reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Patrzyłam z boku na normy więc jest z grubsza ok , lecz teraz zastanawia mnie to co koleżanka pisała wyżej o Amh.
Z policystycznymi jajnikami nie jest tak łatwo o diagnozę bo sama obiłam się o temat i samo amh nie wystarczy do tego. Musi być odpowiednia struktura widoczna na usg czyli wielkość jajników i ich wielopecherzykowość, nie wiem czy jeszcze coś bo lekarz kilka lat temu mi to tłumaczył. Zresztą jeśli w ostatnim czasie miałaś USG to już lekarz by taki stan raczej sygnalizował.
Na razie się nie przejmuj tym, zobaczymy co powie lekarz ;)

reklama
A czy któraś z Was leczy się w Invicta?
Dostałam meila żeby uzupełnić ankietę i wysłać wszystkie badania...
Zastanawiam się czy to bezpieczne? Tam są nasze wszystkie dane...

Z policystycznymi jajnikami nie jest tak łatwo o diagnozę bo sama obiłam się o temat i samo amh nie wystarczy do tego. Musi być odpowiednia struktura widoczna na usg czyli wielkość jajników i ich wielopecherzykowość, nie wiem czy jeszcze coś bo lekarz kilka lat temu mi to tłumaczył. Zresztą jeśli w ostatnim czasie miałaś USG to już lekarz by taki stan raczej sygnalizował.
Na razie się nie przejmuj tym, zobaczymy co powie lekarz ;)
Dlatego pisałam że lepiej poczekać co lekarz powie bo tak to się nie potrzebnie człowiek stresuje tylko 😉
Napewno wszystko będzie ok. Nie ma chyba ludzi którzy mieliby wszystkie wyniki idealne 🤔

Czy też dostałaś na meila ankietę ? I wysłałaś wyniki badań przed wizytą?
Tak. Miałam swoje hasło i login na platformie Medipoint tam są wszystkie badania, zalecenia lekarskie, recepty, rozpiski przyjmowania leków. A wyniki badań czasami wysyłam na maila do kliniki, lekarz odczytywał i dzwonił do mnie.

No pewnie, zgadza się ;)
A jak tam dziś zabieg?
Ogólnie wszystko poszło dobrze, sprawnie i bezboleśnie. Za 14 dni sprawdzimy betę bo tak jak tutaj już wspominałyście lekarka też powiedziała że ovitrelle może dawać fałszywie dodatni wynik. Od dzisiaj mam brać raz dziennie progesteron i cierpliwie czekać 😊
Niestety pod wieczór dopadły mnie skutki uboczne zastrzyku i cała noc męczyły mnie mdłości ale na szczęście mężuś zrobił mi ciepła herbatkę miętowa i czuwał pół nocy nade mną więc dzisiaj jest już lepiej ☺️

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ogólnie wszystko poszło dobrze, sprawnie i bezboleśnie. Za 14 dni sprawdzimy betę bo tak jak tutaj już wspominałyście lekarka też powiedziała że ovitrelle może dawać fałszywie dodatni wynik. Od dzisiaj mam brać raz dziennie progesteron i cierpliwie czekać 😊
Niestety pod wieczór dopadły mnie skutki uboczne zastrzyku i cała noc męczyły mnie mdłości ale na szczęście mężuś zrobił mi ciepła herbatkę miętowa i czuwał pół nocy nade mną więc dzisiaj jest już lepiej ☺️
No to super, że gładko poszło 😊 Współczuję tych objawów po zastrzyku ale miejmy nadzieję, że to będzie dobry znak!
Trzymamy kciuki w takim razie i czekamy na betę 🥰

Do góry