reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej dziewczyny wpadłam zobaczyć co u was słychać. @kolor nadzieji jak się czujesz. Wszystko ok? :)
Ja jutro powtarzam 4 raz betę. Tydzień temu 1385 :) Z 31 grudnia pęcherzyk ciążowy z malutkim zoltkowym. Jeszcze gram w zielone :) mam nadzieję...... :)
Trzymam kciuki za was wszystkie :*

Ale też się przyszłam zapytać. Kolor nadzieji jak u ciebie lekarz liczył ciążę i wiek? Mi 31 grudnia apka pokazywała 5+3. Byłam pewna że zobaczę już zarodek. A on ledwo dostrzegł pęcherzyk żołtkowy. Ja już się martwię. Bo lekarz mi powiedział że z usg 4 tydzień . To aż taka różnica by była? Jak ja wiem kiedy miałam owu. Możliwe że on liczy wiek ciąży bez pierwszych dwóch tygodni cyklu do czasu zapłodnienia?

A do kogo chodzisz, bo ja tez Invicta Gdańsk :)
Ja do dr Lewickiego, pierw byłam tam u dr Stencla. Ale nie podobało mi się że wszystko wykonywane było u lekarza który był po prostu wolny albo miał okienko i co chwilkę inny. Chociaż dzięki temu trafiłam na dr Jakuba i naprawdę polecam. Jest miły przystępny odpowiada na pytania bez problemu. Mam z nim kontakt bezproblemowy i działa jakos spokojnie na mnie. Zresztą jest również na Zaspie w szpitalu wiec w razie ciąży i porodu mam zabezpieczenie 😀 a tak poważnie bardzo polecam nigdy nie spotkałam takiego lekarza. Zawsze przygotowany do wizyty moze robi to 5 min przed ale wie co i jak, rzadko się spóźnia a kolejnym plusem dla niego radzi sobie w konwersacji z moim mężem 😋 uwielbia wszystko wiedzieć i ja czasami wymiękam przy tłumaczeniu a on swobodnie bez problemu tlumaczy co i jak i odpowiada bez focha na jego pytania jak inni potrafili.

Ja do dr Lewickiego, pierw byłam tam u dr Stencla. Ale nie podobało mi się że wszystko wykonywane było u lekarza który był po prostu wolny albo miał okienko i co chwilkę inny. Chociaż dzięki temu trafiłam na dr Jakuba i naprawdę polecam. Jest miły przystępny odpowiada na pytania bez problemu. Mam z nim kontakt bezproblemowy i działa jakos spokojnie na mnie. Zresztą jest również na Zaspie w szpitalu wiec w razie ciąży i porodu mam zabezpieczenie 😀 a tak poważnie bardzo polecam nigdy nie spotkałam takiego lekarza. Zawsze przygotowany do wizyty moze robi to 5 min przed ale wie co i jak, rzadko się spóźnia a kolejnym plusem dla niego radzi sobie w konwersacji z moim mężem 😋 uwielbia wszystko wiedzieć i ja czasami wymiękam przy tłumaczeniu a on swobodnie bez problemu tlumaczy co i jak i odpowiada bez focha na jego pytania jak inni p
Tez jesteśmy od początku u Dr Lewickiego i tez uważam ze jest wspaniały, opanowany, cierpliwy i bardzo kulturalny :) zreszta tak jak piszesz znam go tez ze szpitala na Zaspie, a to dodatkowy plus :)

Przy takich ciążach z racji ze wszystko wiadomo co i kiedy zarodek powinien być odpowiednio duży co do wieku ciąży i zawsze jest liczone od 1 dnia miesiączki. Przy ivf liczą troche inaczej bo jakoś uwzględniają punkcje. Ale nie martw się na zapas. Ja jestem przykładem ze dużo zależy od sprzętu i umiejętności wykonywania usg. Poczekaj do następnej wizyty. Wiem ze latwo mówić spokojnie, bedzie dobrze :)
Hej dziewczyny wpadłam zobaczyć co u was słychać. @kolor nadzieji jak się czujesz. Wszystko ok? :)
Ja jutro powtarzam 4 raz betę. Tydzień temu 1385 :) Z 31 grudnia pęcherzyk ciążowy z malutkim zoltkowym. Jeszcze gram w zielone :) mam nadzieję...... :)
Trzymam kciuki za was wszystkie :*

Ale też się przyszłam zapytać. Kolor nadzieji jak u ciebie lekarz liczył ciążę i wiek? Mi 31 grudnia apka pokazywała 5+3. Byłam pewna że zobaczę już zarodek. A on ledwo dostrzegł pęcherzyk żołtkowy. Ja już się martwię. Bo lekarz mi powiedział że z usg 4 tydzień . To aż taka różnica by była? Jak ja wiem kiedy miałam owu. Możliwe że on liczy wiek ciąży bez pierwszych dwóch tygodni cyklu do czasu zapłodnienia?

reklama
Trzymam kciuki za wynik USG 😊
A czy wcześniej, przed IUI miałaś ciąże biochemiczne albo jakiekolwiek inne?
Ja pierwotnie planowałam podejść tylko do jednej i potem ivf bo byłam sceptycznie nastawiona do iui, ale ponieważ wcześniej nawet biochemicznej nie było (a po tym pierwszym iui coś tam drgnęło) to pomyślałam sobie, że może jednak warto jeszcze próbować
Nie, nie. To były moje pierwsze próby w życiu jakiekolwiek. Mieszkam w Holandii i tu jest troszkę inaczej. Ja sama nigdy nie badałam się też pod kątem płodności. Wykonałam badania, które potrzebowałam do AID i próbuję. Co ciekawe wyniki badań mam na stronie a nie były jakoś szczególnie omawiane ze mną. Dowiedziałam się tylko, że kwalifikujemy się do leczenia nasieniem dawcy. Zakładam, że wiedzą co robią. 😬

Do góry