reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Takie słowa dostają otuchy. Dziekuje:*
Dużo bardzo dużo odpoczywaj. Beta ładnie przyrasta. Moja koleżanka co prawda naturalnie zaszła 2 miesiące po mnie i musiała lezec na początku chyba tydzień albo dwa leżała bo miała plamienie i raz czerwone a raz brązowe. Nawet miała mocne ze myślała tez ze straci maleństwo ale po tym czasie i braniu luteiny przestała plamic. I teraz ma 2 miesięcznego bobasa trzymam mocno kciuki będzie dobrze

reklama
02.05: @Artemida90 - wizyta u endokrynologa, @Gu1505 - wizyta kontrolna, @TheKalinka84 - kosultacja u innego gina[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
04.05: @Mustbe - weryfikacja bety po tygodniu[emoji1348][emoji1320][emoji1320][emoji1320]
06.05: @Magierowa - wizyta ciążowa[emoji1348] @Czekoladowa92 - wizyta ws. IUI
07.05: @LolaLolina - wizyta ciazowa [emoji1348][emoji1348]
08.05: @Misia_91 - badania prenatalne[emoji1348]
09.05: @TheKalinka84 - podgladanie jajeczek[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
13.05: @Martika865 - testowanie[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
13.05: @Gu1505 - badania prenatalne[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
14.05: @Oleczka27 - wizyta i gin ws. dlaszego planu
16.05: @Misia_91 - wizyta kontrolna [emoji1348]
29.05: @Ka.2606 - monitoring cyklu na CLO
01.06: @Angelus 23 - start IUI[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
01.08: @Ka.2606 - start IUI[emoji1320][emoji1320][emoji1320], @Shea27 - start IUI [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]
01.09: @nuna85 - start ivf!
26.10: @Magierowa - termin porodu[emoji1348]
12.11: @Gu1505 - termin porodu [emoji1348]
14.11: @Misia_91 - termin porodu[emoji1348]

Czy kogoś dopisać do kalendarza?

Ostatnia edycja:
Za którym razem Wam się udało iui? Maluszek już duży?

O dziwo za pierwszym razem się udało a wogole się nie nastawialismy bo wszystko tak szybko lekarz postanowił ze teraz już odrazu i byliśmy wręcz pewni że z naszym pechem się nie uda. A jeszcze męża wyniki tez dalekie od wymarzonych były. Staralismy się prawie 3 lata. Ale to okazało się ze tez ze mną problem był. I coś czuje ze z drugim tez bez iui się nie obejdzie. Ale zawsze jest nadzieja :)
Mikołaj ma już skończone 4 miesiące ;)

Dziewczyny, po wizycie w Warszawie całkiem dobre wieści. Komory w główce się nie powiększają = nie ma wodogłowia. To mnie nie kwalifikuje do operacji, ale to dobrze, bo znaczy to, że w całym tym nieszczęściu sytuacja jest stabilna. Lekarz uspokoił, że rozszczep bardzo nisko. Od L5 w dół, choć trochę liczyłam na to, że nie zahaczy o część lędźwiową. Poza tym cała reszta ok. Za dwa tygodnie kontrola - trzeba podglądać te komory. No i skierowanie na rezonans. Też Warszawa. Mój przypadek zdarza się 1:5000. No i to, że jadłam ten kwas foliowy i mam go mega dużo we krwi (pow.40 jednostek) nie znaczy, że się wchłania. Muszę zbadać gen MTHFR. On odpowiada za wchłanianie tego kwasu.
Wrzucam artykuł na ten temat. Może się wam przydać. Gdybym wiedziała, że coś takiego istnieje, to bym się przebadała przed IUI.
P.S. Młody waży już ok 760 g i coraz bardziej czuję, jak daje czadu tam w brzuszku :)
Cieszę się z dobrych wieści :)
Trzymam dalej kciuki :*

P.s. U mnie w brzuchu gwiezdne wojny ;)

To współczuję i za razem ciesze się ze tak ruchliwe sa na pocieszenie dodam że mój lobuz w brzuchu był bardzo aktywny nawet lekarz po usg się śmiał ze akrobata i tak mu zostało do dziś
A ja myślałam, że jak się w brzuchu wyszaleją to potem będzie luz :) o ja naiwna
Na usg zwykle jest cyrk
A żebra mnie bolą straszliwie już, noce nieprzespane :)

Moja też była w brzuszku i jest teraz bardzo ruchliwa :) Notorycznie rano budzę się a ona pod przewijakiem albo nogi ma tam gdzie główkę miała gdy ją kładłam, turla się już i głowę pięknie ciągnie, a nakrywanie nie ma sensu bo jednym kopnięciem zdejmuje kocyk :p

reklama
O dziwo za pierwszym razem się udało a wogole się nie nastawialismy bo wszystko tak szybko lekarz postanowił ze teraz już odrazu i byliśmy wręcz pewni że z naszym pechem się nie uda. A jeszcze męża wyniki tez dalekie od wymarzonych były. Staralismy się prawie 3 lata. Ale to okazało się ze tez ze mną problem był. I coś czuje ze z drugim tez bez iui się nie obejdzie. Ale zawsze jest nadzieja :)
Mikołaj ma już skończone 4 miesiące ;)
O matko cztery miesiące? Kiedy to minęło? A jak z podejściem do marcheweczki czy ziemniaczka? Czekasz czy macie degustację za sobą?

Do góry