reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Nie stresuj się, transfer to już wisienka na torcie :)
My dzien przed mieliśmy kolacje pożegnalna że wszystkim czego nie można w ciazy. Lampka wina tez była!
Na samym transferze była bardzo miła atmosfera.
Żebyś się tylko nie zdziwiła że w dniu transferu będzie dzwonić embriolog z info o rozmrożeniu zarodka. Ja byłam w lekkim szoku, bo nikt mnie nie uprzedził.
Jak już wracaliśmy to trzymałam już brzuch i nie było opcji że Dzidzia nie zostanie.
Co do lekow, ja brałam i biorę tonami, jak w aptece szlam po odbiór to Pani wydała leki i powiedziała "ojej, trzymam za Panią kciuki"😅😅
Czuje się po nich ok!
Dzięki mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 🙂 też mam zamiar pożegnać wszystko czego nie wolno w ciąży 😁 a teraz tylko muszę wykabinowac jak te wszystkie leki brać 🤔 co z czym, o której godzinie itp. Chyba jakiś grafik sobie muszę stworzyć 😅

Dzięki mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 🙂 też mam zamiar pożegnać wszystko czego nie wolno w ciąży 😁 a teraz tylko muszę wykabinowac jak te wszystkie leki brać 🤔 co z czym, o której godzinie itp. Chyba jakiś grafik sobie muszę stworzyć 😅
Ja te dowcipne i doustne brałam razem, 3 lub 4 razy dziennie, co 6 albo co 8 godzin, wiec budziki ponastawiane. To jednak ustalasz i tak z lekarzem prowadzacym, kwestia dawek.

ja tez dowcipne indoaustralijska razem brałam i równo co 8 godzin. Nawet wracaliśmy wcześniej z ogniska, bo musiałam wziąć leki i zastrzyk

Ja te dowcipne i doustne brałam razem, 3 lub 4 razy dziennie, co 6 albo co 8 godzin, wiec budziki ponastawiane. To jednak ustalasz i tak z lekarzem prowadzacym, kwestia dawek.
Leki mam brać 3razy dziennie co 8 godzin ale nie dopytałam bo np. Po transferze luteina 4 tab. Plus cyclogest 1 tab i jeszcze estrofem też 1 tab. dowcipnie czyli co mam na raz wkładać 6 tabletek?🙄🤔😲? jest jeszcze progesteron besins ale to doustne na szczęście 😉

Leki mam brać 3razy dziennie co 8 godzin ale nie dopytałam bo np. Po transferze luteina 4 tab. Plus cyclogest 1 tab i jeszcze estrofem też 1 tab. dowcipnie czyli co mam na raz wkładać 6 tabletek?🙄🤔😲? jest jeszcze progesteron besins ale to doustne na szczęście 😉
Tak Kochana, wszystko naraz :)! Pociesze Cie ze ja miałam progesteron b. tez w odmianie dowcipnej😂😂 Nic tylko nogą dopychac! Co wazne, nie używać aplikatora, tylko wszystko paluchem :)

Masakra wszystko pod tabletki ustawiać 🙄 no ale jak trzeba to trzeba 😁
Da się! To jest pikuś w całej tej sytuacji. Dla mnie słabe było, jak już się udało i ogolem mogłabym spac od 19, że musialam się ciągle na leki wybudzac. Jednak czesto w 2 trymestrze juz folguja. Posprawdzaj tez apteki, bo ceny potrafią być kosmos, a tego idzie w tonach. Nam momentem wychodziło ok 2tys miesięcznie.

Z calym szacunkiem i potraktuj to w formie żartu ale spójrz na tabletki i na figlarza męża...porównaj co większe... Widzisz? Teraz wiesz, że na pewno się zmieszczą 😈😂😎

reklama
Noo tak jest ze tyle się tam wklada, ja miałam mniej bo luteina mnie uczulała i tylko cyclogest dowcipnie 3x dziennie a resztę wszystko doustnie. Ja akurat miałam estrofem doustnie ale sporo dziewczyn bierze dopochwowo

Do góry