reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja przed IUI z nasieniem dawcy muszę miec : ważna cytologię, kompleksowa krew, wymazy czystosci pochwy, i drożnośc jajowódów.

Dziewczyny, dziś miałam właśnie zabieg drożności: chryste- nawet kanałowe zęba mnie tak nie bolało jak to :( do teraz czuje ból w podbrzuszu. Okazuje się, że jajowody w porządku, jest pełna drożność.
Dziś tez z małżonkiem wybraliśmy dawcę nasienia ( korzystamy z dawcy bo mąż nie ma plemników wcale). Wybór jest po grupie krwi męża- chyba tak musi być no i przyznam, że wyboru wielkiego nie było ale na tyle ile widzielismy wzrost, waga kolor oczu i włosów to bardzo podobny do męża i to chyba był dobry wybór :)
Dziś mam 6 dc, i w tym cyklu podchodzimy pierwszy raz.
Kolorku - wpisz mnie prosze na 29 na monitoring :)
Do bardziej doświadczonych dziewczyn- czyli teraz co dalej? idę w poniedziałek na monitoring, lekarz patrzy co tam we mnie siedzi, zapisuje leki i ustala kiedy IUI?
jestem w sumie szczesliwa ze wyniki dobre i mozemy podchodzić ale czuje tez lekki stresik
Cześć :-) dobrze, że drożność masz już za sobą. A wynik jest super :-) Nic przyjemnego to przechodzic. Choć jakoś udało mi się przeżyć bez większego bólu. Pewnie to wiekszy próg bolowy.

Masz świetnego męża. SZACUN. Nie każdy zgodziłyby się na dawce. Podziwiam :-) nawet nie wiedziałam,ze można wybrac dawce az tak szczegolowo. Myslalam, ze tylko w in vitro. Trzymam kciuki

reklama
Ja przed IUI z nasieniem dawcy muszę miec : ważna cytologię, kompleksowa krew, wymazy czystosci pochwy, i drożnośc jajowódów.

Dziewczyny, dziś miałam właśnie zabieg drożności: chryste- nawet kanałowe zęba mnie tak nie bolało jak to :( do teraz czuje ból w podbrzuszu. Okazuje się, że jajowody w porządku, jest pełna drożność.
Dziś tez z małżonkiem wybraliśmy dawcę nasienia ( korzystamy z dawcy bo mąż nie ma plemników wcale). Wybór jest po grupie krwi męża- chyba tak musi być no i przyznam, że wyboru wielkiego nie było ale na tyle ile widzielismy wzrost, waga kolor oczu i włosów to bardzo podobny do męża i to chyba był dobry wybór :)
Dziś mam 6 dc, i w tym cyklu podchodzimy pierwszy raz.
Kolorku - wpisz mnie prosze na 29 na monitoring :)
Do bardziej doświadczonych dziewczyn- czyli teraz co dalej? idę w poniedziałek na monitoring, lekarz patrzy co tam we mnie siedzi, zapisuje leki i ustala kiedy IUI?
jestem w sumie szczesliwa ze wyniki dobre i mozemy podchodzić ale czuje tez lekki stresik
A w kwestii iui. Mialam 3 razy. Za kazdym na cyklu sztucznym. Uzywalam po razie lamette aromek i clostilbegyt. Od 2 do 5 dc. Potem 3 razy usg w wyznaczonym dniu. Mierzenie pęcherzyka, potem za dobę ovitrelle. Dostawalam progesteron na 14 dni i test.

Cześć :-) dobrze, że drożność masz już za sobą. A wynik jest super :-) Nic przyjemnego to przechodzic. Choć jakoś udało mi się przeżyć bez większego bólu. Pewnie to wiekszy próg bolowy.

Masz świetnego męża. SZACUN. Nie każdy zgodziłyby się na dawce. Podziwiam :-) nawet nie wiedziałam,ze można wybrac dawce az tak szczegolowo. Myslalam, ze tylko w in vitro. Trzymam kciuki
My z mężem jeszcze przed pierwszą wizytą wypełnialiśmy ankietę. Trzeba było opisać w sumie wszystko, grupa krwi, wzrost, postura, kolor oczu, kolor włosów, rasa, czy byliśmy adoptowani itp. Rozmawiałam z kobietką z kliniki i mówiła że na tej podstawie będą wybierać dawce nasienia żeby był zbliżony wyglądem do męża 🙂

Dokładnie my podobnie, przede wszystkim grupa krwi, a do tego kolor oczu, włosów, pochodzenie etniczne, budowa ciała, wzrost, waga
My z mężem jeszcze przed pierwszą wizytą wypełnialiśmy ankietę. Trzeba było opisać w sumie wszystko, grupa krwi, wzrost, postura, kolor oczu, kolor włosów, rasa, czy byliśmy adoptowani itp. Rozmawiałam z kobietką z kliniki i mówiła że na tej podstawie będą wybierać dawce nasienia żeby był zbliżony wyglądem do męża [emoji846]

reklama
O, z tego co piszecie to jest szansa że w tym cyklu jednak nie będzie podejścia. Dobrze że urlop przestawiłam w takim razie pod kolejny cykl.
U nas nie ma co poprawiać staraniami w domu bo to nic nie da, w sumie na samym początku po zabiegu chyba bym się bała że zaszkodzi 🙈
Mam nadzieję, że w poniedziałek już się wszystkiego dowiem i dobrze że dziś już piątek bo to oznacza jeszcze tylko 3 dni.
Liczę, że za drugim podejściem się uda chociaż pierwsze też robi nadzieję...

Do góry