reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."

GRUDZIEŃ

@Joaszka, @Tyczusia, @Lanolka gratulujemy dwóch wyczekanych kreseczek :)

27 - Candygirl600 - monitoring cyklu przed IUI
28 - Candygirl600 - IUI podejście trzecie
29 - sroka87- wizyta w sprawie in-vitro

@demollka2 - ?
@HiperNova - ?

NOWY ROK, NOWE PLANY I NADZIEJE

STYCZEŃ

02 - Evelevel - beta hcg po IVF
15 - zuzik85 - przewidywany termin @

zuzik85 - IUI podejście drugie
jadzia715 - IUI podejście pierwsze
agawid - IUI podejście drugie

"Pesymista szuka przeciwności w każdej okazji.
Optymista widzi okazję w każdej przeciwności..."

Nigdy się nie poddawaj!!!
Nigdy...nigdy...i jeszcze raz nigdy!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny życzę Wam powodzenia w staraniach u mnie negatywna beta i koniec starania na dzień dzisiejszy nawet męża dziś ruszyło trudno widocznie tak miało być .
Będę starała się czasami zaglądać .

Dziewczyny życzę Wam powodzenia w staraniach u mnie negatywna beta i koniec starania na dzień dzisiejszy nawet męża dziś ruszyło trudno widocznie tak miało być .
Będę starała się czasami zaglądać .
@ewa199 bardzo mi przykro... Wypłacz się kochana ile trzeba. A potem podnieś koronę i drąż temat. Może trzeba poszerzyć diagnostykę? Może jakieś badania immunologiczne? Przyczyna gdzieś jest.
Odzywaj się do nas, trzymam kciuki za naturalsa :)

@Joaszka @Tyczusia odezwijcie się. Chciałybyśmy wiedzieć co u Was :) Jak Wasze Kropki się umeblowały :)

Dziwczyny, którą jeszcze dopisać do kalendarza? @reqiem na jakim etapie jesteś?
Szczerze to sama już nie wiem, wczoraj długo rozmawialiśmy z emkiem i postanowiliśmy zmienić jeszcze bardziej tryb życia, jedzenie, ruch itp. Musi zrobić ponowne badania nasienia, i jak się z tym uporamy to chyba spróbujemy jeszcze raz IUI. Rozmawialiśmy też o Invitro tylko martwi nas temat niewykorzystanych zarodków. No i kasa. Ale jak trzeba będzie to uzbieramy. Chociaż mam nadzieję że w koncu sie uda! Chciałam isc na usg żeby zobaczyc czy w naturalnym cyklu mam pęcherzyki i czy pęknie bez pregnylu, ale owu wypada mi na weekend, sylwestra i nowy rok więc sobie odpuszczę. Trochę się martwię bo emek zmienił pracę i od stycznia zaczyna i nie będziemy mieli tyle czasu na jeżdżenie po badaniach i klinikach, dlatego już szukam gdzie w klinice można wykonać badania nasienia w weekend.

@ewa199 bardzo mi przykro... Wypłacz się kochana ile trzeba. A potem podnieś koronę i drąż temat. Może trzeba poszerzyć diagnostykę? Może jakieś badania immunologiczne? Przyczyna gdzieś jest.
Odzywaj się do nas, trzymam kciuki za naturalsa :)
Kochana, po negatywnym tescie zawsze jest ciężko, Ale nowy rok, nowe szanse! Nie możemy się poddawać! Za pare dni, jak @ się skończy, zaświeci słońce i nowe nadzieję! Uda nam się, wierzę w to.

Aha i łykam sobie olej z wiesiołka na śluz. Macie z nim jakieś doswiadecznia? Podziałał? Bo ja mam problem z mała ilością sluzu. Wiem żeby go łykać tylko do owu bo później utrudnia zagniezdzanie się zarodka.

Hej, ja właśnie wróciłam z wizyty kontrolnej. Wyhodowałam dwa pęcherzyki, po jednym na każdym jajniki po 17 mm i 18mm. Endo podobno 'wspaniałe'. Wzięłam trochę sprawy w swoje ręce i powiedziałam lekarzowi, że chcę iui na nie pękniętym pęcherzyku, więc od razu dostałam ovitrelle i jutro na 10.20 zabieg ;)

dziękuję za słowa otuchy ale my robimy przerwę wogóle za jakiś czas napewno wrócimy jak się odbijemy finansowo ja właśnie zaczynam kursy i tym się zajmę a praca najlepsza na taki czas :)

reklama
Do góry