Skąd jesteś.? Ja byłam u rodzinnego wpisał skierowania dwa dla mnie i męża. Poszłam do poradni genetycznej na konsultację. Zabraliśmy wszystkie badania które do tej pory były. W tym z nieudanych inseminacji. Krótki wywiad był i dała Pani zlecenie na kariotypy. Pobrali krew i czekaliśmy. Jak był wynik miałam konsultacje z Panią Genetyk. Odmówiła wynik. I jeszcze mojego męża skierowała na dodatkowe badanie z racji kiepskiej morfologii plemników bo tylko 2 %prawidłowych ale nie pamiętam jak się nazywajutro ma mieć pobranie. U nas też przy pierwszej inseminacji była biochemiczna więc tym bardziej mi nie dawało spokoju i musiałam GEnetyk potwierdzic musiałam zanim do invitro zaczęłam się przygotowywać.Super, bardzo dziękuję. A mogę jeszcze zapytac jak zrobić to w ramach NFZ? Rodzinny wydaje skierowanie do poradni genetycznej i oni robia badanie? Państwowa służba zdrowia to zawsze dla mnie wielka zagadka jak to wszystko działa...
reklama
Ciekawa jestem jakie badanie zleciła mężowi przy niskiej morfologii ;-)Ja robiłam na nfz i od razu miałam konsultacje z genetykiem. Jak będę miała wynik w ręce to jak będziesz chciała mogę posłać jak wyglądają prawidłowe wyniki.
Parsley
Fanka BB :)
Hej Dziewczyny,
Dolaczam do Was i ja. Wczesniej udzielałam sie na staraczkach, ale po 8 miesiącach niepowodzeń szybko zdiagnozowano u mnie przyczyny - p/c przecwiplemnikowe i mutacja genu MTHFR. I tak oto w tym tygodniu bede miec pierwsza inseminacje
Czy jest tu ktos z podobnym zestawem przeszkód?
Dolaczam do Was i ja. Wczesniej udzielałam sie na staraczkach, ale po 8 miesiącach niepowodzeń szybko zdiagnozowano u mnie przyczyny - p/c przecwiplemnikowe i mutacja genu MTHFR. I tak oto w tym tygodniu bede miec pierwsza inseminacje
Hej :-) witaj wsrod nas. Nie mialam badan genetycznych. Robiłam tylko p/C przeciwplemnikowe ;-) wynik negatywny. A to drugie badanie mutacji miałaś na NFZ czy prywatnie ?Hej Dziewczyny,
Parsley
HejHej :-) witaj wsrod nas. Nie mialam badan genetycznych. Robiłam tylko p/C przeciwplemnikowe ;-) wynik negatywny. A to drugie badanie mutacji miałaś na NFZ czy prywatnie ?
Robilam prywatnie pakiet (koszt ok 550zl) w którym na szczęście i nie szczęście wyszla tylko jedna mutacja. Ale badałam to tylko dlatego ze mialem wysoki poziom homocysteiny.
Jak się dowiem dam znać. Ona mówiła ale wiesz jak to jest nie zapisalam. Może jutro jak na pobranie pójdzie to się dowie to Ci napiszeCiekawa jestem jakie badanie zleciła mężowi przy niskiej morfologii ;-)
PałkaZapałka
W którym tygodniu okazało się że ciąża jest biochemiczna?Skąd jesteś.? Ja byłam u rodzinnego wpisał skierowania dwa dla mnie i męża. Poszłam do poradni genetycznej na konsultację. Zabraliśmy wszystkie badania które do tej pory były. W tym z nieudanych inseminacji. Krótki wywiad był i dała Pani zlecenie na kariotypy. Pobrali krew i czekaliśmy. Jak był wynik miałam konsultacje z Panią Genetyk. Odmówiła wynik. I jeszcze mojego męża skierowała na dodatkowe badanie z racji kiepskiej morfologii plemników bo tylko 2 %prawidłowych ale nie pamiętam jak się nazywajutro ma mieć pobranie. U nas też przy pierwszej inseminacji była biochemiczna więc tym bardziej mi nie dawało spokoju i musiałam GEnetyk potwierdzic musiałam zanim do invitro zaczęłam się przygotowywać.
Witam Kochana. I powodzenia ja niestety nie miałam z tym styczności więc się nie wypowiemHej Dziewczyny,
Bardzo wcześnie. Po 14 dniach od inseminacji beta pozytywna. A za 2 dni już spadała.W którym tygodniu okazało się że ciąża jest biochemiczna?
reklama
KarolaJ
To miałaś tak samo jak ja po pierwszej inseminacji..
Bardzo wcześnie. Po 14 dniach od inseminacji beta pozytywna. A za 2 dni już spadała.
Podziel się: