reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Marzen, strasznie mi przykro.

Magda, ja w ciąży nie miałam żadnych dolegliwości. Ale niektóre kobiety potrafią mieć nawet krwawienie w terminie @ przez kilka miesięcy ciąży.

A odnośnie problemów par. My nikomu nie mówiliśmy o problemach, nawet rodzicom. U mnie na pierwszy rzut (podstawowe badania) oka było ok. A moj m miał wyniki poniżej normy. Dlatego, z jednej strony jego pocieszałam i zawsze mówiłam, że to nasz wspólny problem, a z drugiej strony, nikomu nie mówiłam, bo wiedziałam, że on się źle z tym czuje. Dlatego też uważam, że to wspólny problem a nie pojedynczej osoby.

reklama
Marzeń przykro mi :(
Lumio nie miałam jak odpisać,teraz już nie pamietam jakie badania robiłam i wsztstkie wyniki sa u gina i to było przed pierwsza iui wiec nie jestem w stanie Ci napisać jakie to były :( ale zobacze w moim labo jak to cenowo wyglada i zrobie jeszcze raz :)
No te badania do najtanszych nie naleza :-\ ja za same mutacje placilam 450zl. Toczen, zespol antyfosfolipidowy i przeciwciala ana tez pewnie do tanich nie naleza. Ja bym poprosila gina, albo jedz tam do poradni i przegladnij jakie mialas badania. Warto, warto. Mnie wyszly np. Mutacje i ana i juz wiem, ze moje ciaze moga si d udac wylacznie na zestawie lekow, o ktorym wczesniej pisalAm. I oby tak bylo, bo sa jeszcze wlewy i szczepienia, ale mam ogromna nadzieje, ze jednak do tego nie dojdzie ;-)
Wiesz jezeli poznasz przeciwnika latwiej jest z nim waLczyc ;-)

Lumio w domu znalazłam:
Anty HCV przeciwciała,HBS AG-antygen,toxoplazmoza igg+igm,
TSH 3 generacji,wirus różyczki igg+igm,cytomegalowirus igg+igm,ft3,ft4,fsh,lh,amh,
Takie mam w domu :O czy to któreś co Ty podałaś?

Lumio w domu znalazłam:
Anty HCV przeciwciała,HBS AG-antygen,toxoplazmoza igg+igm,
TSH 3 generacji,wirus różyczki igg+igm,cytomegalowirus igg+igm,ft3,ft4,fsh,lh,amh,
Takie mam w domu :O czy to któreś co Ty podałaś?

Beti to sa podstawowe badania, ktore pewnie wiekszosc z nas przeszla.
Te o ktorych pisze to z zakresu immunologii i genetyki.
Jesli masz udokumentowane dwa poronienia to Ci sie naleza na nfz.

Ja tak mialam, aczkolwiek z uwagi na czas oczekiwania zrobilam niektore na wlasna reke.
Te o ktorych pisalam czyli toczen, zespol, ana, mthfr, sa jakby "podstawowymi" tylko z wyzszego poziomu wtajemniczenia ;-)
Dlatego tak Ci susze glowe o nie, albo o wlaczenie lekow, bo sa to rzeczy na ktore jest lekarstwo. Ogolnie wlasnie sprowadza sie to do brania encortonu, heparyny i acardu.
Doris nie robila tych wszystkich badan ale wlaczyla leki.
Beti naprawde warto je zrobic, albo wlaczyc leki ;-)!!!
Jak co sluze pomoca czy na priv, czy tez telefonicznie :-*

reklama
Beti sorki że się wtrącę, ale Lumia ma rację. ja zrobiłam te badania kiedy postanowiłam zmienić klinikę i kiedy poszłam do tej nowej to lekarz na pierwszej wizycie mnie o nie zapytał u mnie akurat wszystkie wyszły ok. fakt że kosztują sporo kasy.
te co ty zrobiłaś to są badania wirusowe, które robi każda kobieta w ciąży (my przed zabiegami) a ważne są niektóre 3 mce niektóre 6. ja robiłam w listopadzie i w zeszłym tygodniu musiałam powtórzyć

Do góry