reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Pierwsze podejście brak ciąży, drugie podejście ciąża uzyskana. Po roku kolejne podejście z mrożoną komórką, ciąża uzyskana poroniona. Po następnym roku kolejne podejście brak ciąży, po kolejnych dwóch miesiącach znów nie udana. Wycyckaliśmy się z kasy na maxa, bo każdą procedurę rozpoczynaliśmy od nowa (prócz tej poronionej) , bo nie mielismy nic zamrożonego. I zastanawiam się czy iui w moim przypadku ma sens wogóle.
Trudno powiedzieć. A powiedz mi imunologia badalas? Może tam tkwi przyczyna?

reklama
Aaaaaa w końcu mogę zacząć na nowo badania 😍😍 właśnie dostałam informacje ze od 5 maja otwierają moja klinikę😍😍 nawet nie wiedziecie jak sie ciesze, łzy same lecą, ale to sa łzy szczęścia. Pogodziłam sie juz z ciaza bratowej ( moze nie do końca, ale na razie ograniczylam kontakty do minimum... Tak mi lepiej 😔) ale wiecie co, niedługo ja też będę mama, tak jak kazda z was!! Wracam z podwójna siłą do tego i wiem ze tym razem wszystko ułoży sie dobrze. Wierzę ze pozostałe badania szybko zrobię i w koncy podejdę do mojego pierwszego(mam nadzieję udanego) in vitro 😍 serce mi podpowiada ze teraz będzie inaczej ❤ Boże nawet nie wiecie jak sie ciesze❤️

Hej, zrobiłam test check and go, już 2 w ciągu 2 dni i na jednym i na drugim wyszła taka kreska.... Ale przedwczoraj byłam u ginekologa (16 dni po owulacji) i nic nie było widać, zaczęłam teraz normalnie już stymulacje i z ciekawości dzisiaj powtórzyłam i znowu widoczna wyraźnie kreska. Teraz zaczęłam się martwić czy to nie jest jakaś ciaza pozamaciczna, czy po prostu te testy są aż tak do d***?

Załączniki

• IMG_20200501_100717.jpg
    IMG_20200501_100717.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 76
Hej, zrobiłam test check and go, już 2 w ciągu 2 dni i na jednym i na drugim wyszła taka kreska.... Ale przedwczoraj byłam u ginekologa (16 dni po owulacji) i nic nie było widać, zaczęłam teraz normalnie już stymulacje i z ciekawości dzisiaj powtórzyłam i znowu widoczna wyraźnie kreska. Teraz zaczęłam się martwić czy to nie jest jakaś ciaza pozamaciczna, czy po prostu te testy są aż tak do d***?
Ciąże widać dopiero kilka dni po tescie, przy bhcg ok 1000. Ja bym powtórzyła test albo od razu leciała na krew.

Ciąże widać dopiero kilka dni po tescie, przy bhcg ok 1000. Ja bym powtórzyła test albo od razu leciała na krew.
Z tym że miałam okres, co prawda szybko bo ok 10 dni po owulacji, skończył mi się 3 dni temu, a test zrobiłam z nudów 😅🙊 ale nie byłoby nic kompletnie widać? Nawet pęcherzyka ciążowego?

Z tym że miałam okres, co prawda szybko bo ok 10 dni po owulacji, skończył mi się 3 dni temu, a test zrobiłam z nudów 😅🙊 ale nie byłoby nic kompletnie widać? Nawet pęcherzyka ciążowego?
Przy niskich wartościach bhcg ciąży nie widać na usg. A to mogł nie być okres tylko krwawienie związane z implantacja. Nie robiłaś badania krwi a one pokazują 100% czy jest ciaza czy nie. A Ty mowisz ze jeszcze okres szybciej przyszedł - trzeba to sprawdzić. Nawet tydzień po pozytywnym tescie może nie być jeszcze nic w macicy tylko hcg jest wyznacznikiem ze jest ciaza

Przy niskich wartościach bhcg ciąży nie widać na usg. A to mogł nie być okres tylko krwawienie związane z implantacja. Nie robiłaś badania krwi a one pokazują 100% czy jest ciaza czy nie. A Ty mowisz ze jeszcze okres szybciej przyszedł - trzeba to sprawdzić. Nawet tydzień po pozytywnym tescie może nie być jeszcze nic w macicy tylko hcg jest wyznacznikiem ze jest ciaza
Kurcze, fajnie by było, po weekendzie pójdę na badanie w takim razie, ale jakoś myślę że prędzej testy się mylą... Te check and go mają zła opinie

reklama
Immunologa sprawdzona. Podwyższone komórki NK, przyjmowałam Accofil i Intralipid.
U kogo się leczysz ? Jakie masz objawy po lekach ? Tylko masz NK czy coś jeszcze ? Ja mam złe KIRY od grudnia ciąże biochemiczne i mam accofil w trakcie owulacji j po pozytywnej becie ale nie pomaga ;/

Do góry