reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Da się! To jest pikuś w całej tej sytuacji. Dla mnie słabe było, jak już się udało i ogolem mogłabym spac od 19, że musialam się ciągle na leki wybudzac. Jednak czesto w 2 trymestrze juz folguja. Posprawdzaj tez apteki, bo ceny potrafią być kosmos, a tego idzie w tonach. Nam momentem wychodziło ok 2tys miesięcznie.
Noo tez tak mialam ze musiałam sobie budzik nastawiaćna wieczorem bo padałam wczesniej spać a leki o 24 chyba lub 23 nie pamiętam dokładnie.. Potem sobie jakoś to przestawiałam o godz lub dwie w zależności jak mi było wygodniej, chociaż zdarzylo się tez parę razy że praktycznie na śpiocha wciskałam te tabletki nawet nie wychodząc z łóżka, mialam przyszykowane wyłożone z opakowań żeby nie szeleszczą itp :p

reklama
Noo tez tak mialam ze musiałam sobie budzik nastawiaćna wieczorem bo padałam wczesniej spać a leki o 24 chyba lub 23 nie pamiętam dokładnie.. Potem sobie jakoś to przestawiałam o godz lub dwie w zależności jak mi było wygodniej, chociaż zdarzylo się tez parę razy że praktycznie na śpiocha wciskałam te tabletki nawet nie wychodząc z łóżka, mialam przyszykowane wyłożone z opakowań żeby nie szeleszczą itp :p
Ja też często ledwo widzaca, aż strach pomylić dziurki🤣🤣

Ja to nigdy nie pilnowałam godzin brania leków, przy pracy na 3 zmiany było to wręcz niemożliwe. Brałam po wstaniu czasem 5:00 czasem 8, około południa - czasem to było przed praca ok 13 albo po pracy ok 14:30, i wieczorem przed spaniem zwykle ok 22:00.
Na nocnych zmianach to w ogóle był przekręt godzinowy bo brałam o 7 potem jak wstałam ok 16, i przed praca o 21 🤣😂 ale i tak się udało. Także u mnie były tabletki pod życie a nie życie pod tabletki.

Tak Kochana, wszystko naraz :)! Pociesze Cie ze ja miałam progesteron b. tez w odmianie dowcipnej😂😂 Nic tylko nogą dopychac! Co wazne, nie używać aplikatora, tylko wszystko paluchem :)
O matko pół apteki w środku 😂😂😂
Da się! To jest pikuś w całej tej sytuacji. Dla mnie słabe było, jak już się udało i ogolem mogłabym spac od 19, że musialam się ciągle na leki wybudzac. Jednak czesto w 2 trymestrze juz folguja. Posprawdzaj tez apteki, bo ceny potrafią być kosmos, a tego idzie w tonach. Nam momentem wychodziło ok 2tys miesięcznie.
Przerazilas mnie ta kwota 😲 a już myślałam że będzie koniec większych wydatków. 4 recepty czekają na wykupienie ale czekam aż mąż wróci z delegacji i jego wyślę do apteki ja nie chce widzieć paragonu bo jeszcze na zawał padnę 😂😁
Z calym szacunkiem i potraktuj to w formie żartu ale spójrz na tabletki i na figlarza męża...porównaj co większe... Widzisz? Teraz wiesz, że na pewno się zmieszczą 😈😂😎
😂😂😂 Dawno nie widziałam ale z tego co pamiętam powinno być ok 😂😎 gorzej jak figlarz będzie chciał dołączyć do tabletek🤭 a mąż już pytal do kiedy ma zielone światło 😁

W sobotę dwa dni przed transferem muszę zrobić badanie progesteronu 8 godzin po wzięciu tabletki czyli około 14 jeśli będzie mniej niż 10 to mam zwiekszyc dawkę luteiny 🙄 tylko gdzie to zrobić w moim mieście laboratoria w soboty nie pracują myślicie ze w szpitalu zapytać czy zrobią? Wizja jechania specjalnie do Trójmiasta mi nie odpowiada zresztą nie wiem czy i tam gdzieś bym zrobiła 🤷‍♀️🤦‍♀️

Ja to nigdy nie pilnowałam godzin brania leków, przy pracy na 3 zmiany było to wręcz niemożliwe. Brałam po wstaniu czasem 5:00 czasem 8, około południa - czasem to było przed praca ok 13 albo po pracy ok 14:30, i wieczorem przed spaniem zwykle ok 22:00.
Na nocnych zmianach to w ogóle był przekręt godzinowy bo brałam o 7 potem jak wstałam ok 16, i przed praca o 21 🤣😂 ale i tak się udało. Także u mnie były tabletki pod życie a nie życie pod tabletki.
No u Ciebie inna sytuacja, ale jeśli ktoś ma tryb dzienny to uważam, że dobrze tych godzin pilnować. To w w sumie nie wymysl lekarza tylko utrzymanie odpowiedniego poziomu hormonów w organizmie przez całą dobę, co jest mega ważne. Super, że Tobie się udało. Ja bym jednak nie ryzykowala, biorąc pod uwagę koszty i stres w związku z całą procedura, jeśli to tylko kwestia mojego dyskomfortu. Ja bym bardziej szła w kompromis między życiem a tabletkami, ale.to tylko moje zdanie:)

Przerazilas mnie ta kwota 😲 a już myślałam że będzie koniec większych wydatków. 4 recepty czekają na wykupienie ale czekam aż mąż wróci z delegacji i jego wyślę do apteki ja nie chce widzieć paragonu bo jeszcze na zawał padnę 😂😁

😂😂😂 Dawno nie widziałam ale z tego co pamiętam powinno być ok 😂😎 gorzej jak figlarz będzie chciał dołączyć do tabletek🤭 a mąż już pytal do kiedy ma zielone światło 😁
Haha, żebyś wiedziała! Wkładki must have! Tym co wypada nożna cekolowac ściany..
Co do kwoty, ja sama byłam przerazona, bo myslalam dokladnie jak Ty, dlatego uprzedzam. Warto porównać ceny w różnych aptekach, bo są różnice no 30-40zl na opakowaniu, czyli kosmos. Lutka i heparyna w ciazy za darmo.

U mnie z tym zielonym światłem to czeski film, co miało być, to kolejna komplikacja. Dobrze ze figlarze nie zanikają.🤣🤣

W sobotę dwa dni przed transferem muszę zrobić badanie progesteronu 8 godzin po wzięciu tabletki czyli około 14 jeśli będzie mniej niż 10 to mam zwiekszyc dawkę luteiny 🙄 tylko gdzie to zrobić w moim mieście laboratoria w soboty nie pracują myślicie ze w szpitalu zapytać czy zrobią? Wizja jechania specjalnie do Trójmiasta mi nie odpowiada zresztą nie wiem czy i tam gdzieś bym zrobiła 🤷‍♀️🤦‍♀️
W Trójmieście w sobotę zrobisz, np w invi maja w sobotę czynne, plus wyniki szybko.

powinno być jakieś przyszpitalne labolatorium. A jak nie to na sor zostaje pojechac

reklama

To dobrze, bo popchnie 😂

Do góry