłam tej czerwonej pomadki.
Z takich bardziej dzieciowych to lubi pokazywać i szukać w książeczkach. Proszę ją żeby znalazła np pająka a ona wertuje książki wciąż powtarzając: ma, ma, oooo BOBO (czyt. pająk)
Kiedyś nie chciała na książki patrzeć a teraz nie chce patrzeć na klocki.
No i skarby Oskara to dopiero zabawa!
magdusiek
Październikowa Mama 2005
Natalia bawi się lalkami, wózkami dla lalek, łozeczkiem itd, misiami, teletubisiami (w wannie puszcza ze zjeżdżalni), hitem sa zestawy little people, samochód, klocki, oczywiście książeczki, naklejki, rysowanie. Oczywiście piesek chodzący na sznurku FP, radyjko itd sobie puszcza i inne zabawki z podobnej serii .
Vertigo
Październikowa Mama 2005
no to wyszlo, ze moje sie nie bawi... bawi sie pluszakami, radyjkami, starym kalkulatorem (i mowi, ze to komp), ruskimi babami (co to jedna w druga wchodzi), klockami, uwielbia ksiazeczki, kapielowego zolwia... jesli chodzi o pajaki (pajom), to wyszukuje u dziadkow na dzialce i lowi za noge
tusiekn
Fanka BB :)
Vertigo Natek uwielbia ruskie baby:-) ostatnio rowniez wynalazl otwierany kalkulator z muzyczkami i puszcza jaka chce naciskajac odpowiednie cyferki. Muchy przynosi nie raz w rece i pozniej wyrzuca do toalety. Kosmetyczke stworzylam osobna ze zuzytymi tuszami i mruga oczami pokazujac jak sie mama maluje, niestety lubi takie rzezcy do zabawy jak szampon, pasta do zebow, mydla, normalnie moglby w lazience sie bawic. Ksiazki bardzo lubi. No a z mowieniem wydaje mi sie, ze od pewnego czasu stanelo w miejscu, ostatnio slyszalam jak dziecko mowilo miesiac starsez od Natka i zazdroscilam, no ale kazde dziecko jest inne i dorasta do wszystkiego w swoim czasie.
reklama
tusiekn
Fanka BB :)
A u Nas podlewanie kwiatkow konewka tylko u pradziakdow, a u dziadkow Natek podlewa wezem ogrodowym a co lepsze nastawia odpowiedni strumien. Z rzezcy ogrodowych to brakuje mu chyba tylko kosiary, chociaz zainteresowanie budzi prawdziwa:-)
Podziel się: