ja mam 0,9 amh ale wiem ze w tym wieku ( rocznik 79 ) to juźwa szybko poleci w dół!Jak przystępowałam do programu miałam już amh 0,6. Niby jeszcze nie tragedia ale tragedii blisko. Jasne, że licz! W końcu po to je robisz aby się udały)))
reklama
cikulinka
Fanka BB :)
liczba 45mln/ml szybki ruch 40% wolny 5 brak 50 niepostępowy w miejscu 5 ocena prawidłowe 55% nieprawidłowe 45 no i objetość 3 a norma od 2 no i lepkość zwiększona a jak u was?Kochana a powiedz mi jakie Twój M ma wyniki ??? ale po tym badaniu mozna normalnie sie starac ? Ty miałas wyniki odrazu ? ja jak dobrze pójdzie ide w czwartek .... Najwazniejsze ze drożne
vadera
Vadera no właśnie nie wiem bo w necie piszą, że te badania genetyczne robi się raz na całe życie. Więc nie widzę przeszkód czemu mielibyśmy teraz tego nie zrobić, pomału... rozkładając sobie koszty. Kariotyp i co to jest etc... ?? Znalazłam coś takiego jak AZF, CFTR coś jeszcze? Jak M wróci z pracy to sprawdzimy badania, bo już tyle ich było, że tak na dobrą sprawę nie wiem czy ich już nie robił przynajmniej on bo ja na pewno nie.
Chodziło mi o to, że jak wam się uda iui to nie będą wam potrzebne Z tym raz w życiu to prawda, w końcu genetycznie się nie zmieniamy Ale jak poważnie myślicie o ivf to moim zdaniem warto. Skoro już się wydaje kupę kasy na stworzenie pozaustrojowe tego małego człowieka to warto wiedzieć czy na coś konkretnego powinniśmy uważać. Myśmy się nie zdecydowali bo nasze badania genetyczne z obu stron były prawie idealne (więc chociaż tu postanowiliśmy oszczędzić , żeby nie skłamać) ale przed transferem zarodków jest też możliwe zbadanie ich pod kątem genetycznym. To w razie właśnie jakby wyszły jakieś nieprawidłowości, żeby się nie martwić, że dziecko odziedziczy.
Co do rozkładania kosztów to jasne, że tak. Myśmy też te badania przed sobie rozkładali. Zaczęlismy w grudniu 2015 a transfer mieliśmy w kwietniu.
cikulinka
tak odrazu wszsytko pokazane i wyjasniane w trakcie jak i po poraz kolejny nie masz się czego baćKochana a powiedz mi jakie Twój M ma wyniki ??? ale po tym badaniu mozna normalnie sie starac ? Ty miałas wyniki odrazu ? ja jak dobrze pójdzie ide w czwartek .... Najwazniejsze ze drożne
vadera
ja mam 0,9 amh ale wiem ze w tym wieku ( rocznik 79 ) to juźwa szybko poleci w dół!
Moj Ty roczniku:-) Wcale nic Ci polecieć nie musi nie kuś. A 0,9 to przecież dobry wynik
bertha
wow, super wyniki...liczba 45mln/ml szybki ruch 40% wolny 5 brak 50 niepostępowy w miejscu 5 ocena prawidłowe 55% nieprawidłowe 45 no i objetość 3 a norma od 2 no i lepkość zwiększona a jak u was?
u nas:
- ruch A+B: 6%, gdzie norma >40%
- prawidlowa budowa: 8%
- zywe 25% ( normy nie pamietam, ale chyba cos >50%?)
- i zwiekszona lepkosc i agregacja.
No już troszkę obniżonyMoj Ty roczniku:-) Wcale nic Ci polecieć nie musi nie kuś. A 0,9 to przecież dobry wynik
u nass to obecenie wygląda tak : liczba plemników w 1ml / 64 mln, w ejakulacie 192. ml, plemniki żywe 66%, plemniki o szybkim ruchu 22%,plemniki o wolnym 9%, tylko nie robiliśmy z morfologia... następna zrobimy.... noo ii teraz było upłunnienie mechaniczne ale wcześniej było samoistne...objętośc tez ma 3,
podaje właśnie flegamine... i bierze FertilMan ....
podaje właśnie flegamine... i bierze FertilMan ....
cikulinka
podbudowałaś mine tym na polepszenie bierze androvidplus ibromergon a i tak 3 iui były nieudane w tym miesiącu raczej mi doktor nie pozwoli podejść .... a tu jeszcze się dowiedziałam ze moja młodsza siostra to już w marcu rodzi i to 3 dziecko a starsza urodziła w pażdzierniku a co najgorsze znajoma pojechała do zakopanego i na zlość swojemu męzowi zaszła w ciąże z kimś.nieznajomym ...normalnie poprostu szok i szkoda słówwow, super wyniki...
u nas:
- ruch A+B: 6%, gdzie norma >40%
- prawidlowa budowa: 8%
- zywe 25% ( normy nie pamietam, ale chyba cos >50%?)
- i zwiekszona lepkosc i agregacja.
reklama
podbudowałaś mine tym na polepszenie bierze androvidplus ibromergon a i tak 3 iui były nieudane w tym miesiącu raczej mi doktor nie pozwoli podejść .... a tu jeszcze się dowiedziałam ze moja młodsza siostra to już w marcu rodzi i to 3 dziecko a starsza urodziła w pażdzierniku a co najgorsze znajoma pojechała do zakopanego i na zlość swojemu męzowi zaszła w ciąże z kimś.nieznajomym ...normalnie poprostu szok i szkoda słów
Wiem co czujesz .... u mnie w 2016 r. wokół mnie chyba z 10 osób zaszło w ciąże ....bratowa ( 3 msc starań ) a szwagierka za pierwszym razem .... 3 bardzo dobre kolezanki .kierowniczka itd..... więc dla mnie tamten rok był okropny....;/;/;/ mam nadzieje ze ten 2017 będzie NASZ dziewczyny mój M przyjmuje jeszcze euthrox bo ma tarczyce i wyniki mu sie polepszyły ładnie ..zobaczymy za 2 msc... jakie będą
Podziel się: