reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Da się! To jest pikuś w całej tej sytuacji. Dla mnie słabe było, jak już się udało i ogolem mogłabym spac od 19, że musialam się ciągle na leki wybudzac. Jednak czesto w 2 trymestrze juz folguja. Posprawdzaj tez apteki, bo ceny potrafią być kosmos, a tego idzie w tonach. Nam momentem wychodziło ok 2tys miesięcznie.
Noo tez tak mialam ze musiałam sobie budzik nastawiaćna wieczorem bo padałam wczesniej spać a leki o 24 chyba lub 23 nie pamiętam dokładnie.. Potem sobie jakoś to przestawiałam o godz lub dwie w zależności jak mi było wygodniej, chociaż zdarzylo się tez parę razy że praktycznie na śpiocha wciskałam te tabletki nawet nie wychodząc z łóżka, mialam przyszykowane wyłożone z opakowań żeby nie szeleszczą itp :p

reklama
Noo tez tak mialam ze musiałam sobie budzik nastawiaćna wieczorem bo padałam wczesniej spać a leki o 24 chyba lub 23 nie pamiętam dokładnie.. Potem sobie jakoś to przestawiałam o godz lub dwie w zależności jak mi było wygodniej, chociaż zdarzylo się tez parę razy że praktycznie na śpiocha wciskałam te tabletki nawet nie wychodząc z łóżka, mialam przyszykowane wyłożone z opakowań żeby nie szeleszczą itp :p
Ja też często ledwo widzaca, aż strach pomylić dziurki🤣🤣

Ja to nigdy nie pilnowałam godzin brania leków, przy pracy na 3 zmiany było to wręcz niemożliwe. Brałam po wstaniu czasem 5:00 czasem 8, około południa - czasem to było przed praca ok 13 albo po pracy ok 14:30, i wieczorem przed spaniem zwykle ok 22:00.
Na nocnych zmianach to w ogóle był przekręt godzinowy bo brałam o 7 potem jak wstałam ok 16, i przed praca o 21 🤣😂 ale i tak się udało. Także u mnie były tabletki pod życie a nie życie pod tabletki.

Tak Kochana, wszystko naraz :)! Pociesze Cie ze ja miałam progesteron b. tez w odmianie dowcipnej😂😂 Nic tylko nogą dopychac! Co wazne, nie używać aplikatora, tylko wszystko paluchem :)
O matko pół apteki w środku 😂😂😂
Da się! To jest pikuś w całej tej sytuacji. Dla mnie słabe było, jak już się udało i ogolem mogłabym spac od 19, że musialam się ciągle na leki wybudzac. Jednak czesto w 2 trymestrze juz folguja. Posprawdzaj tez apteki, bo ceny potrafią być kosmos, a tego idzie w tonach. Nam momentem wychodziło ok 2tys miesięcznie.
Przerazilas mnie ta kwota 😲 a już myślałam że będzie koniec większych wydatków. 4 recepty czekają na wykupienie ale czekam aż mąż wróci z delegacji i jego wyślę do apteki ja nie chce widzieć paragonu bo jeszcze na zawał padnę 😂😁
Z calym szacunkiem i potraktuj to w formie żartu ale spójrz na tabletki i na figlarza męża...porównaj co większe... Widzisz? Teraz wiesz, że na pewno się zmieszczą 😈😂😎
😂😂😂 Dawno nie widziałam ale z tego co pamiętam powinno być ok 😂😎 gorzej jak figlarz będzie chciał dołączyć do tabletek🤭 a mąż już pytal do kiedy ma zielone światło 😁

W sobotę dwa dni przed transferem muszę zrobić badanie progesteronu 8 godzin po wzięciu tabletki czyli około 14 jeśli będzie mniej niż 10 to mam zwiekszyc dawkę luteiny 🙄 tylko gdzie to zrobić w moim mieście laboratoria w soboty nie pracują myślicie ze w szpitalu zapytać czy zrobią? Wizja jechania specjalnie do Trójmiasta mi nie odpowiada zresztą nie wiem czy i tam gdzieś bym zrobiła 🤷‍♀️🤦‍♀️

Ja to nigdy nie pilnowałam godzin brania leków, przy pracy na 3 zmiany było to wręcz niemożliwe. Brałam po wstaniu czasem 5:00 czasem 8, około południa - czasem to było przed praca ok 13 albo po pracy ok 14:30, i wieczorem przed spaniem zwykle ok 22:00.
Na nocnych zmianach to w ogóle był przekręt godzinowy bo brałam o 7 potem jak wstałam ok 16, i przed praca o 21 🤣😂 ale i tak się udało. Także u mnie były tabletki pod życie a nie życie pod tabletki.
No u Ciebie inna sytuacja, ale jeśli ktoś ma tryb dzienny to uważam, że dobrze tych godzin pilnować. To w w sumie nie wymysl lekarza tylko utrzymanie odpowiedniego poziomu hormonów w organizmie przez całą dobę, co jest mega ważne. Super, że Tobie się udało. Ja bym jednak nie ryzykowala, biorąc pod uwagę koszty i stres w związku z całą procedura, jeśli to tylko kwestia mojego dyskomfortu. Ja bym bardziej szła w kompromis między życiem a tabletkami, ale.to tylko moje zdanie:)

Przerazilas mnie ta kwota 😲 a już myślałam że będzie koniec większych wydatków. 4 recepty czekają na wykupienie ale czekam aż mąż wróci z delegacji i jego wyślę do apteki ja nie chce widzieć paragonu bo jeszcze na zawał padnę 😂😁

😂😂😂 Dawno nie widziałam ale z tego co pamiętam powinno być ok 😂😎 gorzej jak figlarz będzie chciał dołączyć do tabletek🤭 a mąż już pytal do kiedy ma zielone światło 😁
Haha, żebyś wiedziała! Wkładki must have! Tym co wypada nożna cekolowac ściany..
Co do kwoty, ja sama byłam przerazona, bo myslalam dokladnie jak Ty, dlatego uprzedzam. Warto porównać ceny w różnych aptekach, bo są różnice no 30-40zl na opakowaniu, czyli kosmos. Lutka i heparyna w ciazy za darmo.

U mnie z tym zielonym światłem to czeski film, co miało być, to kolejna komplikacja. Dobrze ze figlarze nie zanikają.🤣🤣

W sobotę dwa dni przed transferem muszę zrobić badanie progesteronu 8 godzin po wzięciu tabletki czyli około 14 jeśli będzie mniej niż 10 to mam zwiekszyc dawkę luteiny 🙄 tylko gdzie to zrobić w moim mieście laboratoria w soboty nie pracują myślicie ze w szpitalu zapytać czy zrobią? Wizja jechania specjalnie do Trójmiasta mi nie odpowiada zresztą nie wiem czy i tam gdzieś bym zrobiła 🤷‍♀️🤦‍♀️
W Trójmieście w sobotę zrobisz, np w invi maja w sobotę czynne, plus wyniki szybko.

powinno być jakieś przyszpitalne labolatorium. A jak nie to na sor zostaje pojechac

reklama

To dobrze, bo popchnie 😂

Do góry