reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
O to super, gratulację :) czyli do 3 razy sztuka! :) Jak się czujesz?
Dziękuję :) póki co super, żadnych nudności ani nic nie miałam. Syn rośnie zdrowy, jutro będziemy mieli dokładnie połowę drogi za sobą. Oby druga też była taka wspaniała, to w końcu zacznę jakieś przygotowania :) Bo po takim czasie starania, człowiekowi ciężko uwierzyć, a potem się tak beztrosko cieszyć.

reklama
A możesz powiedzieć coś więcej jak wyglądał cykl w którym się udało?
właściwie tak samo jak dwa poprzednie, które się nie udały. najpierw przez 5 dni brałam Lamettę, potem dostałam Menopur w zastrzykach (chyba 4) - to była jedyna zmiana bo przy wcześniejszych dwóch próbach miałam Gonal-f; na pęknięcie ovitrelle (to chyba też miałam przy pierwszej próbie). po iui nic nie brałam, nawet progesteronu.
i tak na prawdę byłam nastawiona, że robię to tylko po to by się już do ivf zakwalifikować i pójść dalej, więc (to już chyba kiedyś pisałam :)) w ogóle się nie oszczędzałam: ani pod kątem wysiłkowym, ani imprez (w tym alko). po paru dniach zaczęłam się zastanawiać tylko gdzie jest @ bo powinna była już się kończyć, a nadal jej nie było - przy czym pierwszy test wyszedł mi negatywny, dopiero po kolejnych 2 dniach miałam dwie kreski i tego też dnia beta wyszła dodania (coś koło 130). pierwszy test robiłam dokładnie 14 dni po iui, wcześniej @ przychodziła do 10 dnia po iui.

Dzięki za odpowiedz. [emoji846]Ja przy pierwszej iui brałam clo i ovitrelle po iui luteinę a przy drugim iui clo 2 zastrzyki menopur i ovitrelle po iui luteina i acard i czekam na rezultat oby był prezent na święta. [emoji4]A tobie bardzo gratuluję maleństwa pod serduszkiem[emoji3590]
właściwie tak samo jak dwa poprzednie, które się nie udały. najpierw przez 5 dni brałam Lamettę, potem dostałam Menopur w zastrzykach (chyba 4) - to była jedyna zmiana bo przy wcześniejszych dwóch próbach miałam Gonal-f; na pęknięcie ovitrelle (to chyba też miałam przy pierwszej próbie). po iui nic nie brałam, nawet progesteronu.
i tak na prawdę byłam nastawiona, że robię to tylko po to by się już do ivf zakwalifikować i pójść dalej, więc (to już chyba kiedyś pisałam :)) w ogóle się nie oszczędzałam: ani pod kątem wysiłkowym, ani imprez (w tym alko). po paru dniach zaczęłam się zastanawiać tylko gdzie jest @ bo powinna była już się kończyć, a nadal jej nie było - przy czym pierwszy test wyszedł mi negatywny, dopiero po kolejnych 2 dniach miałam dwie kreski i tego też dnia beta wyszła dodania (coś koło 130). pierwszy test robiłam dokładnie 14 dni po iui, wcześniej @ przychodziła do 10 dnia po iui.

Dzięki za odpowiedz. [emoji846]Ja przy pierwszej iui brałam clo i ovitrelle po iui luteinę a przy drugim iui clo 2 zastrzyki menopur i ovitrelle po iui luteina i acard i czekam na rezultat oby był prezent na święta. [emoji4]A tobie bardzo gratuluję maleństwa pod serduszkiem[emoji3590]
Trzymam mocno kciuki by się udało. Niech te Święta będą piękne i z cudowną niespodzianką :)

Cześć Dziewczyny, muszę Wam powiedzieć, że trochę się wkurzam... IUI miałam 2 tygodnie temu w czwartek, a dziś jeszcze nie mam okresu... Jak dostanę dopiero jutro, to chyba znaczy, że termin był trochę chybiony, nie? [emoji848]

Może wydłużyła ci się 2 faza cyklu tak czasem bywa a brałaś jakiś progesteron po iui?
Cześć Dziewczyny, muszę Wam powiedzieć, że trochę się wkurzam... IUI miałam 2 tygodnie temu w czwartek, a dziś jeszcze nie mam okresu... Jak dostanę dopiero jutro, to chyba znaczy, że termin był trochę chybiony, nie? [emoji848]

Hej dziewczyny mam do was takie pytanie ile płaciłyście za badania do iui i za same iui?
[/QUOTE]
Łącznie wszystko około 2tys, sama IUI 700

Hej dziewczyny mam do was takie pytanie ile płaciłyście za badania do iui i za same iui?
Łącznie wszystko około 2tys, sama IUI 700
[/QUOTE]
Bo ja wczoraj byłam u swego lekarza i nam powiedział że same badania będą kosztować 1400zł plus iui 800zl a jeszcze muszę zrobić drożność jajowodów która kosztuje dodatkowo 600zl i trochę się przerazilam tymi kosztami. 3tys trzeba szykować na iui i tak się zastanawiam bo warto spróbować może akurat po iui się uda no nie wiem sama

reklama
Do góry