Moja mała też właśnie w tym wieku czyli jak miała 6-miesięcy nie chciała mleczka juz pić,no ale wpadłam na pomysł podawania mleczka w innej butelce niestety nie pomogło więc zakupiłam smoczek z wieksza dziurką i o dziwo piła . No a teraz ma 11 miesięcy prawie i pije mleko 2 razy dziennie po 150 ml wiecej nie chce i wszystkie badania są idealne więc myśle że nie ma co się przejmować
reklama
smoczek i butelka inna nie pomogła. W nocy i na śpiocha pije.
Wyczytałam że można zrobic kisiel na mleku, może wiecie jak? Przecież m.m nie można gotowac?
Chciałabym się zapytac czy mamy podające sinlac. Czy Wasze dzieci lubią go, czy zastępuje posiłek mleczny,
Dziękuje
Wyczytałam że można zrobic kisiel na mleku, może wiecie jak? Przecież m.m nie można gotowac?
Chciałabym się zapytac czy mamy podające sinlac. Czy Wasze dzieci lubią go, czy zastępuje posiłek mleczny,
Dziękuje
DoubleFantasy
mama Gabrysia:)
Moja droga mój synek ma obecnie 8 miesięcy i od ponad 2 miesięcy nie pije już mleka ani w dzień ani w nocy!!! pytałam już dwóch pediatrów czy jest w tym cos złego to każdy z nich odpowiadał że jeżeli mały je wszystkie inne rzeczy tzn. zupki, kaszki i normalnie przybiera na wadze to wszystko je ok.
Osobiscie robilam mojemu synowi morfologie po 4 miesiacu kiedy to pił tylko mleko Bebilon i okazało się że mały ma anemię. Pare dni temu powtórzyłam badania i okazało się żę wyniki są o wiele lepsze niż wtdy gdy mały mleko pił. Więc przestałam się martwić. Podaje małemu dwa razy dziennie kaszki na mleku modyfikowanym do tego obiadki owoce i desery na mleku i jogurtach. Synek wcina aż miło w nocy natomiast wypija soczki, wode lub kompocik waży ponad 10 kg i ma się dobrze
pozdrawiam
Osobiscie robilam mojemu synowi morfologie po 4 miesiacu kiedy to pił tylko mleko Bebilon i okazało się że mały ma anemię. Pare dni temu powtórzyłam badania i okazało się żę wyniki są o wiele lepsze niż wtdy gdy mały mleko pił. Więc przestałam się martwić. Podaje małemu dwa razy dziennie kaszki na mleku modyfikowanym do tego obiadki owoce i desery na mleku i jogurtach. Synek wcina aż miło w nocy natomiast wypija soczki, wode lub kompocik waży ponad 10 kg i ma się dobrze
pozdrawiam
Moja córeczka ma 6m i stopnoiowo przechodziłam z Bebika 1 na Bebiko
2 (wg. zaleceń producenta) zauważyłam jednak, że im więcej daje
miarek Bebiko 2 to mojacórka mniej pije mleka. Kiedyś piła ok 650 ml
na dobe a teraz 450-500 ml i to jeszcze na śpiocha. Obecnie w
dzień "nie na spaniu" mleka nie wypije a jakieś 2 tyg samo Bebiko 1
ładnie piła. Co robic, czy to możliwe że smak jej nie odpowiada?
Podawac dalej Bebiko 1 czy zmienic na innego producenta (np. NAN)?
Jeśli tak to jak podawac nowe mleko - mieszac z Bebikiem 1?
Po wprowadzeniu nowego mleka obawiam się kłopotów z brzuszkiem, czy
słusznie.
Proszę pilnie o pomoc,boję się że mała jest głodna.(zjada jeszcze
130gr obiadku i 130gr deserku - owoce)
Dodam, że dziecko jest zdrowe miała robioną morfologię i mocz na
posiew - wyniki ok.
Z góry dziękuję
2 (wg. zaleceń producenta) zauważyłam jednak, że im więcej daje
miarek Bebiko 2 to mojacórka mniej pije mleka. Kiedyś piła ok 650 ml
na dobe a teraz 450-500 ml i to jeszcze na śpiocha. Obecnie w
dzień "nie na spaniu" mleka nie wypije a jakieś 2 tyg samo Bebiko 1
ładnie piła. Co robic, czy to możliwe że smak jej nie odpowiada?
Podawac dalej Bebiko 1 czy zmienic na innego producenta (np. NAN)?
Jeśli tak to jak podawac nowe mleko - mieszac z Bebikiem 1?
Po wprowadzeniu nowego mleka obawiam się kłopotów z brzuszkiem, czy
słusznie.
