reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Patrzyłam z boku na normy więc jest z grubsza ok , lecz teraz zastanawia mnie to co koleżanka pisała wyżej o Amh.
Z policystycznymi jajnikami nie jest tak łatwo o diagnozę bo sama obiłam się o temat i samo amh nie wystarczy do tego. Musi być odpowiednia struktura widoczna na usg czyli wielkość jajników i ich wielopecherzykowość, nie wiem czy jeszcze coś bo lekarz kilka lat temu mi to tłumaczył. Zresztą jeśli w ostatnim czasie miałaś USG to już lekarz by taki stan raczej sygnalizował.
Na razie się nie przejmuj tym, zobaczymy co powie lekarz ;)

reklama
A czy któraś z Was leczy się w Invicta?
Dostałam meila żeby uzupełnić ankietę i wysłać wszystkie badania...
Zastanawiam się czy to bezpieczne? Tam są nasze wszystkie dane...

Z policystycznymi jajnikami nie jest tak łatwo o diagnozę bo sama obiłam się o temat i samo amh nie wystarczy do tego. Musi być odpowiednia struktura widoczna na usg czyli wielkość jajników i ich wielopecherzykowość, nie wiem czy jeszcze coś bo lekarz kilka lat temu mi to tłumaczył. Zresztą jeśli w ostatnim czasie miałaś USG to już lekarz by taki stan raczej sygnalizował.
Na razie się nie przejmuj tym, zobaczymy co powie lekarz ;)
Dlatego pisałam że lepiej poczekać co lekarz powie bo tak to się nie potrzebnie człowiek stresuje tylko 😉
Napewno wszystko będzie ok. Nie ma chyba ludzi którzy mieliby wszystkie wyniki idealne 🤔

Czy też dostałaś na meila ankietę ? I wysłałaś wyniki badań przed wizytą?
Tak. Miałam swoje hasło i login na platformie Medipoint tam są wszystkie badania, zalecenia lekarskie, recepty, rozpiski przyjmowania leków. A wyniki badań czasami wysyłam na maila do kliniki, lekarz odczytywał i dzwonił do mnie.

No pewnie, zgadza się ;)
A jak tam dziś zabieg?
Ogólnie wszystko poszło dobrze, sprawnie i bezboleśnie. Za 14 dni sprawdzimy betę bo tak jak tutaj już wspominałyście lekarka też powiedziała że ovitrelle może dawać fałszywie dodatni wynik. Od dzisiaj mam brać raz dziennie progesteron i cierpliwie czekać 😊
Niestety pod wieczór dopadły mnie skutki uboczne zastrzyku i cała noc męczyły mnie mdłości ale na szczęście mężuś zrobił mi ciepła herbatkę miętowa i czuwał pół nocy nade mną więc dzisiaj jest już lepiej ☺️

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ogólnie wszystko poszło dobrze, sprawnie i bezboleśnie. Za 14 dni sprawdzimy betę bo tak jak tutaj już wspominałyście lekarka też powiedziała że ovitrelle może dawać fałszywie dodatni wynik. Od dzisiaj mam brać raz dziennie progesteron i cierpliwie czekać 😊
Niestety pod wieczór dopadły mnie skutki uboczne zastrzyku i cała noc męczyły mnie mdłości ale na szczęście mężuś zrobił mi ciepła herbatkę miętowa i czuwał pół nocy nade mną więc dzisiaj jest już lepiej ☺️
No to super, że gładko poszło 😊 Współczuję tych objawów po zastrzyku ale miejmy nadzieję, że to będzie dobry znak!
Trzymamy kciuki w takim razie i czekamy na betę 🥰

Do góry