reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dziewczyny mam pierwszy wynik. Kurcze..... Zmartwiłam się. Lekarz z kliniki kazał mi brać metylowany folian i modulator homocysteiny. I jeszcze Proxed women który ma 0,4 mg. No i wynik kwasu foliowego mam 31,6. Gdzie norma jest do 17. Pokaże to lekarzowi. Bo to chyba niedobrze? Czekam jeszcze na wynik homocysteiny

A można przedawkować kwas foliowy? Ja np. biorę kwas odkąd postanowiliśmy zacząć się starać, podobno powinno się przyjmować go wcześniej, niż po tym jak dowie się, że jest się w ciąży i nadmiar wydalany jest z moczem. Nigdy nie badałam sobie stężenia. Czy to nie o to chodzi? :)

A można przedawkować kwas foliowy? Ja np. biorę kwas odkąd postanowiliśmy zacząć się starać, podobno powinno się przyjmować go wcześniej, niż po tym jak dowie się, że jest się w ciąży i nadmiar wydalany jest z moczem. Nigdy nie badałam sobie stężenia. Czy to nie o to chodzi? :)
No ja już nie wiem. Kiedyś robiłam miałam przekroczony trzykrotnie i pani w laboratorium powiedziała mi, ze tak jest jak się bada w trakcie suplementacji kwasem. Więc odstawiłam na tydzień i już wyszedł mi w normie. Potem dwóch lekarzy powiedzialo że widocznie nie muszę brać bo wystarcza mi w tym co jem. Ja ogólnie wszystkie witaminy mam w normie bo staram się zdrowo odżywiać.
A teraz lekarz z kliniki jak oznaczymy badanie sprzed roku że kwas zawyżony i homocysteina lekko zawyżona powiedział że być może mam mutacje mtfhr. I kazał brać lek na regulację homocysteiny i metylowany kwas foliowy. Ale oprócz tego biorę proces Woman, taki suplement na poprawę jajeczek i on też zawiera kwas foliowy. W ogóle jest tak że biorę ten metylowany kwas foliowy w dawce 0,4-folian. W modulatorze homocysteiny też jest Wit b6, B12 i kwas foliowy zwykły. I w Proxed Woman jest zwykły. No nic. Pokaże lekarzowi wynik niech on się martwi nie ja. Teraz jak już jestem pod opieką kliniki to uważam że trzeba się ich słuchać, a on niech się martwi co jest nie tak.

U mnie wszystko się zmieniło.. byłam u lekarza który na prawdę jest tak empatycznym i poważnym człowiekiem..byłam w szoku 😱
Ze względu na mój wiek i wyniki badań nie zgodził się na invitro dopóki nie zrobię drożności w warunkach szpitalnych. Dostałam już skierowanie i w tym będzie cała diagnostyka :) stwierdził że uda się na pewno.. przejrzał całą dokumentację z poprzedniej kliniki, stwierdził że źle byłam stymulowana i na zbyt małych pęcherzykach robiona była iui. Więc jak tylko zrobią mi badania w tym dokładny podgląd macicy która jest delikatnie odmienna, nigdy nie miałam tak dokładnego USG, nikt mi tego nie powiedział :) będziemy działać dalej 💪💪💪
Super lekarz, następny, któremu na szczęście zależy :)
A czemu nie poczekali z pęcherzykami 1 dzień chociaż, albo 3 nawet żeby miały odpowiednią wielkość ?

Hej, mi się nie udało. Zastanawiam się czy podejść do inseminacja jeszcze raz czy już iść w in vitro. Wszystkie wyniki z mężem mamy super. Jedyne co wyszło źle to test Pct czyli tzw. Wrogość śluzu... Te dwie inseminacja miała na cyklu naturalnym, czy spróbować jeszcze jedna z CLo? W poprzednim cyklu urosly mi 2 ładne pęcherzyki i już tak się cieszyłam z mężem ale dziś @ =/ pozdrawiam wszystkie starające się, Angi

reklama
Do góry