Cześć dziewczyny, jestem właśnie po wizycie. Planujemy inseminacje w najbliższym cyklu... Za 2 dni powinnam dostać miesiączkę i od 3 dc mam zacząć robić zastrzyki z rekovelle a 11/12 dc na monitoring i zobaczymy co dalej pytanie do was czy wy stosowalyscie ten lek? Bo ja wiem jaka dawka i wiem że raz dziennie ale zapomniałam zapytać przez ile dni mam to robić... Skontaktuje się z lekarzem jak dostanę Miesiaczki ale głównie chodzi o wasze odczucia co do tego leku i w jakich dawkach wy mialyscie ?
reklama
Artemida90
Fanka BB :)
Ja brałam podczas stymulacji do ivf. Lekarz na kontroli w 11/12dc powie czy dalej masz przyjmować zastrzyk czy odstawić. To nie jest clo ze przyjmujesz dana ilość dni i odstawiasz. Nagle odstawienie zastrzyku spowoduje ze pecherzyki zdegenerują i nic z nich nie będzie. Podczas brania nie czułam nic szczególnego ale na mnie rzadko jakiekolwiek hormony działają niekorzystnie - sama mam niedobór hormonów które odpowiadają za owulacje wiec po prostu czułam się normalnie - jedyna różnica codzienny zastrzyk.Cześć dziewczyny, jestem właśnie po wizycie. Planujemy inseminacje w najbliższym cyklu... Za 2 dni powinnam dostać miesiączkę i od 3 dc mam zacząć robić zastrzyki z rekovelle a 11/12 dc na monitoring i zobaczymy co dalej pytanie do was czy wy stosowalyscie ten lek? Bo ja wiem jaka dawka i wiem że raz dziennie ale zapomniałam zapytać przez ile dni mam to robić... Skontaktuje się z lekarzem jak dostanę Miesiaczki ale głównie chodzi o wasze odczucia co do tego leku i w jakich dawkach wy mialyscie ?
Ja nie musialam ściągać hybrydy a tez czytalam,ze niby trzeba.Najgorsze jest to, że nie chce mi się ściągać po prostu, a nawet na nogach mam
Dziękuję kochana, czyli uważasz że do kolejnej wizyty mam przyjmować te zastrzyki? Bo w sumie przepisał mi 3 peny po 12mikrogramow i mam przyjmować po 2mg dziennie, więc może Faktycznie mam codziennie przyjmować aż do wizyty hmm Zara napisze do niego e-mail, niech mi powieJa brałam podczas stymulacji do ivf. Lekarz na kontroli w 11/12dc powie czy dalej masz przyjmować zastrzyk czy odstawić. To nie jest clo ze przyjmujesz dana ilość dni i odstawiasz. Nagle odstawienie zastrzyku spowoduje ze pecherzyki zdegenerują i nic z nich nie będzie. Podczas brania nie czułam nic szczególnego ale na mnie rzadko jakiekolwiek hormony działają niekorzystnie - sama mam niedobór hormonów które odpowiadają za owulacje wiec po prostu czułam się normalnie - jedyna różnica codzienny zastrzyk.
Artemida90
Przy takich silnych zastrzykach dostaniesz również drugi na pekniecie pęcherzyka - ovitrelle najczęściej żeby zachamowac działanie zastrzykow na wzrost pęcherzyków i spowoduje dojrzewanie komórki przyspieszając pekniecieDziękuję kochana, czyli uważasz że do kolejnej wizyty mam przyjmować te zastrzyki? Bo w sumie przepisał mi 3 peny po 12mikrogramow i mam przyjmować po 2mg dziennie, więc może Faktycznie mam codziennie przyjmować aż do wizyty hmm Zara napisze do niego e-mail, niech mi powie
Pewnie przepisał wystarczająca ilość zastrzykow - nikt nie zapisuje tego nad wyrost bo nie są tanie.
Dzięki za informację co prawda to moja druga inseminacja ale w poprzedniej brałam inne zastrzyki i w innych dawkachPrzy takich silnych zastrzykach dostaniesz również drugi na pekniecie pęcherzyka - ovitrelle najczęściej żeby zachamowac działanie zastrzykow na wzrost pęcherzyków i spowoduje dojrzewanie komórki przyspieszając pekniecie
Pewnie przepisał wystarczająca ilość zastrzykow - nikt nie zapisuje tego nad wyrost bo nie są tanie.
Artemida90
No ja brałam zdecydowanie większe dawki. Zarówno gonal - podczas stymulacji do iui, oraz Rekovelle - podczas stymulacji do ivfDzięki za informację co prawda to moja druga inseminacja ale w poprzedniej brałam inne zastrzyki i w innych dawkach
Aaa bo ty wspominałaś że masz problemy z owulacja tak? Ale nie rosną pęcherzyki czy rosną ale nie pękają?No ja brałam zdecydowanie większe dawki. Zarówno gonal - podczas stymulacji do iui, oraz Rekovelle - podczas stymulacji do ivf
Artemida90
W ogóle nie rosną, okres mam 2-3 razy w roku i tez nie wiadomo czy jest on po owulacji bo nie monitorujemy za każdym razem, najczęściej dostaje leki na wywołanie okresu po 6tyg od ostatniego żeby zachować regularne złuszczanie endometrium. Zobaczymy co będzie po porodzieAaa bo ty wspominałaś że masz problemy z owulacja tak? Ale nie rosną pęcherzyki czy rosną ale nie pękają?
reklama
O matko to też sporo przeszła. A kiedy Masz termin? U nas trochę inna bajka, bo się wystraszylam że może za mała dawkę Dostalam ale on wie co robi... U nas owulacja jest, jajeczka rosnąl, pękają, nasienie jest dobre, ale mój śluz nie toleruje plemników męża pierwsza inseminacja udana w czerwcu ale niestety w sierpniu stracona ciąża i teraz Zaczynamy od nowa tylko z innymi lekami...W ogóle nie rosną, okres mam 2-3 razy w roku i tez nie wiadomo czy jest on po owulacji bo nie monitorujemy za każdym razem, najczęściej dostaje leki na wywołanie okresu po 6tyg od ostatniego żeby zachować regularne złuszczanie endometrium. Zobaczymy co będzie po porodzie
Podziel się: