reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
dziewczyny muszę się przyznać mam mega doła, kurde nie wiem czy to ma sens, znowu tyle emocji , czasu, o kasie nie wspomnę. może lepiej sobie odpuścić. cholera sama nie wiem mam jeszcze kilkanaście dni na podjęcie decyzji. może poniedziałkowa wizyta pomoże mi zadecydować.
kurde jeszcze z tego OA nie dzownią... ehh...

Magda a jak nie sprobojecie to będziecie tego żałować, że była jakaś możliwość a Wy odpusciliscie. Rozumiem ze to nowe nadzieję, emocje, dużo kasy ale jest jakiś procent szansy ze się uda. Musicie to na spokojnie przemyśleć. A nie chcesz sama do Nich przedzwonic i się przypomnieć?

Magda no wlasnie tak mi sie wydawalo ze wszystko odwoluja:-( normalnie tak mi zal tych dziewczyn co mialy miec teraz zabiegi:-(

A Ty sie kochana nie denerwuj! Popatrz jak lekarz do Was podszedl i sam powiedzial ze byliscie prowadzeni jak we mgle wiec moze to bedzie prostsze niz sie wydawalo a przedtem tylko bladziliscie.. a z oa zadzwonia jak bedziesz w ciazy zobaczysz i bedziecie mieli parke:-) albo trojke:-D

M26 wiem, że będziemy żałować jeśli nie spróbujemy, a włąściwie ja, bo M nie chciała tego podejścia już bo on się o mnie boli, ale wspiera mnie. on już się pogodził z adopcją.
a do OA postanowiłam napisać do babeczki u której byliśmy na pierwszym spotkaniu. zobaczymy co napisze

kredko ja jak tego słuchałam to mnie serce bolało. boszsz co muszą czuć ludzie... ehh...
chciałabym żeby twoje słowa się spełniły

Madzia
Nie wycofuj się. Wiem, że wiele Was to kosztuje, ale tak jak pisze M26, musicie mieć swiadomość,że zrobiliście wszystko! To ważne!
Wierzę w Was:) , a z tym info do OA super decyzja:)
A podchodzicie do rządowego?

co do tych "wyczynów" rządu....To jak Pisiorki tak na PO nadawali, że niby nie słuchaja społeczeństwa, to liczę na to, że jak będą dalej brnąć w ten poj@!$#y pomysł, to ludzie zbiorą podpisy i rządzący w odróżnieniu od PO wspaniałomyślnie wysłuchają głosu ludu:p
(prepraszam, że tak ironicznie ale to jest przerażające, że mamyXXI wiek, a czuję sie jakbym się do średniowiecza cofnęła:wściekła/y:)

Beti
a Ciebie już nawiedziła jaśnie panna @?:)
Ja też brałam clo 1x dziennie :) przy tej dawce za każdym razem wychodowałam 1 lub dwa pęcherze:)
Kciuki zaciskam:)

Lumia ,co Ty nawet nie zamierza chyba przyjść,choć.......... jeden pryszcz mi na gębie wyskoczył :-D może to jest zapowiedz @ :-D:-D:-D mam nadzieję że to clo nie narobi mi szkód :no: o ile w ogóle zacznę coś działac bo szanownej zdziry nie widać :crazy: ale to i tak dopiero cykl, który będzie po ślubie :tak:

Magdo, doskonale Cię rozumiem z tymi emocjami. człowiek czeka na działąnie, a jak już ma możliwość, to zaczyna się bać, analizować i po ludzku obawia się najgorszego. a ze ma się za sobą złe doświadczenia i pamięta się jeszcze gorycz porażki, złamane serce i wylane łzy, to cżłowiekowi ciężko. czas pokaże, czy to dobre decyzje.

dziewczyny, co do odwołanych transferów, to kliniki wiedziały o tym od dawna i tylko od ich uczciwości zależało, czy powiedzieli o tym pacjentkom czy nie. bardzo współczuję parom, które miały mieć transfery na dniach i teraz dowiedziały się, że nic z tego. bardzo. bo tej kołomyi myśli przed, nie da się opanować. zarzuty mozna miec do organizacji pracy kliniki.
ja o tym, że w pierwszych dwóch tygodniach listopada nie bedą wykonywać transferów, punkcji itd dowiedziałam się w swojej klinice we wrześniu i już o tym tu pisałam. z tego też względu nie mogę podchodzić do crio teraz, ale w grudniu. kliniki muszą zdobyć certyfikaty. muszą złożyć wnioski i zaczekać na zatwierdzenie.
i wydaje mi się, że media mylą dwie rzeczy. kliniki nie wykonują crio, bo czekają na zgodę, ale procedur nowych nie zaczynają z tego względu, że pokonczyły się pieniądze przewidzaine na ten okres, a nowe transze będą w styczniu. jedno zatem z drugim tak do konca w parze nie idzie.

reklama
Anika napisala juz chyba wszystko o aktualnej sytuacji w klinikach. Jestem na bieżąco i sygnaly o odroczonych transferach dziewczyny mialy juz dawno... nie chce mi sie wierzyc, ze jakies kliniki mogly tak postąpić :| a media oczywiście wszystko tez rozdmuchaja.. jak to media:/ teraz nagonka na po

Magda kibicuje Ci calym sercem. I wiem ze teraz nie zrezygnujesz. Jest strach, jest panika bo to juz za rogiem, ale nie piddasz się teraz. Zbyt dlugo o tym myslalas i czekałas na to podejście. Jesteście pogodzeni z oa i to jest duzy plus dla Waszych glow. Podejdziecie do tej proby na innym poziomie. I w końcu z jakimś planem. Nie powiem... nadzieje mam wielkie.

Wiecie co... nie chce zadnej z Was przykrosci robić. Wrocilam właśnie ze szkoly rodzenia. I... nie wiem jak to dalej bedzie, ale poki co to czuje ze wszystko wiem. Mity, kity i inne takie... badania, leki, plamienia, cuda itp itd... tyle juz siedze na tym forum, ze niezly kurs rodzenia przechodzi sie podczas samych staran:) niby jestem najmlodsza z calej grupy, a nie bylo zadnej rzeczy, ktora by mnie zaskoczyla.. nawet jako jedyna szpital wybralam inny niz wszystkie .. i jak sie okazało, wg rankingu ktory ostatecznie sporzadzilysmy najlepszy.. a czulam sie z początku jak jakis odmieniec..
No nic :) dobrze, ze jesteście:))

Ostatnia edycja:
Do góry