reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Podobno wszystkie dzieci lubią szumy i to całkiem głośne, bo przypominają wnętrze brzuszka. I tak im sie lepiej zasypia, a takze uspokajają sie, wg technik Karpa - opatulenie ciasne i szumy. Moj szumis wlasnie został wyprany i czeka juz na Piotrusia. Fajny jest, polecam.

reklama
Cześć Dziewczynki:)
Ale super pomysły na prezent. Szkoda,że wcześniej nie wiedziałam o takich cudach:-) bo miałam chrzciny Synka mojej Przyjaciółki.

A ja dziś byłam na monitoringu, pęcherzyk 17 mm; endo 8mm. We wtorek, jak podrosnie, dostanę ovitrelle i w srodę IUI.
Mam do Was pytanie, bo dostałam do zrobienia wraz z męzem następujace badania :
Hbs-anty, HIV, HCV, kiła oraz toxoplazmoza IG g oraz m. Czy Wy też takie miałyście?, czy faktycznie mąż też musi zrobic?

Dziękuje Kasik;-)
No własnie się zastanawiamy czy M musi robic toxo...w sumie prawie 400 zł wyjdą nas te badania;/-cennik z dniagonstyki. Same toxo w dwóch klasach 72zł.

Lumia mój M nie musiał robić toxo. W sumie to nie ma sensu by facet robił toxo. Nie wiem skąd jesteś by podpowiedzieć coś o miejscu wykonywania badań. W Gdańsku najtaniej jest w labo szpitalnym.
Trzymam kciuki za piękny pecherzyk :)

Hej Dziewczyny,
Kurczę, aż mi głupio, znów tyle się nie odzywałam, choć starałam się czytać, ale to nie takie proste...
Jak mi Szymko przez ponad 11 miesięcy nie chorował, tak teraz ciągle coś :( Niby nic wielkiego, najpierw trzydniówka, teraz przeziębienie, ale... Choroba dziecka to koszmar, nie zdawałam sobie z tego sprawy wcześniej.
W dodatku od poniedziałku zaczynamy adaptację w żłobku, mam milion obaw z tym związanych, wiec chyba nawet nie zacznę o nich pisać...
Ja już skończyłam macierzyński i jestem na zaległy wypoczynkowym, tymczasem okazuje się, że mi chyba firmę zamkną. Takie to nowości.

Przepraszam, że tak o sobie tylko, ale podam na twarz, postaram się nadrobić w najbliższych dniach.
Dobrej nocy!
Wstawiłam zdjęcie Szymcia, specjalnie dla Was :) Jedno tylko, ale jest. Już przestałam się łudzić, że uda mi się w miarę uzupełnić ten okres 8 (???) miesięcy, których tu nie udokumentowałam.

Smerfetka
Ja jestem z małopolski:) to chyba nawet na bardzo preferencyjnych warunkach w Gdańsku zostanę przy krakowskiej diagnostyce:-);-) ale serdecznie dziękuje:) Mam też cichą, ogromną nadzieje, e pęcherzyk bedzie pieknie rósł:) ovitrelle już zakupiłam:)

Kasik

Jak będzie taka możliwość, to bardzo chętnie dowiem się jak z tą toxo u M...

A Dziewczynki czy mogę wiedzieć ile wy płacicie za IUI, czy może macie na NFZ?

Miłej i słonecznej niedzieli życzę:);-)

reklama
Lumia moj M toxo nie robil. Ja za samo iui placilam chyba 600 zl, do tego leki, wizyty z usg.

Yoanna na telefonie nie moge podejrzec Szymka ale jak tylko dorwe sie do kompa popodziwiam :) Odzywaj sie czesciej.

Do góry