reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Nie wiem co to AID, ale moje wyniki są wręcz książkowe. Owulacja zawsze w punkt. Mój mąż ma średnie wyniki, ale nie złe. Lekarz twierdzi, że naturalne zapłodnienie nadal jest możliwe. Mimo to nie udaje się. Jestem 8 dni po IUI, a i tak mam przeczucie że nic z tego. Mój lekarz jest mało delikatny i mówi, że jesteśmy najgorszym typem pacjentów, niby zdrowi, a nie wychodzi. Moja mama twierdzi, że to moje pesymistyczne nastawienie, ale nie do końca wierzę w teorie o psychice.

AID to inseminacja nasieniem dawcy, więc teoretycznie dobre nasienie, a mimo to nie wyszło :( nie poddajemy się i podchodzimy do drugiej próby, ale jednak pytania w głowie się pojawiają, że skoro wszystko jest ok to czemu się nie udało...

reklama
AID to inseminacja nasieniem dawcy, więc teoretycznie dobre nasienie, a mimo to nie wyszło :( nie poddajemy się i podchodzimy do drugiej próby, ale jednak pytania w głowie się pojawiają, że skoro wszystko jest ok to czemu się nie udało...
My też działaliśmy z nasieniem dawcy i też pierwsza próba za nami, nie poddawajcie się, w końcu się uda, my w razie czego bierzemy pod uwagę invitro.

reklama
Nie wiem co to AID, ale moje wyniki są wręcz książkowe. Owulacja zawsze w punkt. Mój mąż ma średnie wyniki, ale nie złe. Lekarz twierdzi, że naturalne zapłodnienie nadal jest możliwe. Mimo to nie udaje się. Jestem 8 dni po IUI, a i tak mam przeczucie że nic z tego. Mój lekarz jest mało delikatny i mówi, że jesteśmy najgorszym typem pacjentów, niby zdrowi, a nie wychodzi. Moja mama twierdzi, że to moje pesymistyczne nastawienie, ale nie do końca wierzę w teorie o psychice.
Witaj,
ja również nie wierzę w stwierdzenie, że psychika może być przyczyną niepłodność. Jak i również w niepłodność idiopatyczną. Powiem Ci na swoim przykładzie, poprzedni lekarz postawił mi diagnozę niepłodność idiopatyczna. I jedynym rozwiązaniem IN VITRO. Oczywiście moje wyniki bardzo dobre a męża dobre ale mało ruchliwe plemniki. Zmieniłam lekarza i na szczęście podziela moje zdanie, że nie ma czegoś takiego jak niepłodność idioptyczna tylko nie znaleźliśmy przyczyny niepłodności. Po wykonaniu badań i zastosowaniu odpowiednich leków i IUI zaszłam w ciąże (strata w 8 tyg. ;(

Ostatnia edycja:
Do góry