reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja przed IUI z nasieniem dawcy muszę miec : ważna cytologię, kompleksowa krew, wymazy czystosci pochwy, i drożnośc jajowódów.

Dziewczyny, dziś miałam właśnie zabieg drożności: chryste- nawet kanałowe zęba mnie tak nie bolało jak to :( do teraz czuje ból w podbrzuszu. Okazuje się, że jajowody w porządku, jest pełna drożność.
Dziś tez z małżonkiem wybraliśmy dawcę nasienia ( korzystamy z dawcy bo mąż nie ma plemników wcale). Wybór jest po grupie krwi męża- chyba tak musi być no i przyznam, że wyboru wielkiego nie było ale na tyle ile widzielismy wzrost, waga kolor oczu i włosów to bardzo podobny do męża i to chyba był dobry wybór :)
Dziś mam 6 dc, i w tym cyklu podchodzimy pierwszy raz.
Kolorku - wpisz mnie prosze na 29 na monitoring :)
Do bardziej doświadczonych dziewczyn- czyli teraz co dalej? idę w poniedziałek na monitoring, lekarz patrzy co tam we mnie siedzi, zapisuje leki i ustala kiedy IUI?
jestem w sumie szczesliwa ze wyniki dobre i mozemy podchodzić ale czuje tez lekki stresik
Cześć :-) dobrze, że drożność masz już za sobą. A wynik jest super :-) Nic przyjemnego to przechodzic. Choć jakoś udało mi się przeżyć bez większego bólu. Pewnie to wiekszy próg bolowy.

Masz świetnego męża. SZACUN. Nie każdy zgodziłyby się na dawce. Podziwiam :-) nawet nie wiedziałam,ze można wybrac dawce az tak szczegolowo. Myslalam, ze tylko w in vitro. Trzymam kciuki

reklama
Ja przed IUI z nasieniem dawcy muszę miec : ważna cytologię, kompleksowa krew, wymazy czystosci pochwy, i drożnośc jajowódów.

Dziewczyny, dziś miałam właśnie zabieg drożności: chryste- nawet kanałowe zęba mnie tak nie bolało jak to :( do teraz czuje ból w podbrzuszu. Okazuje się, że jajowody w porządku, jest pełna drożność.
Dziś tez z małżonkiem wybraliśmy dawcę nasienia ( korzystamy z dawcy bo mąż nie ma plemników wcale). Wybór jest po grupie krwi męża- chyba tak musi być no i przyznam, że wyboru wielkiego nie było ale na tyle ile widzielismy wzrost, waga kolor oczu i włosów to bardzo podobny do męża i to chyba był dobry wybór :)
Dziś mam 6 dc, i w tym cyklu podchodzimy pierwszy raz.
Kolorku - wpisz mnie prosze na 29 na monitoring :)
Do bardziej doświadczonych dziewczyn- czyli teraz co dalej? idę w poniedziałek na monitoring, lekarz patrzy co tam we mnie siedzi, zapisuje leki i ustala kiedy IUI?
jestem w sumie szczesliwa ze wyniki dobre i mozemy podchodzić ale czuje tez lekki stresik
A w kwestii iui. Mialam 3 razy. Za kazdym na cyklu sztucznym. Uzywalam po razie lamette aromek i clostilbegyt. Od 2 do 5 dc. Potem 3 razy usg w wyznaczonym dniu. Mierzenie pęcherzyka, potem za dobę ovitrelle. Dostawalam progesteron na 14 dni i test.

Cześć :-) dobrze, że drożność masz już za sobą. A wynik jest super :-) Nic przyjemnego to przechodzic. Choć jakoś udało mi się przeżyć bez większego bólu. Pewnie to wiekszy próg bolowy.

Masz świetnego męża. SZACUN. Nie każdy zgodziłyby się na dawce. Podziwiam :-) nawet nie wiedziałam,ze można wybrac dawce az tak szczegolowo. Myslalam, ze tylko w in vitro. Trzymam kciuki
My z mężem jeszcze przed pierwszą wizytą wypełnialiśmy ankietę. Trzeba było opisać w sumie wszystko, grupa krwi, wzrost, postura, kolor oczu, kolor włosów, rasa, czy byliśmy adoptowani itp. Rozmawiałam z kobietką z kliniki i mówiła że na tej podstawie będą wybierać dawce nasienia żeby był zbliżony wyglądem do męża 🙂

Dokładnie my podobnie, przede wszystkim grupa krwi, a do tego kolor oczu, włosów, pochodzenie etniczne, budowa ciała, wzrost, waga
My z mężem jeszcze przed pierwszą wizytą wypełnialiśmy ankietę. Trzeba było opisać w sumie wszystko, grupa krwi, wzrost, postura, kolor oczu, kolor włosów, rasa, czy byliśmy adoptowani itp. Rozmawiałam z kobietką z kliniki i mówiła że na tej podstawie będą wybierać dawce nasienia żeby był zbliżony wyglądem do męża [emoji846]

reklama
O, z tego co piszecie to jest szansa że w tym cyklu jednak nie będzie podejścia. Dobrze że urlop przestawiłam w takim razie pod kolejny cykl.
U nas nie ma co poprawiać staraniami w domu bo to nic nie da, w sumie na samym początku po zabiegu chyba bym się bała że zaszkodzi 🙈
Mam nadzieję, że w poniedziałek już się wszystkiego dowiem i dobrze że dziś już piątek bo to oznacza jeszcze tylko 3 dni.
Liczę, że za drugim podejściem się uda chociaż pierwsze też robi nadzieję...

Do góry