reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Super, bardzo dziękuję. A mogę jeszcze zapytac jak zrobić to w ramach NFZ? Rodzinny wydaje skierowanie do poradni genetycznej i oni robia badanie? Państwowa służba zdrowia to zawsze dla mnie wielka zagadka jak to wszystko działa...
Skąd jesteś.? Ja byłam u rodzinnego wpisał skierowania dwa dla mnie i męża. Poszłam do poradni genetycznej na konsultację. Zabraliśmy wszystkie badania które do tej pory były. W tym z nieudanych inseminacji. Krótki wywiad był i dała Pani zlecenie na kariotypy. Pobrali krew i czekaliśmy. Jak był wynik miałam konsultacje z Panią Genetyk. Odmówiła wynik. I jeszcze mojego męża skierowała na dodatkowe badanie z racji kiepskiej morfologii plemników bo tylko 2 %prawidłowych ale nie pamiętam jak się nazywa😪jutro ma mieć pobranie. U nas też przy pierwszej inseminacji była biochemiczna więc tym bardziej mi nie dawało spokoju i musiałam GEnetyk potwierdzic musiałam zanim do invitro zaczęłam się przygotowywać.

reklama
Hej Dziewczyny,

Dolaczam do Was i ja. Wczesniej udzielałam sie na staraczkach, ale po 8 miesiącach niepowodzeń szybko zdiagnozowano u mnie przyczyny - p/c przecwiplemnikowe i mutacja genu MTHFR. I tak oto w tym tygodniu bede miec pierwsza inseminacje :)
Czy jest tu ktos z podobnym zestawem przeszkód?

Hej Dziewczyny,

Dolaczam do Was i ja. Wczesniej udzielałam sie na staraczkach, ale po 8 miesiącach niepowodzeń szybko zdiagnozowano u mnie przyczyny - p/c przecwiplemnikowe i mutacja genu MTHFR. I tak oto w tym tygodniu bede miec pierwsza inseminacje :)
Hej :-) witaj wsrod nas. Nie mialam badan genetycznych. Robiłam tylko p/C przeciwplemnikowe ;-) wynik negatywny. A to drugie badanie mutacji miałaś na NFZ czy prywatnie ?

Hej :-) witaj wsrod nas. Nie mialam badan genetycznych. Robiłam tylko p/C przeciwplemnikowe ;-) wynik negatywny. A to drugie badanie mutacji miałaś na NFZ czy prywatnie ?
Hej:)

Robilam prywatnie pakiet (koszt ok 550zl) w którym na szczęście i nie szczęście wyszla tylko jedna mutacja. Ale badałam to tylko dlatego ze mialem wysoki poziom homocysteiny.

Skąd jesteś.? Ja byłam u rodzinnego wpisał skierowania dwa dla mnie i męża. Poszłam do poradni genetycznej na konsultację. Zabraliśmy wszystkie badania które do tej pory były. W tym z nieudanych inseminacji. Krótki wywiad był i dała Pani zlecenie na kariotypy. Pobrali krew i czekaliśmy. Jak był wynik miałam konsultacje z Panią Genetyk. Odmówiła wynik. I jeszcze mojego męża skierowała na dodatkowe badanie z racji kiepskiej morfologii plemników bo tylko 2 %prawidłowych ale nie pamiętam jak się nazywa😪jutro ma mieć pobranie. U nas też przy pierwszej inseminacji była biochemiczna więc tym bardziej mi nie dawało spokoju i musiałam GEnetyk potwierdzic musiałam zanim do invitro zaczęłam się przygotowywać.
W którym tygodniu okazało się że ciąża jest biochemiczna?

Hej Dziewczyny,

Witam Kochana. I powodzenia ja niestety nie miałam z tym styczności więc się nie wypowiem

reklama
Do góry