reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Na rynku sa teraz wina bezalkoholowe [emoji846] przetestowałam kilka podczas karmienia piersia i sa całkiem smaczne. W Auchan spory wybór. Nawet w rossmanie jest, ale tam ma 0.5% takze o ile podczas starań ok , to w ciąży juz odpada.
Jeśli chodzi o zwiekszenie endo to pamietajcie, ze jak najbardziej wino, orzechy cos tam pomoga, ale głównie chodzi o po prostu zdrowa diete, warzywa z wysokim indeksem, owoce czerwone (malina, borowka, truskawka) pelnoziatniste pieczywo, kasze, ryby najlepiej tłuste jak łosoś, orzechy, migdały, avokado, szpinak itp. I przede wszystkim unikamy słodyczy (w tym słodzonych napoi) przenicy , konserwantow itp.
No i papierosow, ale to chyba kazdy zdaje sobie sprawe.
Mi w klinice mowili ze bardzo wazna jest suplementacja wit D
Ja dodatkowo brałam C, E, koenzym Q10, acard.

Moja byla stymulowana. Teraz bede nalegala na usg przed czy pecherzyki pekly i czy maja odpowiednia wielkosc. Ja ovitrelle wstrzykiwalam przy pecherzykach, ktore dzien wczesniej mialy ok 18mm wiec pewnie nie podrosly.
Ja miałam pęcherz prawie 19mm w ten sam dzień miałam |U| nie brałam nic na pęknięcie pęcherza i usg też nie miałam żeby sprawdzić czy pękł w ogóle. 2 dni po |U| test owulacyjny pokazał 2 kreski kolejnego dnia miałam straszny ból prawego jajnika(i w nim też był pęcherz) od kilku dni boli mnie brzuch jak na okres.

Ja miałam pęcherz prawie 19mm w ten sam dzień miałam |U| nie brałam nic na pęknięcie pęcherza i usg też nie miałam żeby sprawdzić czy pękł w ogóle. 2 dni po |U| test owulacyjny pokazał 2 kreski kolejnego dnia miałam straszny ból prawego jajnika(i w nim też był pęcherz) od kilku dni boli mnie brzuch jak na okres.
W pierwszej ciazy mialam wszystkie objawy okresowe ale wtedy nie przyszedl ;) Ja tez sie nie zastosowalam do zalecen dziewczyn dot naturalnej poprawki. W tym cyklu bd poprawiala codziennie :)

reklama
Do góry