Bardzo ładne AmhMam 2,41 w wieku 30 lat
reklama
Dokładnie takChyba nie da sie nic z tym zrobic. Każda rodzi się z określoną rezerwą jajnikowa. Można jedynie popracować dieta nad jakością owulacji i komórki
kaapo
Fanka BB :)
Dziewczyny mam pierwszy wynik. Kurcze..... Zmartwiłam się. Lekarz z kliniki kazał mi brać metylowany folian i modulator homocysteiny. I jeszcze Proxed women który ma 0,4 mg. No i wynik kwasu foliowego mam 31,6. Gdzie norma jest do 17. Pokaże to lekarzowi. Bo to chyba niedobrze? Czekam jeszcze na wynik homocysteiny
A można przedawkować kwas foliowy? Ja np. biorę kwas odkąd postanowiliśmy zacząć się starać, podobno powinno się przyjmować go wcześniej, niż po tym jak dowie się, że jest się w ciąży i nadmiar wydalany jest z moczem. Nigdy nie badałam sobie stężenia. Czy to nie o to chodzi?
KiedyPytam
No ja już nie wiem. Kiedyś robiłam miałam przekroczony trzykrotnie i pani w laboratorium powiedziała mi, ze tak jest jak się bada w trakcie suplementacji kwasem. Więc odstawiłam na tydzień i już wyszedł mi w normie. Potem dwóch lekarzy powiedzialo że widocznie nie muszę brać bo wystarcza mi w tym co jem. Ja ogólnie wszystkie witaminy mam w normie bo staram się zdrowo odżywiać.A można przedawkować kwas foliowy? Ja np. biorę kwas odkąd postanowiliśmy zacząć się starać, podobno powinno się przyjmować go wcześniej, niż po tym jak dowie się, że jest się w ciąży i nadmiar wydalany jest z moczem. Nigdy nie badałam sobie stężenia. Czy to nie o to chodzi?
A teraz lekarz z kliniki jak oznaczymy badanie sprzed roku że kwas zawyżony i homocysteina lekko zawyżona powiedział że być może mam mutacje mtfhr. I kazał brać lek na regulację homocysteiny i metylowany kwas foliowy. Ale oprócz tego biorę proces Woman, taki suplement na poprawę jajeczek i on też zawiera kwas foliowy. W ogóle jest tak że biorę ten metylowany kwas foliowy w dawce 0,4-folian. W modulatorze homocysteiny też jest Wit b6, B12 i kwas foliowy zwykły. I w Proxed Woman jest zwykły. No nic. Pokaże lekarzowi wynik niech on się martwi nie ja. Teraz jak już jestem pod opieką kliniki to uważam że trzeba się ich słuchać, a on niech się martwi co jest nie tak.
Super lekarz, następny, któremu na szczęście zależyU mnie wszystko się zmieniło.. byłam u lekarza który na prawdę jest tak empatycznym i poważnym człowiekiem..byłam w szoku
Ze względu na mój wiek i wyniki badań nie zgodził się na invitro dopóki nie zrobię drożności w warunkach szpitalnych. Dostałam już skierowanie i w tym będzie cała diagnostyka stwierdził że uda się na pewno.. przejrzał całą dokumentację z poprzedniej kliniki, stwierdził że źle byłam stymulowana i na zbyt małych pęcherzykach robiona była iui. Więc jak tylko zrobią mi badania w tym dokładny podgląd macicy która jest delikatnie odmienna, nigdy nie miałam tak dokładnego USG, nikt mi tego nie powiedział będziemy działać dalej
A czemu nie poczekali z pęcherzykami 1 dzień chociaż, albo 3 nawet żeby miały odpowiednią wielkość ?
Adziunia
Mi się wydaję, że to jest super amh - w szczególności dla in VITRO. Ja w tym roku mam 6,6 amh, a rok temu mialam nawet 9...wiec mam pcos i ryzyko hiperstymulacji teraz do IVF... nie ma się czym martwić
Mam 2,41 w wieku 30 lat
Hej, mi się nie udało. Zastanawiam się czy podejść do inseminacja jeszcze raz czy już iść w in vitro. Wszystkie wyniki z mężem mamy super. Jedyne co wyszło źle to test Pct czyli tzw. Wrogość śluzu... Te dwie inseminacja miała na cyklu naturalnym, czy spróbować jeszcze jedna z CLo? W poprzednim cyklu urosly mi 2 ładne pęcherzyki i już tak się cieszyłam z mężem ale dziś @ =/ pozdrawiam wszystkie starające się, Angi
reklama
Hankaa
Nie mam pojęcia, poprzedni lekarz bardzo chciał i dążył do in vitro...Super lekarz, następny, któremu na szczęście zależy
A czemu nie poczekali z pęcherzykami 1 dzień chociaż, albo 3 nawet żeby miały odpowiednią wielkość ?
Podziel się: