reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
W moim mieście nie ma klinik, iui będę robila w gabinecie prywatnym, ale narazie jest możliwość tylko wideokonferencji, więc czekam...
U mnie też nie ma specjalistycznej kliniki leczenia niepłodności. Są gabinety prywatne, robia iui. Jest bat-med w ktorym można zrobić badania i skonsultowac sie z lekarzem z Warszawy,ale in vitro już nie prowadzą.

W przyszłym tygodniu mam pierwszą wizytę w klinice niepłodności...tyle na nią czekam. :( Póki co nie odwolali mi i bardzo mnie to cieszy.
Jak tak podczyalam kilka postów wyżej to nie wiem...zaczynam myśleć: myślicie że podejdą do tematu poważnie czy będą nastawieni tylko na pieniądze? Klinika ma całkiem dobre opinie...

W przyszłym tygodniu mam pierwszą wizytę w klinice niepłodności...tyle na nią czekam. :( Póki co nie odwolali mi i bardzo mnie to cieszy.
Jak tak podczyalam kilka postów wyżej to nie wiem...zaczynam myśleć: myślicie że podejdą do tematu poważnie czy będą nastawieni tylko na pieniądze? Klinika ma całkiem dobre opinie...
Ciężko powiedzieć. Byłam w 2. W jednej widać było, że pacjent to maszynka do pieniędzy. A w drugiej nie proponowali od razu badań za miliony i in vitro.

Zależy wszystko od kliniki a bardziej o lekarza na jakiego trafisz. Ja w klinice w której się leczyłam od początku mój lekarz twierdził że invitro to na samym końcu drogi a wszystko inne zawiedzie. I byłam tam leczona 3 lata dopiero wtedy usłyszałam że pora rozważyć invitro

Im bliżej tym więcej stresu i pytań w mojej głowie. Powiedzcie proszę, czy wszystkie zlecone badania musze robić w tej konkretnej klinice czy mogę np gdzie indziej?

Zależy wszystko od kliniki a bardziej o lekarza na jakiego trafisz. Ja w klinice w której się leczyłam od początku mój lekarz twierdził że invitro to na samym końcu drogi a wszystko inne zawiedzie. I byłam tam leczona 3 lata dopiero wtedy usłyszałam że pora rozważyć invitro
I to jest prawda. Ja przez pierwszy rok miałam monitorwane cykle, niestety musieliśmy iść krok dalej i piec razy próbowałam inseminacji, które skutku też nie dały. Ostatecznie In Vitro. Mam synka dzięki tej metodzie.
Im bliżej tym więcej stresu i pytań w mojej głowie. Powiedzcie proszę, czy wszystkie zlecone badania musze robić w tej konkretnej klinice czy mogę np gdzie indziej?
Liczy się wynik, więc raczej badania możesz wykonać gdziekolwiek.

Ja mialam. Badania mieć na wyzicie a gdzie zrobię to lekarz nie wynikał. Jedynie wymazy wiadomo w klinice i każde badanie nasienia te, robiliśmy w klinice. Potem miałam robiona laparoskopie wraz z droznoscia i przy okazji z histeroskopia robił mi lekarz prowadzący w klinice ale na szczęście na nfz

reklama
@Olusja1987 ja też jestem 3 razy po nieudanej iui (przy pierwszym podejściu biochemiczna) dajesz nadzieję. Przy którym razem invitro się powiodło?
Pierwsze podejście brak ciąży, drugie podejście ciąża uzyskana. Po roku kolejne podejście z mrożoną komórką, ciąża uzyskana poroniona. Po następnym roku kolejne podejście brak ciąży, po kolejnych dwóch miesiącach znów nie udana. Wycyckaliśmy się z kasy na maxa, bo każdą procedurę rozpoczynaliśmy od nowa (prócz tej poronionej) , bo nie mielismy nic zamrożonego. I zastanawiam się czy iui w moim przypadku ma sens wogóle.

Do góry