reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

magdusiek, wyjmij Natalce baterie i włóż rano ;) To jest mega energiczna dziewczyna :o

Vertigo próbowałam z niekapkiem - frunął przez cały pokój. Młody poza cyckiem nic nie da sobie do paszczy włożyć. I zasypia z cyckiem w buzi. taki schemat ;)
Dałaś mi do myślenia z tą alergią ::)

reklama
tymi, tylko wez poprawke na to, ze ja wszedzie wietrze alergiczny podstep ;)

probuj z niekapkiem, moze jak sie jeszcze calkiem nie zdazy wybudzic to uda sie go oszukac

Gratulacje dla wszystkich stawiających pierwsze kroczki!!! :)

Iga jeszcze nie chodzi ale zaczyna "gadać". Da to daj, ta to tam.
Kiedyś położyłam ją spać i po jakimś czasie słyszę: da ta, da ta. Myślałam że coś kombinuje więc nie wchodziłam, po jakimś czasie zaczęła popiskiwać. Wchodzę do pokoju a ta paluchem pokazuje na smoczek, który leży na podłodze i mówi da ta :)
Już powoli można się z nimi dogadywać ;) Jeszcze jak ją poproszę aby mi oddała kawałek oderwanej gazety to odda, smoczek też, generalnie jak się do niej mówi daj Igunia...to oddaje :laugh:...na razie.

Dawi chodzi (trzymając się mebli na razie :) ) jak nie wie że sam stoi to stoi ;D
no i ma już własne nazwy na różne rzeczy
Kiedy zrobi kupkę mówi śi, mama i tata nazywani są jak na razie ... ta ta (bez wyjątku ;D),
chy - gdy coś parzy albo kłuje, słownictwo jak widzicie powiększa się mojemu synowi ;D
A jak coś chce to wrzeszczy ;D ;D ;D

Jan mówi mama, tata, pokazuje jak coś chce, ale w zasadzie to sam się obsługuje.
Zaradny jest.
O! i na nocniku siedzi, na razie bez prezentu ;D
Po schodach pędzi, sam je, sam pije, sam włazi na fotel, z fotela, z łóżka, i chodzi z balkonikiem, czyt jeździkiem fisher price

A ja zastanawim się kiedy moja mała zacznie tak sprawnie się poruszać jak Wsze Skarby. Emilka ma tyle co na suwaczku i dopiero wczoraj zaczęła chodzić na czworaka do przodu, wcześniej raczkowała. NIe ma mowy o samodzielnym staniu czy chodzeniu chociażby przy meblach. Fakt że jest mały grubasek (waży ponad 12 kg...)ale martwię sie tym, że inne maluchy już wędrują a Mój szkrab jeszcze nie... ::)

MamoEmilki spokojnie, Twoja córunia jeszcze ma duużo czasu, przymuje się że chodzenie powinno nastąpić do 18 miesiące ;)

reklama
Do góry