reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ja w tamtym cyklu też miałam 2 to też się cieszyłam że może większą szansa, niestety się nie udało. Teraz miałam tylko jeden pęcherzyk, więc jakoś tym bardziej się nie nastawiam, że coś z tego będzie.. Lekarze muszą mówić, że jest szansa na bliźniaki, ale każdy wie, jaka jest szansa żeby się w ogóle udało, więc rzeczywiście szkoda cyklu
Po co tracisz cykl? U mnie było ciężko żeby cokolwiek rosło a jak były 2 to obie z lekarzem byliśmy mega szczęśliwi. Robiłam 6 razu iui, żadna nie dała ciąży. Takie myślenie bo będą od razu 2 to tak trochę wymyślanie

Ja w tamtym cyklu też miałam 2 to też się cieszyłam że może większą szansa, niestety się nie udało. Teraz miałam tylko jeden pęcherzyk, więc jakoś tym bardziej się nie nastawiam, że coś z tego będzie.. Lekarze muszą mówić, że jest szansa na bliźniaki, ale każdy wie, jaka jest szansa żeby się w ogóle udało, więc rzeczywiście szkoda cyklu
Zgadzam się. Biorąc pod uwagę nasze problemy z zajściem w ciążę nie liczyłam bym że od razu będą bliźniaki 🤔 ale z drugiej strony musimy zdać się nie wiedzę lekarza i nie ma sumie za bardzo co dyskutować z nim. Tak zadecydował i już. Ważne że szanse nie są stracone tylko cykl a miesiąc zleci szybko 😉

Mojs lekarka też mi mówiła, że szansa jest, że mogą być bliźniaki, ale ona musi ostrzec, żeby potem nie miała problemów pewnie. Szansa w rzeczywistości jest jednak taka jaka jest
Zgadzam się. Biorąc pod uwagę nasze problemy z zajściem w ciążę nie liczyłam bym że od razu będą bliźniaki [emoji848] ale z drugiej strony musimy zdać się nie wiedzę lekarza i nie ma sumie za bardzo co dyskutować z nim. Tak zadecydował i już. Ważne że szanse nie są stracone tylko cykl a miesiąc zleci szybko [emoji6]

13 tys program all inclusive zawiera procedury dodatkowe ale bez lekow. Łącznie z badaniami myśle ze wyjdzie 15 tys. Ciekawostka - lekarz powiedział ze bardzo prawdopodobne ze np transwer bedzie miesiac po pick upie aby zeszly ze mnie hormony..moze i dobre rozwiazanie...
Trzymam kciuki [emoji7] woow super że skuteczność u młodych par. To jest bardzo budujące :-) A k9szt tez rzedu 10-12 tys ?

Dokładnie tak...tez bede spokojniejsza przy 1 zarodku chyba...
Lekarz ma rację zrób test najlepiej betę. U mnie np było tak że testy były negatywne a beta wyszła pozytywna mimo że potem zaczęła spadać i mieliśmy doczynienia z ciąża biochemiczna. Mój lekarz uważa jedak że to dobrze wróży bo coś się zadziało nie do końca ale jednak. I druga sprawa ze mój lekarz też się nie zgadza. A dwa zarodki mimo że skończyłam 35[emoji24]bo uważa że to ryzyko ciąży mnogiej a to nie są proste ciąże. I uważa że więcej szans jest jak np są szanse na 2 transfery osobno niż 1. [emoji7] Tak czy tak trzymam kciuki żeby u żadnej z nas 2 transfer nie był potrzebny no chyba że wówczas jak wrócimy po rodzeństwo. [emoji3059][emoji176]

Super...tez postaram sie byc taka dzielna;)
Hejka[emoji4] jestem po pierwszym zastrzyku i tak jak myślałam igłę wbiłam sama bo mąż jakoś dziwnie się czaił[emoji23] nie bolało bo przecież to jak ugryzienie komara[emoji1751] ale mąż i tak dumny, bohater w swoim domu bo pozwoliłam mu nacisnąć wstrzykiwacz i przytrzymać 5 sek[emoji16] także myślę że jutro też wbije sama on wstrzyknie i każdy będzie happy[emoji847]
Słonecznej i milutkiej niedzieli wam życzę[emoji256][emoji3508]

27.07: @Keljo32 - monitoring przed 1 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
27.07: @PałkaZapałka - wizyta u gina[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
30.07: @kolor nadzieji - wizyta w klinice (podgląd jajeczek)[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
03.08: @Asia34 - testowanie po 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
03.08: @kaapo - testowanie po 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
04.08: @PałkaZapałka - wizyta i 1 USG[emoji110][emoji110][emoji188]
05.08: @Tolka20 - wizyta kwalifikująca do ivf[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
06.08: @KarolaJ - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
07.08: @Hankaa - wizyta w klinice KRK[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]

08.09: @Megan4 - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590] (podwójne szczęście [emoji188])
20.10: @Lena3386 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
13.12: @ola32 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]

Kogoś dopisać?[emoji846]

" KTO NIE WALCZY[emoji123] TEN NIE NIAŃCZY!!![emoji3590]"
[emoji188][emoji64][emoji1768][emoji2963][emoji64][emoji188]

"Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam, a potem jeszcze chwilę... I kazdą kolejną też zaczekam!..."[emoji177][emoji188]

"Żyj i daj życie"[emoji3590][emoji188]

Ostatnia edycja:
Ja już po wizycie u lekarza, spojrzał na betę powiedział że ładnie przyrastał w ciągu dwóch dni i że jeżeli nic się nie dzieje to należy założyć że wszystko jest ok. Przepisał luteinę 1 na noc dopochwowo.
4.08 mam wizytę z pierwszym USG.
Zastanawiam się nad prowadzeniem ciąży u tego lekarza który robił zabieg iui. Myślicie, że tak dobry pomysł czy szukalibyscie ginekologa-poloznika w jednym, z praktyką w szpitalu?

reklama
Do góry