reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja mam dzisiaj 5 dzien po. Ogolnie nic nie czuje. Plamienia nie mialam. Od wczoraj mam tylko nieziemski apetyt. No moglabym ciagle jesc heh ale zdarzalo sie tak wczesniej wiec pewnie taki kaprys organizmu:p przed chwila cos tam poczulam ale to pewnie dlatego ze za mocno sie wczuwam heh

Mam dokładnie to samo. Jakichkolwiek objawów brak,jedynie od wczoraj apetyt mega,zwłaszcza wieczorami.

Ostatnia edycja:
reklama
Joaszka odpocznij ja po 4 iui odpuscilam i teraz seks jest o wiele lepszy
Paradoksalnie od kiedy wiemy o problemach to z seksem problemu nie ma...

Wczorajsza iui niestety najgorsza ze wszystkich...szybko,szybko,"chłopaków" tylko 8 mln i tylko 60 % hiperaaktywowanych...
A pęcherzyki nadal w całości...dziś sprawdzamy i jak coś to powtórka. Nie wiem co tam można po 1 dniu przerwy wyprodukować ale trudno. Trzeba sprawę dokończyć[emoji6]
A po Nowym Roku kolejny krok...chyba że zdarzy się cud...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem 7 dzień po mojej drugiej iui. Tak samo jak poprzednim razem nic kompletnie nie czuję,żadnych bólów jajników...nic..Za wcześnie jeszcze na test,ale ciężko o tym nie myśleć. Choc niestety czuję w kosciach, ze sie nie udało. Teraz miałam 2 ładne pęcherzyki i niby powinno być ok. Ale to złe przeczucie nie chce mnie opuścić. Jestem juz na skraju załamania. A Wy Dziewczyny jak sobie radzicie z tym wszystkim?
Ja sobie nie radzę...

Oj Kochana gdyby chodziło o ivf to bym się nie wahała, tylko problem w tym że chyba ze 2 lata musiałabym na to zbierać... Więc na razie zobacze co powie mi lekarz na kontroli
Dobrze że wiesz na czym stoisz.
Pewnie z lekarzem ustalicie jakiś plan działania[emoji6]

Hej. Dziewczyny mam juz wszystkie wyniki. Niestety, wynik toksoplazmy wyszedł mi na granicy 0,6 IGM i wychodzi, że gdzies złapałam toksoplazmozę, której w sierpniu nie było ;/ i nie wiem co teraz. Mam kota co prawda ale mój kot był badany, starałam sie uważac, jednak gdzies coś sie przypałętało... Niby wynik na granicy błedu bo w norma jest do 0,5 ale jednak. Pomóżcie

Hej. Dziewczyny mam juz wszystkie wyniki. Niestety, wynik toksoplazmy wyszedł mi na granicy 0,6 IGM i wychodzi, że gdzies złapałam toksoplazmozę, której w sierpniu nie było ;/ i nie wiem co teraz. Mam kota co prawda ale mój kot był badany, starałam sie uważac, jednak gdzies coś sie przypałętało... Niby wynik na granicy błedu bo w norma jest do 0,5 ale jednak. Pomóżcie
Kot jest jednym z ostatnich źródeł zakażenia.
Tokso można się zarazić pracując w ogrodzie, pijąc surowe mleko czy jedząc surowe mięso (np tatara).

O tych kotach jeszcze... żeby się zarazić, musiałby być nosicielem, a ty po sprzątaniu kuwety (ubrudzic sie kupą), nie umyłabyś rąk, tylko włożyła je do buzi. Także wiesz, naprawdę małe prawdopodobieństwo. Chyba że miałaś konakt z zarażonym kotem...

Kot jest jednym z ostatnich źródeł zakażenia.
Tokso można się zarazić pracując w ogrodzie, pijąc surowe mleko czy jedząc surowe mięso (np tatara).

O tych kotach jeszcze... żeby się zarazić, musiałby być nosicielem, a ty po sprzątaniu kuwety (ubrudzic sie kupą), nie umyłabyś rąk, tylko włożyła je do buzi. Także wiesz, naprawdę małe prawdopodobieństwo. Chyba że miałaś konakt z zarażonym kotem...

No właśnie robiliśmy mu badania zaraz po wakacjach bo często jeździliśmy do moich rodziców i tam sobie biegał po ogrodzie i jest zdrowy, mój jest kotem niewychodzącym. Co do sprzątania kuwety zawsze sprzątam ją łopatką i rękawicy, więc na bank nie z tego. z innym kotem nie miałam styczności. Boje się tylko, że może to przeszkodzić w procedurze. Ech...idę dzisiaj do lekarza rodzinnego na ekg bo musze zrobić i zapytam, może będzie miał jakiś pomysł.

Byłam u lekarza i zrobiłam jeszcze raz badanie na cito, okazało się , że pomyłka w laboratorium i nie mam toksoplazmozy nowy wynik to 0,02 :D ale mi ulżyło, czekam tylko na amh jeszcze i mam pełny pakiet badań. Zaczynamy na początku grudnia. Czekamy tylko na to amh bo od tego będzie zależało czy długi czy krótki protokół, jak długi to jeszcze w tym miesiącu leki na wyciszenie i później leki stymulacyjne w każdym bądź razie transfer zaraz przed świętami :) ależ jestem podekscytowana :)

Byłam u lekarza i zrobiłam jeszcze raz badanie na cito, okazało się , że pomyłka w laboratorium i nie mam toksoplazmozy nowy wynik to 0,02 :D ale mi ulżyło, czekam tylko na amh jeszcze i mam pełny pakiet badań. Zaczynamy na początku grudnia. Czekamy tylko na to amh bo od tego będzie zależało czy długi czy krótki protokół, jak długi to jeszcze w tym miesiącu leki na wyciszenie i później leki stymulacyjne w każdym bądź razie transfer zaraz przed świętami :) ależ jestem podekscytowana :)
O rety! Ale czad!!! Taka pomyłka???? Ale dobrze, że się wyjaśniło :)
To pewnie przeskoczysz na "kto po in vitro" bo tam dziewczyny mają mega więdzę na ten temat :) będę Ci kibicować :**

reklama
O rety! Ale czad!!! Taka pomyłka???? Ale dobrze, że się wyjaśniło :)
To pewnie przeskoczysz na "kto po in vitro" bo tam dziewczyny mają mega więdzę na ten temat :) będę Ci kibicować :**
Kochana tam też będę się udzielać ale o Was nie zapominam, jak mnie nie wygonicie to tutaj będę relacjonować wszystko na bieżąco jak Mariusz Max Kolonko z ameryki :D

Do góry