Dobrze wiedzieć to ja 19 maja wpasuję się idealnie bo @ ma przyjść w czw, ale ponieważ owu się przesunęła to myślę że bliżej nd dostanę.Hejka pytałam wczoraj o to moją ginekolog i powiedziała, że szczepić się, ale dopiero jak mi wyjdzie ujemny test w tym cyklu. Aczkolwiek mam nadzieję, że go nie będzie ;-) Generalnie chodzi o to, żeby się zaszczepić w pierwszej fazie cyklu, zanim się zacznie owulacja i zastrzyki z nią związane i pozostałe leki.
reklama
Ja dzis pisałam do swojej Gino i mowila że mimo stymulacji mogę się zaszczepić, tylko Pfizer lub Moderna w razie jakby druga dawka była już w ciazy.Aha. Rozumiem. Ja też mam wątpliwości ale stwierdziłam że szczepienie jednodawkowa szczepionka Johnson będzie dobrym kompromisem. Nie mam pewności że zdążę się zaszczepić tą dwudawkowa więc nie chcę ryzykować
eij
Fanka BB :)
dlatego ja wybrałam jednodawkowa żeby się nie stresować tymi terminamiJa dzis pisałam do swojej Gino i mowila że mimo stymulacji mogę się zaszczepić, tylko Pfizer lub Moderna w razie jakby druga dawka była już w ciazy.
Ile ludków tyle metod i pomysłów. Grunt, że możnadlatego ja wybrałam jednodawkowa żeby się nie stresować tymi terminami
eij
Dokładnie, tym bardziej że badałam przeciwciała i mam 678 więc myślę że jedna dawka odpowiednio je podniesie i będę miała spokój na kolejny rokIle ludków tyle metod i pomysłów. Grunt, że można
Dziewczyny,
Jestem po wizycie u lekarza.. Powiedział ze biorac pod uwage badania amh itp moj organizm zareagowal nieprzewidywalnie i zaskakujaco na podane leki do stymulacji. Mowil tez ze jesli punkcja jest tak wczesnie a ja mialam 9 dzien cyklu to czesto tak bywa, a przedłużyc o no dwa dni sie nie dalo...
A teraz ruszam z dlugim protokolem, od 1 dnia cyklu tabletki anty a potem jeszcze wiecej zastrzykow
Mam nadzieje ze sie uda ale nie nastawiam sie zbyt pozytywnie bo boje sie kolejnej porazki a tez zdaje sobie sprawe ze nawet jesli jajeczka beda ok to jeszcze kolejny etap moze sie nie udac jak to czy w ogóle sie zaplodnia lub czy zrobia sie z zaplodnionych zarodki i na koncu czy w ogole dojdzie do zagniezdzenia...
Jestem po wizycie u lekarza.. Powiedział ze biorac pod uwage badania amh itp moj organizm zareagowal nieprzewidywalnie i zaskakujaco na podane leki do stymulacji. Mowil tez ze jesli punkcja jest tak wczesnie a ja mialam 9 dzien cyklu to czesto tak bywa, a przedłużyc o no dwa dni sie nie dalo...
A teraz ruszam z dlugim protokolem, od 1 dnia cyklu tabletki anty a potem jeszcze wiecej zastrzykow
Mam nadzieje ze sie uda ale nie nastawiam sie zbyt pozytywnie bo boje sie kolejnej porazki a tez zdaje sobie sprawe ze nawet jesli jajeczka beda ok to jeszcze kolejny etap moze sie nie udac jak to czy w ogóle sie zaplodnia lub czy zrobia sie z zaplodnionych zarodki i na koncu czy w ogole dojdzie do zagniezdzenia...
A i jeszcze jedno pytalam o szczepienie to mowil ze przed stymulacja mozna ale w trakcie nieDziewczyny,
U mnie znowu bylo tak ze cykle sie skrocily, ale kazdy organizm jest inny, moze poczekaj dzien lub dwa a jak dalej nie bedzie to sie skonsultuj z lekarzemDziewczyny pomóżcie. Oturz od 6 miesięcy byłam na lekach stymulujących owulację i dostawałam zastrzyk na pęknięcie. W tym czasie miałam również 2 insyminacje. Teraz zrobiliśmy miesiąc przerwy od leków i od tego wszystkiego i w przyszłym cyklu ruszamy do in-vitro. Jak jest z okresem po odstawieniu leków na stymulację owulacji? Czy organizm wraca na stare tory i jak przed stymulacja miałam nie regularne długości cykli to teraz też tak będzie? Czy może się powinno trochę wyregulować. Dziś mam 7 dzień spóźnienia a okresu ani widu ani słuchu. Zrobiłam dwa testy ale po południu (do tego jakieś z allegro dołączone do testów owulacyjnych) i oczywiście negatywne.
Trzymam kciuki aby ta 4 była ostatnią i nie było potrzeby ivf :-)Hello. Ja tez dołączam
17.05 monitoring przed 4iui.. ostatnia
Teraz już zbieram badania pod ivf, ale zanim to ogarniemy to będzie lato, wiec nie marnuje cyklu
Ostatnia edycja:
reklama
eij
Kochana trzymam kciuki. Musi być dobrze. Musi!! Zmienił Ci leki do drugiej stymulacji czy dołożył tylko?Dziewczyny,
Podziel się: