reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Na godz. 12
Mam się zjawić pół godziny wcześniej jeszcze na badanie
Ja tam jestem pozytywnie nastawiona że wszystko się uda 😊
Pozytywne nastawienie to już połowa sukcesu 😊
A wspominali Ci żebyś miała wypełniony pęcherz? Ja raz to zignorowalam i niestety odczucia były dosyć nieprzyjemne więc jednak polecam wypić od rana trochę tej wody 😁

reklama
Miałam do zrobienia 11 badań.
Nie pamiętam wszystkich ale jak dostanę wyniki napewno napisze żebyście pomogły zinterpretować 😉
Napewno Amh bilirubina TSH TST E 2 Anty Tpo
Oki czyli taki podstawowy set, wszystkiego po trochu ale tak naprawdę bardzo ważny żeby ocenić całokształt. Ja jakoś na badaniach szczególnie się nie znam, po prostu patrzę na granice podane wg laboratorium 😁
Wiem, że jedyna niezgodność jest w przypadku TSH bo normy są znacznie zawyżone, a podczas starania się o dziecko powinny być znacznie niższe niż te sugerowane przez laboratoria.
Ale jak już będziesz miała wyniki to wrzucaj, wspólnie może coś powiemy ;)

Pozytywne nastawienie to już połowa sukcesu 😊
A wspominali Ci żebyś miała wypełniony pęcherz? Ja raz to zignorowalam i niestety odczucia były dosyć nieprzyjemne więc jednak polecam wypić od rana trochę tej wody 😁
Tak, uprzedzała mnie że powinnam mieć pełen pęcherz. Ogólnie nie mogę złego słowa powiedzieć na naszą lekarkę bo bardzo szczegółowo informuje nas zawsze o wszystkim. O badaniach, zabiegu, procesie dobierania dawcy itp itd

Oki czyli taki podstawowy set, wszystkiego po trochu ale tak naprawdę bardzo ważny żeby ocenić całokształt. Ja jakoś na badaniach szczególnie się nie znam, po prostu patrzę na granice podane wg laboratorium 😁
Wiem, że jedyna niezgodność jest w przypadku TSH bo normy są znacznie zawyżone, a podczas starania się o dziecko powinny być znacznie niższe niż te sugerowane przez laboratoria.
Ale jak już będziesz miała wyniki to wrzucaj, wspólnie może coś powiemy ;)
Wstawię jak już będę miała wszystkie 😉

TSH 1.781
Anty Tpo 0.3
Fsh 4.97
Lh 3.97
Estradiol 42.0
PRL 37.96
SHBG 43.20
Dhe so4 277
Tst 55.3
Amh 6.10
3 dzień cyklu.

Dzisiaj byłam na wizycie w celu sprawdzenia pęcherzyków i w każdym jajniku jest jeden dojrzały pęcherzyk 😉
Jestem juz po zastrzyku z ovitrelle i jutro nasza pierwsza inseminacja. Zastanawiam sie czy dwa pęcherzyki zwiększają szansę na udaną ciążę ale sama Pani doktor powiedziała nam że tak naprawdę nigdy nie wiadomo więc się nie nastawiam jakoś specjalnie ale podchodzę raczej z entuzjazmem do tematu 😊
Po jakim czasie sprawdzałyście bete HCG? Faktycznie najlepiej po 2 tygodniach?
Powodzenia 🍀✊🙂 Mi po 10 dniach jeszcze wychodzi zastrzyk, ale 12 dnia już normalnie test i leciałam na betę. Zależy też jak długie masz cykle.

TSH 1.781
Anty Tpo 0.3
Fsh 4.97
Lh 3.97
Estradiol 42.0
PRL 37.96
SHBG 43.20
Dhe so4 277
Tst 55.3
Amh 6.10
3 dzień cyklu.
Z tego co ja kojarzę to AMH powyżej 6 może (nie musi) wskazywać na zespół policystycznych jajników. Ale zawsze lepiej poczekać na interpretację lekarza bo nie ma nic gorszego niż interpretować wyniki samemu i się niepotrzebnie stresować 😉

reklama
Do góry