reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej kochane, ja dzisiaj na wizycie serduszkowej byłam, z maleństwem wszystko w porządku, serduszko puka [emoji173]️[emoji173]️
Życzę wszystkim starającym się takiego widoku [emoji170]
IMG_1021.JPG

reklama
Hej kochane, ja dzisiaj na wizycie serduszkowej byłam, z maleństwem wszystko w porządku, serduszko puka [emoji173]️[emoji173]️
Życzę wszystkim starającym się takiego widoku [emoji170]Zobacz załącznik 967779
Wspaniale :)
Zapewne niezwykle wzruszające
Dziewczyny żebyśmy tylko takie wspaniałe chwilę przeżywały:)

@Magdalena S, piękny widok gratulacje[emoji2956]

@Mustbe, jak dziś? Cały czas trzymam kciuki, żeby było dobrze [emoji8]

@Dzoannna, korzystaj z wyjazdu, spróbuj się wyłączyć...

A u endo (w sumie to ginekolog-endokrynolog) stwierdzone PCO, ale leczenie tego się wyklucza z ciążą, więc kazała trzymać dietę i prowadzić się jak dotychczas. Dostałam Clo na następny cykl na próbę, więc można mnie wpisać ok. 29-31 maja na monitoring [emoji4] nie napalam się szczególnie, podchodzę do tego jak do eksperymentu [emoji16]

Mam jeszcze te trochę nadziei.
Tylko u mnie to bardzo wczesna ciąża dopiero 3 tydzień po zabiegu
Dziękuję za każde słowo otuchy
emoji8.png

Dużo bardzo dużo odpoczywaj. Beta ładnie przyrasta. Moja koleżanka co prawda naturalnie zaszła 2 miesiące po mnie i musiała lezec na początku chyba tydzień albo dwa leżała bo miała plamienie i raz czerwone a raz brązowe. Nawet miała mocne ze myślała tez ze straci maleństwo ale po tym czasie i braniu luteiny przestała plamic. I teraz ma 2 miesięcznego bobasa trzymam mocno kciuki będzie dobrze

@Magdalena S, piękny widok gratulacje[emoji2956]

@Mustbe, jak dziś? Cały czas trzymam kciuki, żeby było dobrze [emoji8]

@Dzoannna, korzystaj z wyjazdu, spróbuj się wyłączyć...

A u endo (w sumie to ginekolog-endokrynolog) stwierdzone PCO, ale leczenie tego się wyklucza z ciążą, więc kazała trzymać dietę i prowadzić się jak dotychczas. Dostałam Clo na następny cykl na próbę, więc można mnie wpisać ok. 29-31 maja na monitoring [emoji4] nie napalam się szczególnie, podchodzę do tego jak do eksperymentu [emoji16]

Dziękuję Kochana:) w nocy była znowu krew, dziś delikatne plamienie, już mnie to tak męczy :(

A @Dzoannna nie może się wyłączyć ciągle jest z nami:)

W końcu będziemy się cieszyć z ciąży i maluszków a nie ciągle się bać i uważać czy coś złego się nie wydarzy

reklama
Dziewczyny, po wizycie w Warszawie całkiem dobre wieści. Komory w główce się nie powiększają = nie ma wodogłowia. To mnie nie kwalifikuje do operacji, ale to dobrze, bo znaczy to, że w całym tym nieszczęściu sytuacja jest stabilna. Lekarz uspokoił, że rozszczep bardzo nisko. Od L5 w dół, choć trochę liczyłam na to, że nie zahaczy o część lędźwiową. Poza tym cała reszta ok. Za dwa tygodnie kontrola - trzeba podglądać te komory. No i skierowanie na rezonans. Też Warszawa. Mój przypadek zdarza się 1:5000. No i to, że jadłam ten kwas foliowy i mam go mega dużo we krwi (pow.40 jednostek) nie znaczy, że się wchłania. Muszę zbadać gen MTHFR. On odpowiada za wchłanianie tego kwasu.
Wrzucam artykuł na ten temat. Może się wam przydać. Gdybym wiedziała, że coś takiego istnieje, to bym się przebadała przed IUI.
P.S. Młody waży już ok 760 g i coraz bardziej czuję, jak daje czadu tam w brzuszku :)

To dobrze ze są dobre wieści cały czas trzymam kciuki.
Ciesz się jego ruchami to takie przyjemne dopiero w 9 miesiącu nie szło wytrzymać

Do góry