reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Nie stresuj się, transfer to już wisienka na torcie :)
My dzien przed mieliśmy kolacje pożegnalna że wszystkim czego nie można w ciazy. Lampka wina tez była!
Na samym transferze była bardzo miła atmosfera.
Żebyś się tylko nie zdziwiła że w dniu transferu będzie dzwonić embriolog z info o rozmrożeniu zarodka. Ja byłam w lekkim szoku, bo nikt mnie nie uprzedził.
Jak już wracaliśmy to trzymałam już brzuch i nie było opcji że Dzidzia nie zostanie.
Co do lekow, ja brałam i biorę tonami, jak w aptece szlam po odbiór to Pani wydała leki i powiedziała "ojej, trzymam za Panią kciuki"😅😅
Czuje się po nich ok!
Dzięki mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 🙂 też mam zamiar pożegnać wszystko czego nie wolno w ciąży 😁 a teraz tylko muszę wykabinowac jak te wszystkie leki brać 🤔 co z czym, o której godzinie itp. Chyba jakiś grafik sobie muszę stworzyć 😅

Dzięki mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 🙂 też mam zamiar pożegnać wszystko czego nie wolno w ciąży 😁 a teraz tylko muszę wykabinowac jak te wszystkie leki brać 🤔 co z czym, o której godzinie itp. Chyba jakiś grafik sobie muszę stworzyć 😅
Ja te dowcipne i doustne brałam razem, 3 lub 4 razy dziennie, co 6 albo co 8 godzin, wiec budziki ponastawiane. To jednak ustalasz i tak z lekarzem prowadzacym, kwestia dawek.

ja tez dowcipne indoaustralijska razem brałam i równo co 8 godzin. Nawet wracaliśmy wcześniej z ogniska, bo musiałam wziąć leki i zastrzyk

Ja te dowcipne i doustne brałam razem, 3 lub 4 razy dziennie, co 6 albo co 8 godzin, wiec budziki ponastawiane. To jednak ustalasz i tak z lekarzem prowadzacym, kwestia dawek.
Leki mam brać 3razy dziennie co 8 godzin ale nie dopytałam bo np. Po transferze luteina 4 tab. Plus cyclogest 1 tab i jeszcze estrofem też 1 tab. dowcipnie czyli co mam na raz wkładać 6 tabletek?🙄🤔😲? jest jeszcze progesteron besins ale to doustne na szczęście 😉

Leki mam brać 3razy dziennie co 8 godzin ale nie dopytałam bo np. Po transferze luteina 4 tab. Plus cyclogest 1 tab i jeszcze estrofem też 1 tab. dowcipnie czyli co mam na raz wkładać 6 tabletek?🙄🤔😲? jest jeszcze progesteron besins ale to doustne na szczęście 😉
Tak Kochana, wszystko naraz :)! Pociesze Cie ze ja miałam progesteron b. tez w odmianie dowcipnej😂😂 Nic tylko nogą dopychac! Co wazne, nie używać aplikatora, tylko wszystko paluchem :)

Masakra wszystko pod tabletki ustawiać 🙄 no ale jak trzeba to trzeba 😁
Da się! To jest pikuś w całej tej sytuacji. Dla mnie słabe było, jak już się udało i ogolem mogłabym spac od 19, że musialam się ciągle na leki wybudzac. Jednak czesto w 2 trymestrze juz folguja. Posprawdzaj tez apteki, bo ceny potrafią być kosmos, a tego idzie w tonach. Nam momentem wychodziło ok 2tys miesięcznie.

Z calym szacunkiem i potraktuj to w formie żartu ale spójrz na tabletki i na figlarza męża...porównaj co większe... Widzisz? Teraz wiesz, że na pewno się zmieszczą 😈😂😎

reklama
Noo tak jest ze tyle się tam wklada, ja miałam mniej bo luteina mnie uczulała i tylko cyclogest dowcipnie 3x dziennie a resztę wszystko doustnie. Ja akurat miałam estrofem doustnie ale sporo dziewczyn bierze dopochwowo

Do góry