Mi zawsze robią w 10 lub 11 dcwydaje mi się że za wcześnie....Ja pierwsze IUI miałam w 22 dniu cyklu, teraz jesli się okaże że ten mój przerośnięty pęcherzyk pęknie a nie skończy się torbielą to będzie drugie podejście w 15 dc
reklama
A co to jest AMH? Mi tu tylko robili badania, tarczycy,chlamidia i progesteron....Kochana a jakie masz AMH, wiem że czasu się nie cofnie i to nie Twoja wina że masz tyle lat ile masz ehhh,, jaka diagnoza u Was?
Staramy się od 10 lat....I tak jakoś zeszło...diagnozy nie ma....nie wiedzą dlaczego....W sumie to powtarzają że wiek, że nadwaga ( w sumie przed podejściem do iui zrzuciłam 15 kg)...mój maż ma też mało plemnikow....taka około 6- 9 mln.na każdą iseminacje przypadalo
Artemida90
Fanka BB :)
A co to jest AMH? Mi tu tylko robili badania, tarczycy,chlamidia i progesteron....
Staramy się od 10 lat....I tak jakoś zeszło...diagnozy nie ma....nie wiedzą dlaczego....W sumie to powtarzają że wiek, że nadwaga ( w sumie przed podejściem do iui zrzuciłam 15 kg)...mój maż ma też mało plemnikow....taka około 6- 9 mln.na każdą iseminacje przypadalo
Amh to rezerwa jajnikowa, mi to badanie robili przed ivf. A dla siebie robiłam to w Polsce. To badanie określa jaka rezerwa komórek dysponujemy. Z wiekiem oczywiście spada ta rezerwa
Ka.2606
Cześć dziewczyny, jestem na wyjeździe, więc trochę zaniedbałam kalendarz, ale podczytuję Wasze wieści z wizyt [emoji4]
Mi się znów skrócił cykl, więc z IUI pod koniec lipca nici - startujemy koniec sierpnia, ale podjęłam decyzję o zapisie do immunologa, więc może uda się zgrać w czasie [emoji4]
Czy kogoś dopisać?
15.07: @DoMaRy - laparoskopia
16.07: @Mustbe - wizyta
01.08: @Shea27 - start IUI [emoji1320][emoji1320][emoji1320], @Czekoladowa92 - start ivf[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
08.08: @Dzoannna - wizyta u innego specjalisty od nieplodnosci
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]
21.08: @Ka.2606 - monitoring przed IUI
31.08: @agawid - starania naturalne czerwiec - sierpień [emoji1320][emoji1320]
01.09: @nuna85 - start ivf!
26.10: @Magierowa - termin porodu[emoji1348]
12.11: @Gu1505 - termin porodu [emoji1348]
14.11: @Misia_91 - termin porodu[emoji1348]
Mi się znów skrócił cykl, więc z IUI pod koniec lipca nici - startujemy koniec sierpnia, ale podjęłam decyzję o zapisie do immunologa, więc może uda się zgrać w czasie [emoji4]
Czy kogoś dopisać?
15.07: @DoMaRy - laparoskopia
16.07: @Mustbe - wizyta
01.08: @Shea27 - start IUI [emoji1320][emoji1320][emoji1320], @Czekoladowa92 - start ivf[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
08.08: @Dzoannna - wizyta u innego specjalisty od nieplodnosci
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]
21.08: @Ka.2606 - monitoring przed IUI
31.08: @agawid - starania naturalne czerwiec - sierpień [emoji1320][emoji1320]
01.09: @nuna85 - start ivf!
26.10: @Magierowa - termin porodu[emoji1348]
12.11: @Gu1505 - termin porodu [emoji1348]
14.11: @Misia_91 - termin porodu[emoji1348]
Misia_91
Ja ostatnią udaną miałam w 11dc także to ciężko stwierdzic czy za wcześnie czy za poznoMi zawsze robią w 10 lub 11 dcwydaje mi się że za wcześnie....
