reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja mialam podwyższone i tez zbijalam. Według mojego gina od niepłodności przedział miedzy 1.0 a 2 jest optymalny ;)

@Kamaaa dziś weź głęboki oddech, a na piątek spisz sobie wszystkie pytania do dr, żebyś o niczym nie zapomniała.
Wiem, że nie spoczniesz dopóki nie osiągniesz celu. I to mi sie podoba.
A jak potrzebujesz - to Wyplacz się dzisiaj, to oczyszcza i dobrze robi człowiekowi. Byle nie za długo.

reklama
@Evelevel, który Progesteron nie wychodzi w badaniach? Nie dupek czasami?
Bo u @Kamaaa nie wygląda to dobrze. Pewnie luteina dopochwowa albo prolutex pójdą w ruch...
@redferrari, dopytalabys o to na "kto po in vitro"? Bo ja sie tam nie chce wtryniać [emoji14]
Tak chodzi o dupka, we krwi nie wychodzi i z tego co wiem to crinone tez.

Niestety w ciąży nie jestem. Jeszcze do tego progesteron wyszedl mi 1.0 i tsh 2.309.
Ale nic jeśli wytrzymam z okresem w piątek wizyta u lekarza bo badania przepadly.
Strasznie niski ten progesteron jak na ten dzień cyklu, nawet jak nie doszło do zagnieżdżenia. TSH jest do zbicia, tak jak dziewczyny piszą optymalnie powinno być max do 2.0. Brałaś coś z progesteronu po iui?

Strasznie niski ten progesteron jak na ten dzień cyklu, nawet jak nie doszło do zagnieżdżenia. TSH jest do zbicia, tak jak dziewczyny piszą optymalnie powinno być max do 2.0. Brałaś coś z progesteronu po iui?
Brała właśnie dupka 2x1.
Ale z takim niskim to ja sie nie spotkałam...
Pierwsze co, to końskie dawki i zmiana leku.

Dziewczyny siedze jak na szpilkach mimo ze wiem co mnie czeka. Dzis zrobilam bete czekam na wyniki ale wczoraj robilam testa i bialo. A brzuch boli okropnie.. Bedzie to chyba najgorsza @.

Kurcze z tym progesteronem ciągle mam wątpliwości. Po iui lekarz nie dał mi progesteronu twierdząc że jak dojdzie do zapłodnienia to progesteron wytwarza się w odpowiedniej ilości. Dopiero potem można dać jak jest go za mało. Mój progesteron jest zawsze za niski

Dziewczyny czy badania hormonalne typu progesteron można robić będąc przeziebionym?
Można, ja robiłam na pewno progesteron ale to było po transferze, chyba na 4 czy 5 dzień a byłam przeziębiona wtedy i wyszedł ok, znaczy był za niski ale dołożyłam luteinę i już z beta był spoko [emoji6] ale czy przeziębienie ma wpływ na progesteron w danym dniu cyklu np to nie mam pojęcia [emoji6]

Brała właśnie dupka 2x1.
Ale z takim niskim to ja sie nie spotkałam...
Pierwsze co, to końskie dawki i zmiana leku.
No to tak jak piszesz, nawet jeśli nie wychodzi we krwi to jego poziom na akurat ten dzień cyklu powinien być wyższy. Zmiana progesteronu to na pewno i badania pod tym kątem bym zrobiła.

reklama
Dziewczyny siedze jak na szpilkach mimo ze wiem co mnie czeka. Dzis zrobilam bete czekam na wyniki ale wczoraj robilam testa i bialo. A brzuch boli okropnie.. Bedzie to chyba najgorsza @.
Spokojnie, trzymamy kciuki, o której masz mieć wynik? I ile dni po iui jesteś?
Sorry ale nie zaglądam ostatnio i nie śledzę co się tu dzieje [emoji16]

Do góry