reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
byłam właśnie u lekarza, generalnie nic nowego się nie dowiedziałam, usg nie chciał zrobić bo za wcześnie i nie byłoby widać czy na pewno w macicy się umiejscowił, bo ponoć przy inseminacjach jest większe ryzyko ciąży pozamacicznej,brrr;/ (tylko martwię się, bo po IUI nie miałam w ogóle usg więc nie wiem czy gdzieś jakaś torbiel się nie zrobiła;/). Dał leki i kazał przyjść za 2 tygodnie. Więc czekają mnie baaaardzo długie dwa tygodnie. Powiedział też, że to że nie mam nabrzmiałych i bolących piersi to nie do końca dobrze, bo takie powinny być, ale że biorę luteinę i dupka i nic więcej z hormonów dać mi nie może. W czwartek mam zrobić betę i progesteron. Pozostaje czekać, w miarę cierpliwie...
Dziewczyny...mogę z Wami zostać jeszcze,prawda? jakoś mi lepiej jak wiem, że mogę tu zajrzeć, coś napisać. Ale z niecierpliwością czekam na kolejne betki!!:-)

Kasiulek troche ten Twój ginol lubi straszyć, moze ma recje a nie musi więc po kpy straszy ciążą pozamaciczna i tymi cycami. Nie stresuj sie ja wierze ze bedzie oki. A ja dzis znowu na podgladzie byłam i troche sie dygam bo wczorajszy 19 mm dzis ma 23 a 12mm dzis ma 14 ...trzymajcie kciuki by do jutra nie bumło aa i endo ladnie rosnie wczoraj bylo 8,5 dzis prawie 10mm

to ładne masz endo:tak: ja przy IUI miałam 8,8mm, to Ty już masz większe:) pęcherzyk dotrwa, musi!:-) trochę mnie przestraszył, ale tłumaczę sobie, że nie mam na to wpływu, pozostaje mi w miarę spokojnie czekać te 2 tygodnie póki co. Od razu zapytał czy dać mi zwolnienie i powiedział, że mam się bardzo oszczędzać. W sobotę mamy wesele, więc daruję sobie skakanie, lepiej dmuchać na zimne...tylko co tu zrobić jak będą prosić do tańca i namawiać na zabawę?:-D

Fifiri ostatnią iui miałam robioną na pękniętym pęcherzyku i to 8 godzin. Jajeczko żyje 24godz, więc się nie denerwuj:-). Plemniczki będa miały bliżej!!!!

Dziś rozmawiałam z moim prowadzącym lekarzem i dowiedziałam się, że to moje plamienie, póżniejszy okres i dolegliwości z nim związane to było na 99% przedwczesne poronienie:-(. I tak sobie myślę, że dobrze, że nie poszłam na bete, bo wtedy byłby ryk i pewnie deprecha. A tak nie świadoma do końca co się dzieje, jakoś przeszłam do porządku dziennego.

Kasiulekk czyli co beta nie bierze sie z powietrza? Teraz oficjalne GRATULACJE.
Moj lekarz tez mi dał od razu zwolnienie i kazał sie oszczędzać. Chociaż tu niedawno była zażarta dyskusja na ten temat, ze niby w ciazy wolno wszystko...kto chce niech ryzykuje...
Piersiami sie nie przejmuj, jak poczytalam na rożnych forach to sie uspokoilam swego czasu, dziewczyny na prawdę różnie maja. Czasem dopiero w 4 miesiącu zaczyna sie z nimi cos dziać.

Nati35 niestety moze tak być. U mnie tak było po trzecim iui, krwotok jaki dostałam i to bardzo nagły i gwałtowny nijak mi nie przypominał okresu.
Zrobili mi wtedy badania z krwi, ja sie bałam zapytać lekarza o wynik. Zadzwoniła moja przyjaciółka i pielęgniarka Jej powiedzial, ze z bety mogło wynikać, ze to wczesne poronienie. Ale ja nigdy nie chciałam znać dokładnego wyniku bety...i do konca nie chce tego wiedzieć...w końcu normalnie u kobiet tez dochodzi do microporonien.

reklama
Kasiulek super nastawienie, myśl pozytywnie i jak najmniej stresu, odpoczywaj ile wlezie bo za 8miechów to wiesz:-D

Nati kurcze to mnie pocieszyłaś tymi 24h bo ja gdzieś wyczytałam że tylko 12:/ obyś miała rację, puki czuje kłucie w jajku to myślę że jeszcze jest w całości, byle do jutra:happy:

Do góry