reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Przy takich ciążach z racji ze wszystko wiadomo co i kiedy zarodek powinien być odpowiednio duży co do wieku ciąży i zawsze jest liczone od 1 dnia miesiączki. Przy ivf liczą troche inaczej bo jakoś uwzględniają punkcje. Ale nie martw się na zapas. Ja jestem przykładem ze dużo zależy od sprzętu i umiejętności wykonywania usg. Poczekaj do następnej wizyty. Wiem ze latwo mówić spokojnie, bedzie dobrze :)
Ja jestem po klinice ale po zwykłej stymulacji i naturalnych staraniach. Staram się nie zwariowac ale.tak trudno. Jak beta będzie spora umawiam się zaraz do lekarza bo stres mnie zezre.

reklama
Część kochana jak nagle zniknelas tak nagle się pojawiła[emoji12] gratuluję ciąży i dlaczego dopiero teraz się chwalisz[emoji16]
Ja czuję się w miarę ok.
Aktualnie mam 12t2d i mój lekarz liczy skończone tygodnie tak mi się wydaje. U mnie tygodnie są liczone od transferu ale w ivf do dnia transferu dodatkowo się wstecz dodaje chyba 2 tygodnie ale pewności nie mam w każdym bądź razie aplikacja ustawiłam tak żeby mi się tygodnie zgadzały z tym co mówi lekarz.
Jeśli chodzi o przesunięcie twoich tygodni to często się zdarza że owulacja się przesunie albo zagnieżdżanie jest później zaufaj lekarzowi bo on na podstawie obrazu na USG i pomiaru pęcherzyka dokładnie potrafi określić który to tydzień jeśli mówi że 4 to będzie tylko widać pęcherzyk i ciałko. Ja 1 USG miałam w 5t3d podajze i też był tylko pęcherzyk i ciałko a jak poszłam 2 tyg później to już był malutki zarodek i migotało serduszko. Wiesz wiek ciąży może się zmieniać bo to zależy w jakim tempie się maleństwo rozwija i zawsze są jakieś różnice w dniach bo przecież ciąża to nie matematyka[emoji4]
Ale opowiadaj co dokładnie u ciebie jaka była droga do upragnionej ciąży od momentu jak nas opuściłas[emoji4]
Hej dziewczyny wpadłam zobaczyć co u was słychać. @kolor nadzieji jak się czujesz. Wszystko ok? :)
Ja jutro powtarzam 4 raz betę. Tydzień temu 1385 :) Z 31 grudnia pęcherzyk ciążowy z malutkim zoltkowym. Jeszcze gram w zielone :) mam nadzieję...... :)
Trzymam kciuki za was wszystkie :*

Ale też się przyszłam zapytać. Kolor nadzieji jak u ciebie lekarz liczył ciążę i wiek? Mi 31 grudnia apka pokazywała 5+3. Byłam pewna że zobaczę już zarodek. A on ledwo dostrzegł pęcherzyk żołtkowy. Ja już się martwię. Bo lekarz mi powiedział że z usg 4 tydzień . To aż taka różnica by była? Jak ja wiem kiedy miałam owu. Możliwe że on liczy wiek ciąży bez pierwszych dwóch tygodni cyklu do czasu zapłodnienia?

Część kochana jak nagle zniknelas tak nagle się pojawiła[emoji12] gratuluję ciąży i dlaczego dopiero teraz się chwalisz[emoji16]
Ja czuję się w miarę ok.
Aktualnie mam 12t2d i mój lekarz liczy skończone tygodnie tak mi się wydaje. U mnie tygodnie są liczone od transferu ale w ivf do dnia transferu dodatkowo się wstecz dodaje chyba 2 tygodnie ale pewności nie mam w każdym bądź razie aplikacja ustawiłam tak żeby mi się tygodnie zgadzały z tym co mówi lekarz.
Jeśli chodzi o przesunięcie twoich tygodni to często się zdarza że owulacja się przesunie albo zagnieżdżanie jest później zaufaj lekarzowi bo on na podstawie obrazu na USG i pomiaru pęcherzyka dokładnie potrafi określić który to tydzień jeśli mówi że 4 to będzie tylko widać pęcherzyk i ciałko. Ja 1 USG miałam w 5t3d podajze i też był tylko pęcherzyk i ciałko a jak poszłam 2 tyg później to już był malutki zarodek i migotało serduszko. Wiesz wiek ciąży może się zmieniać bo to zależy w jakim tempie się maleństwo rozwija i zawsze są jakieś różnice w dniach bo przecież ciąża to nie matematyka[emoji4]
Ale opowiadaj co dokładnie u ciebie jaka była droga do upragnionej ciąży od momentu jak nas opuściłas[emoji4]
A bo to było wszystko takie zakręcone i nie do uwierzenia. Począwszy od tego, że cykl byl najpierw bezowulacyjny. Potem progesteron 35. Potem plamilam prawie tydzień, zrobiłam bete- wyszła 3,00. Załamana odłożyłam branie progesteronu. I czekałam na okres. A ja plamilam ale okres się nie rozkręcał więc zrobiłam test. Najpierw duchy, cienie, a potem już ładne kreski. Pobiegłam 21go na betę. I miałam najpiękniejsze święta świata :)

To super cieszę się bardzo[emoji3590] życzę żeby wszystko się ładnie rozwijało[emoji110][emoji110][emoji256]
A bo to było wszystko takie zakręcone i nie do uwierzenia. Począwszy od tego, że cykl byl najpierw bezowulacyjny. Potem progesteron 35. Potem plamilam prawie tydzień, zrobiłam bete- wyszła 3,00. Załamana odłożyłam branie progesteronu. I czekałam na okres. A ja plamilam ale okres się nie rozkręcał więc zrobiłam test. Najpierw duchy, cienie, a potem już ładne kreski. Pobiegłam 21go na betę. I miałam najpiękniejsze święta świata :)

Kobietki kochane, jakieś sprawdzone domowe sposoby na pospieszenie okresu?
Chyba z tego całego stresu spóźnia mi się miesiączka już 4 dzień.. 😒

reklama
Do góry