reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Jaka piękna O.O.!!!!! Ja też taką chcę!!!!

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Zdecydowanie będziesz miała taką podobną do siebie:)
A z ciekawości (i tak, wiem że najważniejsze to w ogóle mieć i zdrowe, ale...) jaką płeć dzieci sobie wyobrażacie? Bardziej widzicie się z synkiem czy córką? Ot tak, żeby sobie zwizualizować brzdace wszystkich i zobaczyć czy się sprawdzi:)

Mi marzy się córeczka, Aniołek w niebie to synek Natan. Mąż chciałby chłopca :-) dziewczynka to byłaby Sara lub Maria, dla chłopców pomysłu brak.

Vadera !! O mateńko! Jaka śliczna śmieszka!

Co do płci dziecka, ja zawsze chciałam mieć pierwszego syna, ale teraz to jest mi obojętne. Mam piękne imię dla dziewczynki moim zdaniem i chciałabym taką dziewuszkę trzymać i caaaałować ! :D

Dzidzia po IUI i IVF?
A czy to prawda że po IVF dzieci rodzą się przed terminem?

O tak. Róż aż bije po oczach bo wszyscy chyba (poza mamą i tatą) uważają, że dziewczę musi być różowe. Dla kontrastu ubrana w niebieskości przez tatę:)
Piękna!!! [emoji7]
A co do Twojego pytania to ja sobie wyobrazam synusia mamusi [emoji12]
Ale najważniejsze zeby bylo zdrowe. Od wczoraj stymulacja zastrzyki robi mi M [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Vadera !! O mateńko! Jaka śliczna śmieszka!

Co do płci dziecka, ja zawsze chciałam mieć pierwszego syna, ale teraz to jest mi obojętne. Mam piękne imię dla dziewczynki moim zdaniem i chciałabym taką dziewuszkę trzymać i caaaałować ! :D

Dzidzia po IUI i IVF?
A czy to prawda że po IVF dzieci rodzą się przed terminem?

Nie to nieprawda. Nie ma żadnych "dzieci po IVF robią tak...". Ciąża to ciąża a poród to poród nie ma żadnej różnicy czy do zapłodnienia doszło poprzez sex, iui czy ivf. Moja się spóźniła ponad tydzień :)

Dziewczyny, czy któraś z Was miała plamienie/krwawienie po inseminacji? U mnie już 6 dzień plamienia, czasem nawet krwawienia. Nie jest tego dużo, wkładki higieniczne wystarczają, ale martwię się, że tak to się przedłuża. Biorę Duphaston 2x1 od 15 dnia cyklu.

reklama
Ludek a dostałas cos na pekniecie?
Ja nie bo po ovi zrobiły mi sie torbiele.
I monitoringu moja nie zalecała wiec nawet nie wiem czy pecherzyk pekl,a nic nie czułam -zadnego bólu.. Jak u Ciebie?

Tak, zawsze 32-33 godziny przed IUI dostaję zastrzyk ovitrelli. Monitoring po miałam tylko po pierwszej IUI żeby zobaczyć czy pękło i czy nie ma torbieli. Wszystko było w porządku i więcej nie było sprawdzane. Ja owulacji zazwyczaj nie czuję, ale monitoring robiony jeszcze w naturalnych cyklach zawsze potwierdzał owulację i pękniecie pęcherzyków.

Do góry