Hej!! Czy wy też po nie udanych iui macie krótsze cykle...ja po 2 pierwszych iui dostawalam@ po 10 dniach od iui...po 3 @ zatrzymała mi się na 6 tyg.( zrobiłam wtedy chyba z 10 testow) , po 4 iui znowu @ po 10 dniach...czyli cykle po 21 dni. Teraz po 5 iui..hmmm...było 12 dni...W 10 dniu po iui zrobiłam test( bo sobie pomyślałam,że skoro nie ma @, to może się udalo), test wyszedł niby pozytywny, bo była druga bardzo delikatna kreska, ale za 2 dni dostalam@ !! Tylko, że jakaś inna, bo nie bolał mnie brzuch, tylko miałam silne skurcze jajnikow, kłucie w jajnikach,i delikatne skurcze macicy...nie było dużych skrzepow jak zawsze ,tylko małe, drobne jakby wiórki i krew była bardzo mocno czerwona aż bym powiedziała, że bordowa...mam swoją tezę, że może pęcherzyki nie popekaly i się zluszczaly, może to była ciaza biochemiczna...myślicie, że mogło to być wczesne poronienie? ...ja już głupia jestem...będę w Polsce za tydzień, już sobie wizytę umówiłam do gina,niech wszystko poogląda, bo ci asystenci tutaj to twierdzą ,że trudno i zacząć następną stymulacje...Ale ja odpuszczę, bo i tak urlop..
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Za tydzień będę w Polsce to zrobię. Dziękuję.Amh to rezerwa jajnikowa, mi to badanie robili przed ivf. A dla siebie robiłam to w Polsce. To badanie określa jaka rezerwa komórek dysponujemy. Z wiekiem oczywiście spada ta rezerwa
Ja jestem po nieudanych iui. W maju miałam ostatnia i od tego czasu mam krótkie cykle i praktycznie ledwo cieknie. Nie robię od tego czasu monitoringów nie biorę żadnych leków i nic nie sprawdzam. Zaczęłam przeglądać już fora dotyczące przedwczesnej menopauzy. Ale skoro piszesz ze i Tobie się skróciły cykle to kozę jest to efekt uboczny stymulacji i wszystko wróci za jakiś czas do normy. Mam dopiero 35 lat i słabo by było gdybym miała menopauzę nawet jeśli szanse na dziecko są zerowe.Hej!! Czy wy też po nie udanych iui macie krótsze cykle...ja po 2 pierwszych iui dostawalam@ po 10 dniach od iui...po 3 @ zatrzymała mi się na 6 tyg.( zrobiłam wtedy chyba z 10 testow) , po 4 iui znowu @ po 10 dniach...czyli cykle po 21 dni. Teraz po 5 iui..hmmm...było 12 dni...W 10 dniu po iui zrobiłam test( bo sobie pomyślałam,że skoro nie ma @, to może się udalo), test wyszedł niby pozytywny, bo była druga bardzo delikatna kreska, ale za 2 dni dostalam@ !! Tylko, że jakaś inna, bo nie bolał mnie brzuch, tylko miałam silne skurcze jajnikow, kłucie w jajnikach,i delikatne skurcze macicy...nie było dużych skrzepow jak zawsze ,tylko małe, drobne jakby wiórki i krew była bardzo mocno czerwona aż bym powiedziała, że bordowa...mam swoją tezę, że może pęcherzyki nie popekaly i się zluszczaly, może to była ciaza biochemiczna...myślicie, że mogło to być wczesne poronienie? ...ja już głupia jestem...będę w Polsce za tydzień, już sobie wizytę umówiłam do gina,niech wszystko poogląda, bo ci asystenci tutaj to twierdzą ,że trudno i zacząć następną stymulacje...Ale ja odpuszczę, bo i tak urlop..
Pozdrawiam
35 lat to jeszcze jest dobrze....ja mam 41 ...mam zawsze po stymulacji 2 pecherzyki 1 dominujący ( 18-22 mm) i drugi mniejszy..bez stymulacji miałam jeden...Ja jestem po nieudanych iui. W maju miałam ostatnia i od tego czasu mam krótkie cykle i praktycznie ledwo cieknie. Nie robię od tego czasu monitoringów nie biorę żadnych leków i nic nie sprawdzam. Zaczęłam przeglądać już fora dotyczące przedwczesnej menopauzy. Ale skoro piszesz ze i Tobie się skróciły cykle to kozę jest to efekt uboczny stymulacji i wszystko wróci za jakiś czas do normy. Mam dopiero 35 lat i słabo by było gdybym miała menopauzę nawet jeśli szanse na dziecko są zerowe.
Głowa do gory
reklama
Tzn ja już odpuściłam starania bo za dużo zdrowia mnie to kosztowało tylko martwię się i te cykle a i amh żenujące mam. Obniżona bardzo rezerwa wiec przedwczesna menopauza w moim przypadku to nic dziwnego by nie było. Ale może to rzeczywiście reakcja na stymulację.35 lat to jeszcze jest dobrze....ja mam 41 ...mam zawsze po stymulacji 2 pecherzyki 1 dominujący ( 18-22 mm) i drugi mniejszy..bez stymulacji miałam jeden...
Głowa do gory
Podziel się: