reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Czyli kobitka z recepcji świadomie mnie zniechęciła, pewnie że zapytam lekarza...Juz bym chciała wizytę to kurde muszę czekać na @, a tu ani śladu ani słychu
Ja, gdy nie moge się doczekać okresu to biore bardzo ciepłą kąpiel, a potem przytulanki z mężem [emoji12] zazwyczaj pomaga [emoji1]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emilianka znając gamete, to pewnie pójdziesz krótkim protokołem z gonalem chyba że będzie długi protokół z gonapeptylem i menopurem albo nowe odkrycie i elonve dostaniesz :) gonal ok 1600 zł z refundacją , chyba że coś innego dostaniesz . Reszta leków jest tańsza :) po transferze leki ( luteina, prolutex, acard , femibion, estrofem i encorton) na ok 2 tyg będą kosztować ok 600 zl

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Leki do in vitro sa refundowane a do iui nie. Ja mialam 31 lat i tez roku sie nie leczylam. 3 razy można miec leki refundowane...nie daj sie nikomu zbyc. Ja zaplacilam 1000zl a bez refundacji placilabym 3500zl wiec warto nie odpuszczac lekarzowi
Masz racje, mi lekarz powiedział to samo. Refundacja jest tylko 3 razy i nie ma sensu jej marnowac na iui bo do in vitro duzo więcej sie tego bierze.

Dziewczynki ja po wizycie. Iui nie byloboza wcześnie. Stymulacja Lamettą opóźniła owulacje. U mnie teraz monitoring w sobote - Jolancik wpisz mnie proszę i w sobote ustalimy termin IUI.
Mam 4 pecherzyki po lamecie - zawsze mialam 1. jeden jest mały a najwiekszy miał 10 mm.

reklama
Właśnie wróciłam z monitoringu endometrium w poniedziałek miało 6,9mm dzisiaj 7,4 mm , niestety nadal brak pęcherzyka narazie jest kilka małych, lekarz stwiedził że wygląda na to że coś chce sie utworzyć mam jechać w poniedziałek na kolejny monitoring. Ale nadziei już nie mam zawsze miałam owulacje 13 dnc w poniedziałek będzie 18dc myślę że nic z tego nie będzie. Jeśli w poniedziałek okaże się że nic nie urosło mam dwie opcje do wyboru kolejny cykl stymulowany lub 2 msc przerwy od IUI :( nie wiem co mam robić chyba spróbuje podejść jeszcze do IUI na cyklu stymulowanym.

Do góry