reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej. Byłyśmy dzisiaj na wizycie. Mam zielone światło na pełne poruszanie sie. Jak się okazało, pani dr trochę nasciemniala z ta szyjka, teraz ma 3.67cm zamknięta i nic na razie nie zapowiada, że się skraca [emoji6] w końcu wyjdę z domu jak normalny człowiek [emoji16][emoji16] niuni nie wazylismy dzisiaj, za dwa tygodnie ale jestem umówiona z panem dr, że jak za dwa tyg będzie plis-minus 4kg to robimy CC. Ogólnie jest mała wiercipięta, nie dała zmierzyć sobie serduszka znaczy tętna [emoji16]

Podczytuje Was z doskoku- po takich wiadomościach widać jak ten czas leci - to już końcówka !! Ojej
Zdrówka dla Was !!

Hej. Byłyśmy dzisiaj na wizycie. Mam zielone światło na pełne poruszanie sie. Jak się okazało, pani dr trochę nasciemniala z ta szyjka, teraz ma 3.67cm zamknięta i nic na razie nie zapowiada, że się skraca [emoji6] w końcu wyjdę z domu jak normalny człowiek [emoji16][emoji16] niuni nie wazylismy dzisiaj, za dwa tygodnie ale jestem umówiona z panem dr, że jak za dwa tyg będzie plis-minus 4kg to robimy CC. Ogólnie jest mała wiercipięta, nie dała zmierzyć sobie serduszka znaczy tętna [emoji16]
Lubię takie wiadomości!!! [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Hej dziewczyny! U mnie tez niestety sie nie powiodło.. @ w dzien testu mnie dopadła.. :( na szczescie w pracy nawał i urlop za parę dni więc na szczęście nie miałam czasu jakoś za bardzo o tym myśleć. Moją jedyną nagrodą pocieszenia jest to że będę mogła zimnego piwka na plaży sie napić;) To było nasze 3cie iui i teraz będziemy podchodzić do in vitro.

Myślicie ze jeden cykl przerwy między iui a in vitro wystarczy? Czy powinnam sobie dłuższa przerwe zrobic? Oczywiście chce zacząć jak najszybciej ale z drugiej strony się zastanawiam czy organizm nie potrzebuje dłuższej przerwy po tych wszystkich zastrzykach, progesteronach i ogólnie stresie.

@Joaszka - ogromne gratulacje! Śliczna Gabi ♡

@Evelevel - ciesze sie ze wszystko wygląda dobrze!!

@Kamaaa - pytalas wczesniej jakie testy przed iui zrobic.. ktoś już wspomniał o badaniach hormonów, mi też HSG robili na drożność jajowodów. Może warto też o to zapytać?

@Artemida90 czemu myślisz że sie nie udało? Nie trać nadziei póki @ nie ma! ♡

Olinka a jak Twoj maluszek, pewnie rośnie jak na drożdżach [emoji6] pochwal się [emoji39]

Rośnie za szybko !!! Rok i 2 miesiące temu miałam IUI a Himek ma już ponad 5 miesiacy !!
Zaraz trzeba będzie zacząć starania o rodzeństwo [emoji33][emoji33][emoji33] ogólnie to bardzo czasochłonne to macierzyństwo. Młody je co 2 h w nocy a w dzień mało śpi- dziewczyny śpijcie póki możecie !! [emoji2]
I widzę dużo nowych staraczek jak i dużo ciąż [emoji1] Wcześniej czytałam na bieżąco teraz niestety nie jestem w stanie nadrabiać [emoji19]
Trzymam kciuki za WSZYSTKIE starające się !!
Młody zasnął wiec mam 2 h na obowiązki - JUUUHUU!!!

IMG_3120.JPG
IMG_3063.JPG
IMG_2912.JPG
IMG_2752.JPG

Załączniki

• IMG_3120.JPG
    IMG_3120.JPG
    334,4 KB · Wyświetleń: 316
  • IMG_3063.JPG
    IMG_3063.JPG
    331,4 KB · Wyświetleń: 318
  • IMG_2912.JPG
    IMG_2912.JPG
    295 KB · Wyświetleń: 313
  • IMG_2752.JPG
    IMG_2752.JPG
    378,2 KB · Wyświetleń: 314
Hej dziewczyny! U mnie tez niestety sie nie powiodło.. @ w dzien testu mnie dopadła.. :( na szczescie w pracy nawał i urlop za parę dni więc na szczęście nie miałam czasu jakoś za bardzo o tym myśleć. Moją jedyną nagrodą pocieszenia jest to że będę mogła zimnego piwka na plaży sie napić;) To było nasze 3cie iui i teraz będziemy podchodzić do in vitro.

Myślicie ze jeden cykl przerwy między iui a in vitro wystarczy? Czy powinnam sobie dłuższa przerwe zrobic? Oczywiście chce zacząć jak najszybciej ale z drugiej strony się zastanawiam czy organizm nie potrzebuje dłuższej przerwy po tych wszystkich zastrzykach, progesteronach i ogólnie stresie.

@Joaszka - ogromne gratulacje! Śliczna Gabi ♡

@Evelevel - ciesze sie ze wszystko wygląda dobrze!!

@Kamaaa - pytalas wczesniej jakie testy przed iui zrobic.. ktoś już wspomniał o badaniach hormonów, mi też HSG robili na drożność jajowodów. Może warto też o to zapytać?

@Artemida90 czemu myślisz że sie nie udało? Nie trać nadziei póki @ nie ma! ♡
Hej, miałam 4 iui. Pierwsza w październiku 2016, druga miesiąc później czyli w listopadzie. 3-grudzien. 4-styczen 2017. W lutym przerwa. Marzec 2017 ivf stymulacja, punkcja i transfer swiezaka - nieudany. Do kolejnego drugiego transferu podchodzilam odrazu w kwietniu. I ten z 11 kwietnia 2017 roku okazał się szczęśliwym [emoji173] więc jak widzisz mój organizm nie miał zbyt dużo odpoczynku od leków [emoji6]

Podczytuje Was na bieżąco i każdej życzę cudu w postaci różowej pupci [emoji8]

Jestem po wizycie dzisiaj i okazało się tak jak myślałam mam torbiel na jajaniku. Przeczucie i ból jaki wystąpił po tygodniu od zabiegu nie mylił mnie że coś jest nie tak. Jajeczko nie pękło zrobiła się z tego torbiel dość duża... Czekanie czy sie wchłonie.....

reklama
18.08: @Artemida90 - testowanie!!!
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png

21.08: @nuna85 i @madzienka031 - testowanie!!!
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
, @Mmmartolcia31- monitoring cyklu
23.08: @agatgagat - wizyta u gin,
24.08: @zuzik85 - wizyta u gin
25.08: @moon333 - testowanie!
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
, @redferrari wizyta u gin
27.08: @reqiem - wizyta u gin, @zuzik85 wizyta u gin