Problem tylko w tym,że po dziecku nie zawsze widać anemię...czasami dopiero morfologia to pokazuje...przynajmniej ja znam takie przypadki. Mój synek jest w trakcie zmiany mleka Bebiko1 na Bebiko 2 i mam całkowicie odwrotną sytuację...je więcej niż jadł....
Smak tych mlek jest w zasadzie taki sam...
Jest jedno "ale" do karmienia mlekiem początkowym w późniejszym okresie...przecież mleko 1 nie pokrywa całego zapotrzebowania dziecka na niektóre witaminy...czy też żelazo...Przykładem jest właśnie Bebiko2, które zawiera aż 100% więcej żelaza niż Bebiko1...nie wydaje mi się,aby była możliwość nadrobienia tego żelaza mlekiem początkowym...no chyba,że dziecko zjadałoby jeszcze raz tyle co wcześniej,a to chyba niemożliwe...Także ja bym się zastanowiła od tej strony nad stosowaniem mleka początkowego u starszych dzieci....Chyba wolałabym spróbować innego mleka niż podawać początkowe i nie dostarczać dziecku odpowiednich wartości...
Ale na jakie????? wiem, że jest wiele innych mleczek. Szczerze to wolałabym jakieś tańsze, wiem że NAN nie jest drogie. My tyle mleka wylewamy, bo mała nie dopija i ma humorki. Jak bezpiecznie przejśc na inne mleczko.