reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej dziewczynki, możecie proszę napisać (te korę przez to przeszły) jak wyglada proces z dawstwem komórki? I czy musialyscie miec super endometrium i spełniać jeszcze jakieś warunki, żeby zwiększyć skuteczność implantacji? I czy każdej się udało? Boje się, ze przez te moja endometriozę może się nie uda, a mowiac brutalnie nie chciałabym znowu „utopić” pieniędzy🥺
Ja jedynie trochę czytalam i pytałam się lekarza jak to wygląda ale na szczęście nie musiałam korzystać z komórki dawczyni.
Ogólnie w Czechach jest to bardziej popularne i można liczyć na świeże komorki, oni szukają dawczyni pod względem pasujących parametrów itp itd potem po jej punkcji sa zapladniane, następnie do samego transferu lekarz z Polski moze Cie przygotować tzn wypisze leki itp i do Czech wystarczy pojechać tylko na transfer.
A jeśli chodzi o transfer to takie samo przygotowanie jak do transferu mrozaczka własnego. Jeśli cykl sztuczny to bierze się leki i przy odpowiednim endometrium wyznacza się termin transferu.

reklama
Do góry