reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Nouv szkoda pieniędzy jesli mielibyście robić tylko ze względy na ivf teraz. A chodziło mi własnie o kariotypy etc...

reklama
Kath to super!!! Gratuluje córci też kiedyś marzyłam o dziewczynce, ale teraz to już marzę tylko o pozytywnej becie... :( w każdym razie trzymam kciuki za Was!! A jak tam mąż? A teście w końcu zmądrzeli? O Czechach to jest tak, że słyszałam że dużo osób tam jeździ bo właśnie nie ma takich durnych przepisów jak u nas. Boję się jednego, o czym czytałam w jakimś artykule że po ivf mogę mieć problemy w pl z prowadzeniem ciąży bo że nie wszyscy nasi lekarze są chętni kontynuować czeskie dzieło... w każdym razie będe wdzięczna za wszystkie rady dotyczące m.in. badań jakie trzeba mieć przed in vitro zwłaszcza tych, które są bezterminowe. Bo mamy rok na to żeby ewentualnie coś zrobić i nie kumulować kosztów...

Anett t musicie nad tym z lekarzm usiąść. Czy ICSI czy IMSI też musicie zadecydować z lekarzem. Z tego co masz na liście my nie mieliśmy tylko transferu mrożonego zarodka (ani mrożenia bo nie było co) oraz uszkadzania endometrium (choć nie wiem czy bym się też nie zdecydowała). Tak braliśmy wsio, wspomaganie wyklucia, embryoglue, Znieczulenie to rozumiem, że do pickup nie do transferu:) Brałam ogólne, na śpiocha, ale to znów może być indywidualna sprawa.
dzięki Kochana na razie tak podpytuję bo licze po cichu ze ktoras iui sie uda.. :)

Jak przystępowałam do programu miałam już amh 0,6. Niby jeszcze nie tragedia ale tragedii blisko. Jasne, że licz! W końcu po to je robisz aby się udały:))))

Kath to super!!! Gratuluje córci też kiedyś marzyłam o dziewczynce, ale teraz to już marzę tylko o pozytywnej becie... :( w każdym razie trzymam kciuki za Was!! A jak tam mąż? A teście w końcu zmądrzeli? O Czechach to jest tak, że słyszałam że dużo osób tam jeździ bo właśnie nie ma takich durnych przepisów jak u nas. Boję się jednego, o czym czytałam w jakimś artykule że po ivf mogę mieć problemy w pl z prowadzeniem ciąży bo że nie wszyscy nasi lekarze są chętni kontynuować czeskie dzieło... w każdym razie będe wdzięczna za wszystkie rady dotyczące m.in. badań jakie trzeba mieć przed in vitro zwłaszcza tych, które są bezterminowe. Bo mamy rok na to żeby ewentualnie coś zrobić i nie kumulować kosztów...
Maz wrocil z kosowa i jest przeszczesliwi...tescie...szkoda gadac...nie robia mi przykrosci ale milosci miedzy nami nie ma. Ja do in vitro kariotypow nie mialam. Badania sa wazne gora 6miesiecy. Mialam zrobic m.in. hiv cytomegalie toxoplazmoze kile rozyczke cytologie grupe krwi...

Vadera no właśnie nie wiem bo w necie piszą, że te badania genetyczne robi się raz na całe życie. Więc nie widzę przeszkód czemu mielibyśmy teraz tego nie zrobić, pomału... rozkładając sobie koszty. Kariotyp i co to jest etc... ?? Znalazłam coś takiego jak AZF, CFTR coś jeszcze? Jak M wróci z pracy to sprawdzimy badania, bo już tyle ich było, że tak na dobrą sprawę nie wiem czy ich już nie robił przynajmniej on bo ja na pewno nie.

super.. najważniesze że są drożne ....;) wszystko da sie przetrzymac.... :)
no i dr. powiedziała mi żę liczy ze po badaniu sie uda bo zazwyczaj po nim dziewczyny szybciej zachodzą:) no i jeszcze że może w tym cyklu będzie trzeba odpuścić bo ona poprzez badanie naruszyła endometrium i mogę mieć plamienia...ale to jeszcze się zobaczy w sobote na ocenie owulacji czy bedzie to iui powiedziała ze na upartego by mogło być ale to na bardzo upartego....i podejrzewa ze nasienie jeste za słabe pomimo ze badanie nasienia wyszło lepiej....kórcze tak bym chciała zeby zrobić jej i oczywiście nam niespodziankę i żeby naturals wyszedł

no i dr. powiedziała mi żę liczy ze po badaniu sie uda bo zazwyczaj po nim dziewczyny szybciej zachodzą:) no i jeszcze że może w tym cyklu będzie trzeba odpuścić bo ona poprzez badanie naruszyła endometrium i mogę mieć plamienia...ale to jeszcze się zobaczy w sobote na ocenie owulacji czy bedzie to iui powiedziała ze na upartego by mogło być ale to na bardzo upartego....i podejrzewa ze nasienie jeste za słabe pomimo ze badanie nasienia wyszło lepiej....kórcze tak bym chciała zeby zrobić jej i oczywiście nam niespodziankę i żeby naturals wyszedł
Trzymam kciuki [emoji4] &&

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochana a powiedz mi jakie Twój M ma wyniki ??? ale po tym badaniu mozna normalnie sie starac ? Ty miałas wyniki odrazu ? ja jak dobrze pójdzie ide w czwartek .... Najwazniejsze ze drożne :)

Do góry