reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jadłospis szeciomiesiecznego dziecka

Dzieki dziewczyny.
Wiem ze oby dwa sa bardzo podobne. Myslalam bardziej o tym drugim poniewaz mala bardzo lubi kaszke i jak zawsze owocki bedzie dostawac z kaszka to boje sie ze pozniej nie bedzie chciala ich jesc bez niej a do tej pory owocki tez jadla nie najgorzej. A ile kaszki na dzien moge jej dac? jezeli powiedzmy 150ml kaszki zje o 10 to czy moge pozniej zrobic drugi raz jakies 30ml kaszki i dac z przewaga owocow(calym sloiczkiem)?No i inna srawa co sklania mnie do drugiego wariantu jest przewaga posilkow jedzonych lyzeczka a to chyba lepiej prawda?

reklama
hej ja też się zastanawiałam jak karmić małą??? najbardziej lubi mleko (z butli) i to tak średnio w ciągu dnia co 3 godziny czy to nie za często?? (noc przesypia cała:) staram się wprowadzać jej zamiast jednej butli zupkę jarzynową ale nie codzienni mi się to udaje(tylko ta jej smakuje) a deserki uwielbia ?

Moja sześciomiesięczna córeczka je tak:
miedzy 7-9 (zalezy jak sie obudzi) mleko ok 120-150ml
ok 11 jakis deserek owocowy
ok 14 sloiczek obiadku
ok 17 kaszka...czasem z dodatkiem owocu
ok 20 mleko z kaszka 150
ok 23mleko ok 180 ml czasmi nawet
ok 4 rano znowu mleczko- ale nie kazdej nocy sie budzi

Moj Patryczej je tak :
7-8 kaszka owocowa 180ml
11-12 obiadek
15-16 mleczko 180ml
17-18 deserek
ok 20 kaszka zdrowy brzuszek...
co sadzicie o tym menu??
co byscie zmienily??
dzieki za odp:)

U Nas wygląda to tak:
6:00 rano - cyc
9:00 rano -210 ml mleka + kaszka owocowa, lub zwykła z owocem
12:00 -obiad (2 słoiczki, 1 zupka jarzynowa, drugi danie z mięsem)
15:00 - mleko 210 ml (niedługo obiad podzielę na 2 dania oddzielne zamiast tej butli bedzie danie mięsne a o 12:00 zupka)
18:00 - cyc + deserek
21:00 - butla mleka 210 ml + kleik
24:00 -150 ml mleka

reklama
u nas póki co jest tak:
-ok 6-7 210ml mleka
-ok 10 zupka ze słoiczka
-12:00 180-210ml mleka
-ok 15 deser owocowy
-17:00 180-210ml mleka
-21:00 210ml mleka
-ok 2-3 210ml mleka

Przy czym w nocy bywa tak, że Bartek obudzi się i chce jeść ok 1-ej a czasem dopiero ok 5-6-tej i wtedy jedno mleko nam odpada.
Dodam, że Bartek kończy za parę dni 6 m-cy, waży ponad 9 kg i ma ok 74cm (urodził się mając ponad 4 kg).

Do góry