Proszę pilnie o pomoc,boję się że mała jest głodna.(zjada jeszcze
130gr obiadku i 130gr deserku - owoce)
Dodam, że dziecko jest zdrowe miała robioną morfologię i mocz na
posiew - wyniki ok.
Z góry dziękuję
kakakarolina
Fanka BB :)
Całkiem mozliwe, że jej nie smakuje i słusznie obawiasz się problemów z brzuszkiem. ja robiłam chyba ze 3 próby przejścia na następne i efekt jest taki że mlody dalej pije początkowe. U nas następnego jadł połowę mniej bo się nim tak najadał. Lekarka powiedziała, że lepiej pić więcej począrkowego i sprawdzać przyrost jeżeli jest to ok. Mlody zjada ok 420 ml mleka i obiadek deserek w takich ilościach jak Twoja.
kakakarolona a Ciebie nie martwi, że mały tak mało mleczka pije? Ja jestem kłębkim nerwów, bo obawiam się braku witamin i wart. odrzywczych. dzis byłam sie wazyc i mała wazy 6,750. Przez 7 tyg przybrała tylko 200 gr. a jak z waga u Twojej dzidzi?
kakakarolina
Ja się nie martwię bo on tak mało je już 7 miesięcy i ten etap mam już za sobą. Choduję niejadka i już Waży (w poniedziałek) 6980. Nie wygląda na niedożywionego cały czas się śmieję i rusza po prostu nie wygląda na chore dziecko no i przede wszystkim lekarz uważa że jest wszystko ok. Ja uważam, że w 21 wieku dzieci w krajach rozwinietych wychowywane przez rozumnych rodziców z głodu nie umierają ;-).
Problem tylko w tym,że po dziecku nie zawsze widać anemię...czasami dopiero morfologia to pokazuje...przynajmniej ja znam takie przypadki. Mój synek jest w trakcie zmiany mleka Bebiko1 na Bebiko 2 i mam całkowicie odwrotną sytuację...je więcej niż jadł....
Smak tych mlek jest w zasadzie taki sam...
Jest jedno "ale" do karmienia mlekiem początkowym w późniejszym okresie...przecież mleko 1 nie pokrywa całego zapotrzebowania dziecka na niektóre witaminy...czy też żelazo...Przykładem jest właśnie Bebiko2, które zawiera aż 100% więcej żelaza niż Bebiko1...nie wydaje mi się,aby była możliwość nadrobienia tego żelaza mlekiem początkowym...no chyba,że dziecko zjadałoby jeszcze raz tyle co wcześniej,a to chyba niemożliwe...Także ja bym się zastanowiła od tej strony nad stosowaniem mleka początkowego u starszych dzieci....Chyba wolałabym spróbować innego mleka niż podawać początkowe i nie dostarczać dziecku odpowiednich wartości...
Smak tych mlek jest w zasadzie taki sam...
Jest jedno "ale" do karmienia mlekiem początkowym w późniejszym okresie...przecież mleko 1 nie pokrywa całego zapotrzebowania dziecka na niektóre witaminy...czy też żelazo...Przykładem jest właśnie Bebiko2, które zawiera aż 100% więcej żelaza niż Bebiko1...nie wydaje mi się,aby była możliwość nadrobienia tego żelaza mlekiem początkowym...no chyba,że dziecko zjadałoby jeszcze raz tyle co wcześniej,a to chyba niemożliwe...Także ja bym się zastanowiła od tej strony nad stosowaniem mleka początkowego u starszych dzieci....Chyba wolałabym spróbować innego mleka niż podawać początkowe i nie dostarczać dziecku odpowiednich wartości...
reklama
kakakarolina
Ja tam znam przypadki dzieci, które z powodzeniem po 6 miesiącu (a nawet wcześniej) piją mleko krowie nie uważam też aby w cycku po 6 miesiącu robiło się mleko następne z dwukrotnie większą ilością żelaza. Po 6 miesiącu inne pokarmy nadrabiają witaminowe braki. My mamy jeść dużo wątróbki, sałaty i szpinaku. No i jest to opinia lekarza a nie moja Dzieci to nie robociki każde inne i ma inne potrzeby nie zawsze takie jak zalecają producenci. Wiecie, że zmieniona podawanie mleka następnego z 4 na 6 miesiąc (zresztą niedawno) tylko z powodu otyłości u dzieci zwłaszcza w Anglii. Uważam, że w przypadku eddi wszystko jest w porządku i powinna podawać mleko następne w tej ilości co do tej pory i zawsze radzić się najpierw lekarza a potem na forum ) a póki co nie martw się !!