reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
byłam właśnie u lekarza, generalnie nic nowego się nie dowiedziałam, usg nie chciał zrobić bo za wcześnie i nie byłoby widać czy na pewno w macicy się umiejscowił, bo ponoć przy inseminacjach jest większe ryzyko ciąży pozamacicznej,brrr;/ (tylko martwię się, bo po IUI nie miałam w ogóle usg więc nie wiem czy gdzieś jakaś torbiel się nie zrobiła;/). Dał leki i kazał przyjść za 2 tygodnie. Więc czekają mnie baaaardzo długie dwa tygodnie. Powiedział też, że to że nie mam nabrzmiałych i bolących piersi to nie do końca dobrze, bo takie powinny być, ale że biorę luteinę i dupka i nic więcej z hormonów dać mi nie może. W czwartek mam zrobić betę i progesteron. Pozostaje czekać, w miarę cierpliwie...
Dziewczyny...mogę z Wami zostać jeszcze,prawda? jakoś mi lepiej jak wiem, że mogę tu zajrzeć, coś napisać. Ale z niecierpliwością czekam na kolejne betki!!:-)

Kasiulek troche ten Twój ginol lubi straszyć, moze ma recje a nie musi więc po kpy straszy ciążą pozamaciczna i tymi cycami. Nie stresuj sie ja wierze ze bedzie oki. A ja dzis znowu na podgladzie byłam i troche sie dygam bo wczorajszy 19 mm dzis ma 23 a 12mm dzis ma 14 ...trzymajcie kciuki by do jutra nie bumło aa i endo ladnie rosnie wczoraj bylo 8,5 dzis prawie 10mm

to ładne masz endo:tak: ja przy IUI miałam 8,8mm, to Ty już masz większe:) pęcherzyk dotrwa, musi!:-) trochę mnie przestraszył, ale tłumaczę sobie, że nie mam na to wpływu, pozostaje mi w miarę spokojnie czekać te 2 tygodnie póki co. Od razu zapytał czy dać mi zwolnienie i powiedział, że mam się bardzo oszczędzać. W sobotę mamy wesele, więc daruję sobie skakanie, lepiej dmuchać na zimne...tylko co tu zrobić jak będą prosić do tańca i namawiać na zabawę?:-D

Fifiri ostatnią iui miałam robioną na pękniętym pęcherzyku i to 8 godzin. Jajeczko żyje 24godz, więc się nie denerwuj:-). Plemniczki będa miały bliżej!!!!

Dziś rozmawiałam z moim prowadzącym lekarzem i dowiedziałam się, że to moje plamienie, póżniejszy okres i dolegliwości z nim związane to było na 99% przedwczesne poronienie:-(. I tak sobie myślę, że dobrze, że nie poszłam na bete, bo wtedy byłby ryk i pewnie deprecha. A tak nie świadoma do końca co się dzieje, jakoś przeszłam do porządku dziennego.

Kasiulekk czyli co beta nie bierze sie z powietrza? Teraz oficjalne GRATULACJE.
Moj lekarz tez mi dał od razu zwolnienie i kazał sie oszczędzać. Chociaż tu niedawno była zażarta dyskusja na ten temat, ze niby w ciazy wolno wszystko...kto chce niech ryzykuje...
Piersiami sie nie przejmuj, jak poczytalam na rożnych forach to sie uspokoilam swego czasu, dziewczyny na prawdę różnie maja. Czasem dopiero w 4 miesiącu zaczyna sie z nimi cos dziać.

Nati35 niestety moze tak być. U mnie tak było po trzecim iui, krwotok jaki dostałam i to bardzo nagły i gwałtowny nijak mi nie przypominał okresu.
Zrobili mi wtedy badania z krwi, ja sie bałam zapytać lekarza o wynik. Zadzwoniła moja przyjaciółka i pielęgniarka Jej powiedzial, ze z bety mogło wynikać, ze to wczesne poronienie. Ale ja nigdy nie chciałam znać dokładnego wyniku bety...i do konca nie chce tego wiedzieć...w końcu normalnie u kobiet tez dochodzi do microporonien.

reklama
Kasiulek super nastawienie, myśl pozytywnie i jak najmniej stresu, odpoczywaj ile wlezie bo za 8miechów to wiesz:-D

Nati kurcze to mnie pocieszyłaś tymi 24h bo ja gdzieś wyczytałam że tylko 12:/ obyś miała rację, puki czuje kłucie w jajku to myślę że jeszcze jest w całości, byle do jutra:happy:

Do góry