reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Marzen, strasznie mi przykro.

Magda, ja w ciąży nie miałam żadnych dolegliwości. Ale niektóre kobiety potrafią mieć nawet krwawienie w terminie @ przez kilka miesięcy ciąży.

A odnośnie problemów par. My nikomu nie mówiliśmy o problemach, nawet rodzicom. U mnie na pierwszy rzut (podstawowe badania) oka było ok. A moj m miał wyniki poniżej normy. Dlatego, z jednej strony jego pocieszałam i zawsze mówiłam, że to nasz wspólny problem, a z drugiej strony, nikomu nie mówiłam, bo wiedziałam, że on się źle z tym czuje. Dlatego też uważam, że to wspólny problem a nie pojedynczej osoby.

reklama
Marzeń przykro mi :(
Lumio nie miałam jak odpisać,teraz już nie pamietam jakie badania robiłam i wsztstkie wyniki sa u gina i to było przed pierwsza iui wiec nie jestem w stanie Ci napisać jakie to były :( ale zobacze w moim labo jak to cenowo wyglada i zrobie jeszcze raz :)
No te badania do najtanszych nie naleza :-\ ja za same mutacje placilam 450zl. Toczen, zespol antyfosfolipidowy i przeciwciala ana tez pewnie do tanich nie naleza. Ja bym poprosila gina, albo jedz tam do poradni i przegladnij jakie mialas badania. Warto, warto. Mnie wyszly np. Mutacje i ana i juz wiem, ze moje ciaze moga si d udac wylacznie na zestawie lekow, o ktorym wczesniej pisalAm. I oby tak bylo, bo sa jeszcze wlewy i szczepienia, ale mam ogromna nadzieje, ze jednak do tego nie dojdzie ;-)
Wiesz jezeli poznasz przeciwnika latwiej jest z nim waLczyc ;-)

Lumio w domu znalazłam:
Anty HCV przeciwciała,HBS AG-antygen,toxoplazmoza igg+igm,
TSH 3 generacji,wirus różyczki igg+igm,cytomegalowirus igg+igm,ft3,ft4,fsh,lh,amh,
Takie mam w domu :O czy to któreś co Ty podałaś?

Lumio w domu znalazłam:
Anty HCV przeciwciała,HBS AG-antygen,toxoplazmoza igg+igm,
TSH 3 generacji,wirus różyczki igg+igm,cytomegalowirus igg+igm,ft3,ft4,fsh,lh,amh,
Takie mam w domu :O czy to któreś co Ty podałaś?

Beti to sa podstawowe badania, ktore pewnie wiekszosc z nas przeszla.
Te o ktorych pisze to z zakresu immunologii i genetyki.
Jesli masz udokumentowane dwa poronienia to Ci sie naleza na nfz.

Ja tak mialam, aczkolwiek z uwagi na czas oczekiwania zrobilam niektore na wlasna reke.
Te o ktorych pisalam czyli toczen, zespol, ana, mthfr, sa jakby "podstawowymi" tylko z wyzszego poziomu wtajemniczenia ;-)
Dlatego tak Ci susze glowe o nie, albo o wlaczenie lekow, bo sa to rzeczy na ktore jest lekarstwo. Ogolnie wlasnie sprowadza sie to do brania encortonu, heparyny i acardu.
Doris nie robila tych wszystkich badan ale wlaczyla leki.
Beti naprawde warto je zrobic, albo wlaczyc leki ;-)!!!
Jak co sluze pomoca czy na priv, czy tez telefonicznie :-*

reklama
Beti sorki że się wtrącę, ale Lumia ma rację. ja zrobiłam te badania kiedy postanowiłam zmienić klinikę i kiedy poszłam do tej nowej to lekarz na pierwszej wizycie mnie o nie zapytał u mnie akurat wszystkie wyszły ok. fakt że kosztują sporo kasy.
te co ty zrobiłaś to są badania wirusowe, które robi każda kobieta w ciąży (my przed zabiegami) a ważne są niektóre 3 mce niektóre 6. ja robiłam w listopadzie i w zeszłym tygodniu musiałam powtórzyć

Do góry