reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Mi się wydaje że za dużo progesteronu to chyba niedobrze szczególnie że nigdy nie badalas więc niewiadomo ile wzrośnie. Ale to tylko moje zdanie.[emoji846]
NO niewiem co mam robić, boje sie że podając w czwartek będzie z późno. Dlatego myślałam żeby zacząć jutro. Ja mam syna dzięki procedurze IVF ale tam od razu tzn. dzień przed transferem brałam 2x200mg progesteronu. Inseminację miałam pierwszą. Zastanawiam się tylko czy progesteron podany zbyt wcześnie może coś zaprzepaścić

Ogólnie progesteron chamuje owulację dlatego jest podawany jak już pęcherzyki popękają.
NO niewiem co mam robić, boje sie że podając w czwartek będzie z późno. Dlatego myślałam żeby zacząć jutro. Ja mam syna dzięki procedurze IVF ale tam od razu tzn. dzień przed transferem brałam 2x200mg progesteronu. Inseminację miałam pierwszą. Zastanawiam się tylko czy progesteron podany zbyt wcześnie może coś zaprzepaścić

A bierzesz tylko luteinę?

Mi się wydaje że za dużo progesteronu to chyba niedobrze szczególnie że nigdy nie badalas więc niewiadomo ile wzrośnie. Ale to tylko moje zdanie.[emoji846]

Nie ma czegoś takiego jak za dużo progesteronu. Kobiety do in vitro biorą dużo większe dawki mimo ze ciaza plus ciałko żółte tez je produkują. Ja np będę po transferze brać dziennie 6 tabletek po 200g progesteronu. Te wasze 2 tabletki to nic tak na prawdę tylko koło ratunkowe

Nie ma czegoś takiego jak za dużo progesteronu. Kobiety do in vitro biorą dużo większe dawki mimo ze ciaza plus ciałko żółte tez je produkują. Ja np będę po transferze brać dziennie 6 tabletek po 200g progesteronu. Te wasze 2 tabletki to nic tak na prawdę tylko koło ratunkowe
No ja przy IVF bralam 2*200mg

reklama
Do góry