reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Super, bardzo dziękuję. A mogę jeszcze zapytac jak zrobić to w ramach NFZ? Rodzinny wydaje skierowanie do poradni genetycznej i oni robia badanie? Państwowa służba zdrowia to zawsze dla mnie wielka zagadka jak to wszystko działa...
Skąd jesteś.? Ja byłam u rodzinnego wpisał skierowania dwa dla mnie i męża. Poszłam do poradni genetycznej na konsultację. Zabraliśmy wszystkie badania które do tej pory były. W tym z nieudanych inseminacji. Krótki wywiad był i dała Pani zlecenie na kariotypy. Pobrali krew i czekaliśmy. Jak był wynik miałam konsultacje z Panią Genetyk. Odmówiła wynik. I jeszcze mojego męża skierowała na dodatkowe badanie z racji kiepskiej morfologii plemników bo tylko 2 %prawidłowych ale nie pamiętam jak się nazywa😪jutro ma mieć pobranie. U nas też przy pierwszej inseminacji była biochemiczna więc tym bardziej mi nie dawało spokoju i musiałam GEnetyk potwierdzic musiałam zanim do invitro zaczęłam się przygotowywać.

reklama
Hej Dziewczyny,

Dolaczam do Was i ja. Wczesniej udzielałam sie na staraczkach, ale po 8 miesiącach niepowodzeń szybko zdiagnozowano u mnie przyczyny - p/c przecwiplemnikowe i mutacja genu MTHFR. I tak oto w tym tygodniu bede miec pierwsza inseminacje :)
Czy jest tu ktos z podobnym zestawem przeszkód?

Hej Dziewczyny,

Dolaczam do Was i ja. Wczesniej udzielałam sie na staraczkach, ale po 8 miesiącach niepowodzeń szybko zdiagnozowano u mnie przyczyny - p/c przecwiplemnikowe i mutacja genu MTHFR. I tak oto w tym tygodniu bede miec pierwsza inseminacje :)
Hej :-) witaj wsrod nas. Nie mialam badan genetycznych. Robiłam tylko p/C przeciwplemnikowe ;-) wynik negatywny. A to drugie badanie mutacji miałaś na NFZ czy prywatnie ?

Hej :-) witaj wsrod nas. Nie mialam badan genetycznych. Robiłam tylko p/C przeciwplemnikowe ;-) wynik negatywny. A to drugie badanie mutacji miałaś na NFZ czy prywatnie ?
Hej:)

Robilam prywatnie pakiet (koszt ok 550zl) w którym na szczęście i nie szczęście wyszla tylko jedna mutacja. Ale badałam to tylko dlatego ze mialem wysoki poziom homocysteiny.

Skąd jesteś.? Ja byłam u rodzinnego wpisał skierowania dwa dla mnie i męża. Poszłam do poradni genetycznej na konsultację. Zabraliśmy wszystkie badania które do tej pory były. W tym z nieudanych inseminacji. Krótki wywiad był i dała Pani zlecenie na kariotypy. Pobrali krew i czekaliśmy. Jak był wynik miałam konsultacje z Panią Genetyk. Odmówiła wynik. I jeszcze mojego męża skierowała na dodatkowe badanie z racji kiepskiej morfologii plemników bo tylko 2 %prawidłowych ale nie pamiętam jak się nazywa😪jutro ma mieć pobranie. U nas też przy pierwszej inseminacji była biochemiczna więc tym bardziej mi nie dawało spokoju i musiałam GEnetyk potwierdzic musiałam zanim do invitro zaczęłam się przygotowywać.
W którym tygodniu okazało się że ciąża jest biochemiczna?

Hej Dziewczyny,

Witam Kochana. I powodzenia ja niestety nie miałam z tym styczności więc się nie wypowiem

reklama
Do góry