reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny od AID, pamiętajcie że przed wyborem musicie pytać o motorykę = ruchliwość. Ona ma bardzo duże znaczenie, nie przyjmujcie piątek, a nawet dziesiątek. Bardzo mało ruchliwe plemniory raczej nie przyniosą sukcesu.
Ja przy stymulacjach nie dostaję dodatkowych kg, no ale ja tylko na clo byłam + raz ovitrelle.
Nam Tylko podali ilość w milionach jeśli chodzi o nasienie a o resztę nawet nie pytałam. Pierwszy raz 50 mln i się nie udało drugi raz 30 i była udana. Ale to napewno zależało od momentu owulacji bo jadąc do kliniki czułam owulacje ( ból jajników zaczął się w nocy i trwał do samego zabiegu) czułam że się uda że to dobry moment. Niestety nie skończyło się happy endem :(

reklama
Do dr gizlera. Ale my narazie jeszcze Aid a jak się nie uda zajsc w normalna ciaze to zrobimy rok przerwy i rozważamy invitro. Nam udala się druga inseminacja ale ciąża poza macica. Lekarz napewno kompetentny ale mało tłumaczy i na pytania odpowiada dosyć zbywajaco

Ja tylko ze sprostowaniem: IVF prowadzi do NORMALNEJ ciąży. Pomoc techniczna jest tylko w procesie zajścia. Potem rozwija się ona jak każda inna. Tak samo zresztą jak przy IUI, tyle, że ta pomoc jest silniejsza.

Ludek a dostałas cos na pekniecie?
Ja nie bo po ovi zrobiły mi sie torbiele.
I monitoringu moja nie zalecała wiec nawet nie wiem czy pecherzyk pekl,a nic nie czułam -zadnego bólu.. Jak u Ciebie?

Dziewczyny czy miałyście tak żeby w 8 dniu cyklu mieć krwawienie po zażyciu antykoncepcji. Wczoraj czyli w 7 dniu cyklu lekarz przepisał mi regulon i kazał już wczoraj zażyć. Tak tez zrobiłam i dzisiaj pobolewa mnie podbrzusze i krwawię, plamie. Ale jest w tym tez żywa krew. Myślicie ze dzwonić do lekarza w tej sprawie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy miałyście tak żeby w 8 dniu cyklu mieć krwawienie po zażyciu antykoncepcji. Wczoraj czyli w 7 dniu cyklu lekarz przepisał mi regulon i kazał już wczoraj zażyć. Tak tez zrobiłam i dzisiaj pobolewa mnie podbrzusze i krwawię, plamie. Ale jest w tym tez żywa krew. Myślicie ze dzwonić do lekarza w tej sprawie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ja podczas antyków miałam plamienie cały miesiac..

Ja tylko ze sprostowaniem: IVF prowadzi do NORMALNEJ ciąży. Pomoc techniczna jest tylko w procesie zajścia. Potem rozwija się ona jak każda inna. Tak samo zresztą jak przy IUI, tyle, że ta pomoc jest silniejsza.
Chodziło mi o normalną w sensie nie pozamaciczna i tylko w moim przypadku

Ostatnia edycja:
O tak. Róż aż bije po oczach bo wszyscy chyba (poza mamą i tatą) uważają, że dziewczę musi być różowe. Dla kontrastu ubrana w niebieskości przez tatę:)

Załączniki

• smile.jpg
    smile.jpg
    202,3 KB · Wyświetleń: 121
reklama
Do góry