reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Joaszka...nie zakładaj, że po laparo nic się nie zmieni...
Bo nawet jak coś znajdą to otworzą sie nowe opcje na zaradzenie tym problemom.

Dziewczyny, zacznijcie myśleć pozytywnie.
A w wolnej chwili poczytajcie o "wampirach energetycznych" ;)
Laparoskopowe udrażnianie jest mało skuteczne.
Zostaje jeszcze dupne nasienie

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pokroja mnie,będę miesiąc obolala a ciąży i tak nie będzie.
Jak by się miało udać to by się udało. Jeden drożny więc powinno coś zaskoczyć jak owu była po drożnej stronie
Właśnie minął rok. Zaszły 2 koleżanki które razem ze mną zaczęły. Bez badan i latania po lekarzach...

Pokroja mnie,będę miesiąc obolala a ciąży i tak nie będzie.
Jak by się miało udać to by się udało. Jeden drożny więc powinno coś zaskoczyć jak owu była po drożnej stronie
Właśnie minął rok. Zaszły 2 koleżanki które razem ze mną zaczęły. Bez badan i latania po lekarzach...

Endometrioza zostaje. Jej nie rozpoznasz inaczej jak przez laparoskopie. Po usunieciu ognisk ma sie okolo pol roku kiedy mozna dosc latwo zajsc.
Ja bym poszla.
Sama to przeszłam i teraz przynajmniej wiem na czym stoje.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Endometrioza zostaje. Jej nie rozpoznasz inaczej jak przez laparoskopie. Po usunieciu ognisk ma sie okolo pol roku kiedy mozna dosc latwo zajsc.
Ja bym poszla.
Sama to przeszłam i teraz przynajmniej wiem na czym stoje.

Ale ja nie mam podejrzenia endometriozy.
Tylko niedrożny jajowód.
Oczywiście że możliwe jest że jakieś ogniska endo mogą być. Ale ich usunięcie nie zawsze przekłada się na ciążę. I w końcu i tak wraca...

Gdyby to było takie proste że każdy zachodzi po laparoskopii...jednym pomaga. Innym niestety nie...
To jest wszystko walka z wiatrakami...
Wyleczysz jedno,wychodzi drugie...

Kuźwa dziewczyny z takim myśleniem jak wasze to tylko siąść i pić . Zacznijcie wierzyć i mieć jakiś plan , poprostu zajmijcie się czymś poćwiczcie nawet w domu to przybywa endorfin . rozumie mam doła muszę się wyżalić no ale .... koniec tych smutnych myśli .
ja czekam na okres i jak będzie w niedzielę to będę mieć laparoskopie drugą czy się boję ? Tak to jednak operacja ale to jest po to aby być bliżej naszego upragnionego dzidziusia a po pierwszej laparoskopi nam się udało więc wierzę że i ta da efekt oczekiwany .

Gdyby to było takie proste że każdy zachodzi po laparoskopii...jednym pomaga. Innym niestety nie...

Joaszka ja jestem osoba ktorej laparo nie pomogla. Ale przynajmniej wiem ze mam endometrioze.
Nie rozumiem za bardzo Twojego podejscia. Wiem ze po wielu probach mozna byc zrezygnowanym. Ale trzeba walczyc dalej. Nie mozesz wszystkiego kwitowac ze ciazy i tak nie bedzie. Tak mozna mowic kiedy sie juz wszystkiego sprobowalo.

...gdyby każdy zakładał, że po laparoskopii i tak się nie uda...

Najpierw trzeba powiedzieć samemu sobie czy pragniesz dziecka na tyle że zrobisz wszystko by pomóc mu zamieszkać pod Twoim sercem...
Czy jesteś w stanie wykorzystać wszystkie możliwości...

Czy chcesz...ale liczysz, że sie może uda bez tych wszystkich wspomagaczy...

Bo to zasadnicza różnica. I uwierz mi, wiem co piszę, bo też już mam dziecko. Tylko, że ja mam zupełnie inne nastawienie.

@adunnnia90, pamiętam jak zaczynałaś na tym wątku :) trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!
I wiem, że choć decyzja o ivf nie była łatwa, to z perspektywy czasu - najlepsza jaką z emkiem podjęliście :)
Bardzo Wam kibicuje na wątku "kto po..." i "ciezaroweczki po...". Nie udzielam się tam, ale podczytuje :)
[emoji110] [emoji110] [emoji110]

Ostatnia edycja:
Joaszka ja jestem osoba ktorej laparo nie pomogla. Ale przynajmniej wiem ze mam endometrioze.
Nie rozumiem za bardzo Twojego podejscia. Wiem ze po wielu probach mozna byc zrezygnowanym. Ale trzeba walczyc dalej. Nie mozesz wszystkiego kwitowac ze ciazy i tak nie bedzie. Tak mozna mowic kiedy sie juz wszystkiego sprobowalo.

Bo mam już dość. Latam jak potłuczona po lekarzach i g...a inne papierosek,piwko lekarza na oczy nie widziały i jedno za drugim.
Nawet in vitro to tylko 30% szans...
Gdyby ktoś mi powiedział że to ma sens to bez wahania zrobiłabym to laparo.
A nawet lekarze są sceptyczni...

reklama
Mój jajowód się udrozni..i co? Zostaje nasienie. Próby poprawy były. Bez efektu
Więc po co mam się kroić?
To nie wyrwanie zęba tylko operacja...

Do góry