reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Mi lekarz po inseminacjami gdzie były bety biochemiczne odradził in vitro i wysłał do immunologa mówił ze on nie jest przekonany do leczenia immunologicznego ale in vitro może się skończyć znów ciąża biochemiczna. Jak masz stosować accofil bardzo mnie to ciekawi

reklama
A przyjmuje on teraz ? Ja jestem pacjentka Sydora z Krakowa i się zastanawiam nad konsultacja z innym lekarzem. Jak Ci zleca te leki ? Masz na cyklu naturalnym . Jesteś pierwsza osoba z która mogę porozmawiać o accofilu .. mam nadzieje ze Cię nie męczę ..
Musisz dzwonić i pytać, ja u niego byłam w listopadzie. Badania, które wypisałam to są podstawowe, więc każdy immunolog je zleci. Accofil jest drogi, po każdej dawce trzeba robić badanie z krwi i wysyłać lekarzowi, on sprawdza na podstawie wyników czy działa. Brałam go w zastrzykach i domacicznie. Pytaj, na ile będę potrafiła to odpowiem.

Mi lekarz po inseminacjami gdzie były bety biochemiczne odradził in vitro i wysłał do immunologa mówił ze on nie jest przekonany do leczenia immunologicznego ale in vitro może się skończyć znów ciąża biochemiczna. Jak masz stosować accofil bardzo mnie to ciekawi
Dziwny lekarz, bo ani immunologa ani in vitro nie zaleca... Więc może niech zaproponuje coś, co miałoby sens? Pięć dni przed transferem miałam wlew domaciczny z ACCOFILU, a później zastrzyki podskórne co trzeci dzień az do badania bety.

Nie Kochana, po tych wynikach i wdrożonym leczeniu nie udało się, a była to nasza ostatnia próba. Teraz się zastanawiam czy inseminacja w moim przypadku ma sens.
Ciężkie pytanie ;/ inseminacje zaleca się głównie przy obniżonych parametrach nasienia. A jeszcze zostaje drożność jajowodów oraz owulacja czy występuje ...

Dziwny lekarz, bo ani immunologa ani in vitro nie zaleca... Więc może niech zaproponuje coś, co miałoby sens? Pięć dni przed transferem miałam wlew domaciczny z ACCOFILU, a później zastrzyki podskórne co trzeci dzień az do badania bety.
Cała dawka zastrzyków ?? Czy po części ?

Dziewczyny czytam co piszecie i łapie mnie przerażenie... strasznie skomplikowane jest leczenie tych zaburzeń immunologicznych. Bardzo podziwiam. Ile to musi nerwów zjadac i te zastrzyki ...
Myślałam że już dużo badań zgromadzilam ale widzę że nie do końca. Mnie żaden lekarz nawet raz nie wspomniał o immunologii czy genetyce a w ciazy nie bylam nigdy. Staram sie prawie 4 lata ...

reklama
Do góry