reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Jaka piękna O.O.!!!!! Ja też taką chcę!!!!

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Zdecydowanie będziesz miała taką podobną do siebie:)
A z ciekawości (i tak, wiem że najważniejsze to w ogóle mieć i zdrowe, ale...) jaką płeć dzieci sobie wyobrażacie? Bardziej widzicie się z synkiem czy córką? Ot tak, żeby sobie zwizualizować brzdace wszystkich i zobaczyć czy się sprawdzi:)

Mi marzy się córeczka, Aniołek w niebie to synek Natan. Mąż chciałby chłopca :-) dziewczynka to byłaby Sara lub Maria, dla chłopców pomysłu brak.

Vadera !! O mateńko! Jaka śliczna śmieszka!

Co do płci dziecka, ja zawsze chciałam mieć pierwszego syna, ale teraz to jest mi obojętne. Mam piękne imię dla dziewczynki moim zdaniem i chciałabym taką dziewuszkę trzymać i caaaałować ! :D

Dzidzia po IUI i IVF?
A czy to prawda że po IVF dzieci rodzą się przed terminem?

O tak. Róż aż bije po oczach bo wszyscy chyba (poza mamą i tatą) uważają, że dziewczę musi być różowe. Dla kontrastu ubrana w niebieskości przez tatę:)
Piękna!!! [emoji7]
A co do Twojego pytania to ja sobie wyobrazam synusia mamusi [emoji12]
Ale najważniejsze zeby bylo zdrowe. Od wczoraj stymulacja zastrzyki robi mi M [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Vadera !! O mateńko! Jaka śliczna śmieszka!

Co do płci dziecka, ja zawsze chciałam mieć pierwszego syna, ale teraz to jest mi obojętne. Mam piękne imię dla dziewczynki moim zdaniem i chciałabym taką dziewuszkę trzymać i caaaałować ! :D

Dzidzia po IUI i IVF?
A czy to prawda że po IVF dzieci rodzą się przed terminem?

Nie to nieprawda. Nie ma żadnych "dzieci po IVF robią tak...". Ciąża to ciąża a poród to poród nie ma żadnej różnicy czy do zapłodnienia doszło poprzez sex, iui czy ivf. Moja się spóźniła ponad tydzień :)

Dziewczyny, czy któraś z Was miała plamienie/krwawienie po inseminacji? U mnie już 6 dzień plamienia, czasem nawet krwawienia. Nie jest tego dużo, wkładki higieniczne wystarczają, ale martwię się, że tak to się przedłuża. Biorę Duphaston 2x1 od 15 dnia cyklu.

reklama
Ludek a dostałas cos na pekniecie?
Ja nie bo po ovi zrobiły mi sie torbiele.
I monitoringu moja nie zalecała wiec nawet nie wiem czy pecherzyk pekl,a nic nie czułam -zadnego bólu.. Jak u Ciebie?

Tak, zawsze 32-33 godziny przed IUI dostaję zastrzyk ovitrelli. Monitoring po miałam tylko po pierwszej IUI żeby zobaczyć czy pękło i czy nie ma torbieli. Wszystko było w porządku i więcej nie było sprawdzane. Ja owulacji zazwyczaj nie czuję, ale monitoring robiony jeszcze w naturalnych cyklach zawsze potwierdzał owulację i pękniecie pęcherzyków.

Do góry